Από τις εκδόσεις Πόλις κυκλοφορεί το βιβλίο της Αθανασίας Δρακοπούλου “Ποιος τραγουδάει και ποιος όχι” .

 

 

Το Βιβλίο

Αθανασία Δρακοπούλου

“Ποιος τραγουδάει και ποιος όχι”

σελίδες: 192 | τιμή: 15 ευρώ | isbn: 978-960-435-675-1

 

 

Εννέα ιστορίες στις οποίες ο αφηγητής ή η αφηγήτρια καλείται να επιλέξει τι επιθυμεί ή, καλύτερα, τι αντέχει να κρατήσει μακριά από τη λήθη και τι όχι• ποια είναι η αλήθεια σε όσα διαδραματίζονται και πώς στέκεται κάθε φορά απέναντι σε αυτήν.

Η πρόσοψη ενός κτιρίου, το παράθυρο και το πρόσωπο πίσω από το τζάμι, το πρόσωπο σε μια φωτογραφία, το πρόσωπο του πατέρα, του φίλου, του κοριτσιού που φοβάται τον ερχομό ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου, το πρόσωπο του γείτονα. Ο χρόνος, πάντοτε αμείλικτος, έρχεται για να τα περιλάβει όλα. Μαθαίνουμε κάτι βλέποντας τον χρόνο να περνά; Μπορούμε να συλλάβουμε το πέρασμά του και τι είναι αυτό που του δίνει την κατεύθυνσή του;

 

***

 

 

Η Συγγραφέας

Η Αθανασία Δρακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και σπούδασε τοπογράφος μηχανικός στην Πολυτεχνική Θεσσαλονίκης και κινηματογράφο στην Αθήνα. Δούλεψε για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση ως μοντέζ, σεναριογράφος και σκηνοθέτις. Έχει δημοσιεύσει τις ποιητικές συλλογές Μετά το βυθό και Εμπόριο χρόνου (εκδόσεις «Τρία Φύλλα») και Μήλο δαγκωμένο (εκδόσεις Ποταμός) και έχει μεταφράσει βιβλία από τα ιταλικά και τα γαλλικά.

Από τις εκδόσεις Πόλις κυκλοφορούν επίσης η συλλογή διηγημάτων της “Μην ξυπνάς το νερό” και η ποιητική της συλλογή “Έτοιμες φράσεις”.

 

 

 

0