Μπιλ Φρανσουά «Η ευφράδεια της σαρδέλας» από τις εκδόσεις Πατάκη

Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο του Μπιλ Φρανσουά «Η ευφράδεια της σαρδέλας» σε μετάφραση της Νίκης Καρακίτσου – Dougé.

 

Το Βιβλίο

Μπιλ Φρανσουά «Η ευφράδεια της σαρδέλας» από τις εκδόσεις Πατάκη

Τίτλος: Η ευφράδεια της σαρδέλας
Απίστευτες ιστορίες του υποβρύχιου κόσμου
Συγγραφέας: Μπιλ Φρανσουά
Μετάφραση: Νίκη Καρακίτσου – Dougé
ΣΕΙΡΑ: ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ/ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ
ISBN: 978-960-16- 9268 -5
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες:248
Τιμή πρώτης έκδοσης: 12,20€
Πρώτη έκδοση: Ιούλιος 2021

 

Κι αν γινόταν ν’ ακούσουμε κάτω από το νερό; Κι όμως, μέσα στον «κόσμο της σιωπής» τους τα ψάρια μιλούν… Kι έχουν μάλιστα πολλά να μας πουν. Επιστήμονας, ειδικός της θαλάσσιας ζωής, ο Μπιλ Φρανσουά, με απλότητα και χιούμορ, μας παίρνει μαζί του για να συναντήσουμε τις φάλαινες μουσικούς ή τον μπακαλιάρο που ανακάλυψε την Αμερική, δίνει τον λόγο στη σαρδέλα αλλά και στον κόκκινο τόνο, μας προσφέρει την ευκαιρία να ακούσουμε τι λέει ο ιππόκαμπος και πώς τραγουδούν τα χτένια του Ατλαντικού.

Μύθοι, ιστορίες και επιστημονικές ανακαλύψεις, σε μια ονειρική καταβύθιση στον αθέατο υποβρύχιο κόσμο, που προκαλεί θαυμασμό και σεβασμό. Φωτισμένο από τις φθορίζουσες μέδουσες με τα αόρατα χρώματα, το βιβλίο αυτό είναι μια κατάδυση στα βάθη της Επιστήμης και της Ιστορίας, με τρόπο που δείχνει πως οι μύθοι συχνά είναι πιο πειστικοί από την απίστευτη πραγματικότητα.

 

Ο Συγγραφέας

Με σπουδές φυσικής και μεγάλη αγάπη για τον υποβρύχιο κόσμο, ο Μπιλ Φρανσουά αποφοίτησε από την École Normale Supérieure και στη συνέχεια αφιερώθηκε στην έρευνα, στον τομέα της
υδροδυναμικής. Η συμμετοχή και η βράβευσή του σε αγώνες ρητορικής, όπως ο τηλεοπτικός διαγωνισμός Le Grand Oral (France 2), τον έφεραν σε επαφή με έναν άλλο κόσμο, τον κόσμο των λέξεων. Ο Μπιλ Φρανσουά μοιράζεται μαζί μας τη μεγάλη του αγάπη για τον υποβρύχιο κόσμο και τις λέξεις, και μας παρασύρει στη δίνη μιας απολαυστικής αφήγησης, θέλοντας να μας μεταδώσει το πάθος του για την προστασία των ωκεανών.

 

Μπιλ Φρανσουά «Η ευφράδεια της σαρδέλας» από τις εκδόσεις Πατάκη

 

0