Τα παιδιά μαθαίνουν τα πάντα για την ιστορία και την εξέλιξη των αποστολών στο διάστημα και στο φεγγάρι με το νέο βιβλίο του κορυφαίου Έλληνα αστροφυσικού Διονύση Π. Σιμόπουλου που έχει τίτλο “Πες μας, παππού…, Πώς πήγαμε στο φεγγάρι” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Με υπέροχη τετράχρωμη εικονογράφηση και πολλές φωτογραφίες που ζωντανεύουν τον εντυπωσιακό κόσμο των διαστημικών αποστολών θα κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στις πρώτες πτήσεις, θα μάθουμε περισσότερα για τις αποστολές στο φεγγάρι, αλλά και για τα σχέδια του ανθρώπου για τον αποικισμό της Σελήνης.
Το Βιβλίο
Τίτλος: «Πες μας, παππού… Πώς πήγαμε στο φεγγάρι»
Σειρά: Γνώσεις και δραστηριότητες
Συγγραφέας: Διονύσης Π. Σιμόπουλος
ISBN: 978-618-03-2247-7
Τιμή: 9,90€
Ημερομηνία Έκδοσης: 14/05/2020
Το κείμενο πλαισιώνεται από ευχάριστη εικονογράφηση και φωτογραφικό υλικό.
Με απλό και κατανοητό τρόπο ο γνωστός Έλληνας αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος (Επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου) βοηθάει τα παιδιά να παρακολουθήσουν την προσπάθεια του ανθρώπου για την κατάκτηση του διαστήματος: την εξέλιξη των πτητικών μηχανών, τις διαστημικές αποστολές, τον πρώτο άνθρωπο στη Σελήνη, την ομορφιά του φυσικού δορυφόρου της Γης και τον μελλοντικό αποικισμό του.
Ένα απολαυστικό εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων για να γνωρίσει κάθε παιδί την ιστορία και την εξέλιξη των αποστολών στο φεγγάρι.
Ο Συγγραφέας
Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος γεννήθηκε το 1943 στα Γιάννενα. Είναι αστροφυσικός, επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση, με σημαντική συγγραφική και δημοσιογραφική δραστηριότητα στον Τύπο, στην τηλεόραση και ως σεναριογράφος σε ενημερωτικές εκπομπές.
Σπούδασε Πολιτική Επικοινωνία και Αστροφυσική στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα των ΗΠΑ. Άρχισε να εργάζεται τον Ιανουάριο του 1968 στο Κέντρο Τεχνών και Επιστημών της Λουιζιάνα όπου χρημάτισε Βοηθός Διευθυντής Εκπαίδευσης και Διευθυντής Πλανηταρίου.
Τον Οκτώβριο του 1972 προσκλήθηκε στην Αθήνα από το Ίδρυμα Ευγενίδου όπου εργάστηκε ως Διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου μέχρι το 2014. Χρημάτισε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αστρονομική Εκπαίδευση (1994-2002), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων (1978-2008), Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πλανηταρίων (1976-2008). Είναι Εταίρος (Fellow) της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας της Αγγλίας (από το 1978) και της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων (από το 1980), και τακτικό μέλος πολλών άλλων διεθνών επιστημονικών οργανώσεων.
Το 1996 έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση (IPS Service Award) της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων για τη συνεισφορά του στη διεθνή αστρονομική εκπαίδευση, ενώ το 2006 τιμήθηκε με τον «Ακαδημαϊκό Φοίνικα» του Υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας.
Το 2012 η Ένωση Ελλήνων Φυσικών τον τίμησε για τη σημαντική του συμβολή στην εκλαΐκευση της επιστήμης στη χώρα μας. Με στόχο τη σωστή μαζική επιμόρφωση έχει γράψει περισσότερα από 27 βιβλία, πάνω από 500 σενάρια με θέματα επιστημονικής επιμόρφωσης σε σειρές εκπομπών για την τηλεόραση, πάνω από 250 σενάρια (κείμενα και σκηνοθεσία) πολυθεαμάτων Πλανηταρίου, κι έχει δώσει πάνω από 500 διαλέξεις με θέματα Επιστήμης και Αστροφυσικής σ’ ολόκληρη τη χώρα.
1