Αντωνία Θεοχαρίδου «Οι χειροπέδες της ευτυχίας» από τις εκδόσεις Δωδώνη

Από τις εκδόσεις Δωδώνη, στη σειρά: Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο,  κυκλοφορεί το βιβλίο της Αντωνίας Θεοχαρίδου «Οι χειροπέδες της ευτυχίας».

 

Το Βιβλίο

Αντωνία Θεοχαρίδου «Οι χειροπέδες της ευτυχίας» από τις εκδόσεις Δωδώνη

Αντωνία Θεοχαρίδου
Οι χειροπέδες της ευτυχίας
Σειρά: Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο
ISBN: 978-960-558-078-0
Σελίδες: 80
Τιμή: 7,42E

 

Μια ανθούσα επιχείρηση κατασκευάζει και προωθεί τις χειροπέδες της ευτυχίας, υποσχόμενη στους πελάτες της την «αιώνια ευτυχία». Οι πελάτες με την αγορά του βραχιολιού υποχρεούνται να υπογράψουν ένα πενταετές συμβόλαιο με την εταιρεία. Έτσι, κάποια στιγμή βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις ίδιες τους τις επιλογές.

Ένα θεατρικό κείμενο που προσεγγίζει το πρόβλημα της συναισθηματικής χειραγώγησης στις διαπροσωπικές σχέσεις.

 

Η Συγγραφέας

Η Αντωνία Θεοχαρίδου είναι εμψυχώτρια των εργαστηρίων δημιουργικής γραφής «Λέξεις και σκέψεις», εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Αναζητά εμμονικά νέους τρόπους έκφρασης και γραφής, κυρίως, θεατρικών κειμένων.

Το 2014 απέσπασε το 1ο Βραβείο θεατρικού κειμένου από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το θεατρικό της κείμενο Κάθε δεύτερη Τρίτη, το οποίο ανέβηκε στη σκηνή στο Θέατρο Φάμπρικα στην Αθήνα και στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, το θεατρικό κείμενο Πορτοκάλι Γλυκό (σχετικό με την άνοια και τους πάσχοντες από απώλεια μνήμης) χαρακτηρίστηκε από την επιτροπή κρατικών βραβείων θεατρικού κειμένου 2016 ως ένα κείμενο που διακρίνεται από μια προσπάθεια αναψηλάφησης της θεατρικής γλώσσας και από νεωτερικότητα, τόσο στη θεματική του όσο και στον θεατρικό χειρισμό του.
Απόσπασμα του θεατρικού κειμένου Φαύλος κύκλος ή Οι χειροπέδες της ευτυχίας περιλαμβάνεται στην περιοδική έκδοση Θεατρογραφίες, τ. 24, σελ. 112, Δωδώνη 2019.

Άλλα έργα της
Μολιέρος, Ο κατά φαντασίαν ασθενής. Ο Φιλάργυρος, θεατρική διασκευή για παιδιά και εφήβους , εκδόσεις Δωδώνη, Αθήνα 2020
Αργκάν επί κορονοϊό, σατιρικό θεατρικό κείμενο, 2020 (ανέκδοτο)
Εμμανουήλ Παπάς, ο Δρόμος προς την Αθανασία, θεατρικό κείμενο, 2021 (υπό έκδοση).
Μετάφραση και διασκευή των θεατρικών κειμένων Ο κατά φαντασίαν ασθενής (2016) και Ο Φιλάργυρος του Μολιέρου (2017), Intermezzo του Ζαν Ζιρωντού (2018) και Πινόκιο του Joel Pommerat (2019), για τις ανάγκες των παραστάσεων του εφηβικού θιάσου του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας «Σέρρες-Fosses» που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα «Αστέρια» του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών με μεγάλη επιτυχία.

 

Αντωνία Θεοχαρίδου «Οι χειροπέδες της ευτυχίας» από τις εκδόσεις Δωδώνη

 

0