Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου, σε εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη, “Αμάλια”.

 

 

Το Βιβλίο

 

Αντώνης Παπαθεοδούλου

“Αμάλια”

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Ντανιέλα Σταματιάδη

ISBN: 978-960-572-302-6

ΣΕΛΙΔΕΣ: 36

ΣΧΗΜΑ: 20 x 28 εκ.

Σκληρό εξώφυλλο

ΤΙΜΗ: 13,30 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)

ΒΑΡΟΣ: 380 γρ.

ΗΛΙΚΙΕΣ: από 3 ετών

 

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και η Ντανιέλα Σταματιάδη παρουσιάζουν την πρωτότυπη ιστορία της Αμάλια. Η μικρή ηρωίδα τρυπώνει στην πολύβουη λαϊκή αγορά, εκεί που η φωνή ενός μικρού παιδιού είναι πιθανό να μην ακουστεί καθόλου. Ωστόσο, θα συμβεί κάτι τελείως διαφορετικό.

 

Καμιά φορά, αρκεί να πιστέψεις στην ομορφιά που κρύβουν όλα αυτά που εσύ έχεις να πεις. Και τότε η φωνή σου, με έναν τρόπο μαγικό, όχι μόνο θα ακουστεί, αλλά χωρίς κανείς να το καταλάβει, θα παρασύρει κι άλλους να κάνουν ένα μικρό βήμα, προς κάτι δικό τους πιο όμορφο.

 

Ένα βιβλίο που ξεχειλίζει τρυφερότητα και μας δείχνει έμπρακτα την επίδραση και τη δύναμη που μπορεί να έχει μια ευγενική πράξη στην καθημερινότητά μας.

 

 

Ο Συγγραφέας

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου σπούδασε κινούμενο σχέδιο αλλά τον κέρδισε το γράψιμο. Όλο γράφει ή μεταφράζει βιβλία, τραγούδια και σενάρια. Βιβλία του έχουν τιμηθεί με Κρατικά Βραβεία, με βραβεία της IBBY, του Διαβάζω και με το Διεθνές Βραβείο Compostela το 2016. Ιστορίες του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες: στα βασκικά, τα καταλανικά, τα σουηδικά, τα ιαπωνικά κ.ά. κι έχουν γίνει θεατρικά αλλά και έργα για κουκλοθέατρο.

Περισσότερα για τον ίδιο και τα βιβλία του: www.antonispapatheodoulou.com

 

 

Η Εικονογράφος

Η Ντανιέλα Σταματιάδη όλο ζωγραφίζει. Φτιάχνει πίνακες και βιβλία και διδάσκει ζωγραφική. Με τους πίνακές της έχει κάνει πολλές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία. Έχει τιμηθεί με βραβεία της IBBY, το βραβείο Peter Pan και με την υποψηφιότητα για το Διεθνές Βραβείο Άντερσεν 2014. Με τα βιβλία και τα βραβεία της, έχει ταξιδέψει στη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σουηδία κι έχει οργανώσει εκδηλώσεις, εκθέσεις και σεμινάρια.

 

 

0