Οι εκδόσεις Διόπτρα σας ενημερώνουν για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 20ής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, από τις 16 μέχρι και τις 19 Μαΐου 2024.

 

 

Oι εκδόσεις Διόπτρα  συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά με δύο περίπτερα στον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό του βιβλίου στη χώρα μας.
Θα τις βρείτε στο Περίπτερο 15 / Stand 59 αλλά και στο Περίπτερο 12 / Stand 15 στην Παιδική Γωνιά.

Μεταξύ των καλεσμένων συγγραφέων  φέτος θα βρίσκονται ο δημοφιλής για τα ψυχολογικά του θρίλερ Sebastian Fitzek από τη Γερμανία και ο Ιταλός συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων Carlo Lucarelli.  

Οι δημιουργοί graphic novel Soloúp και Pan Pan θα λάβουν μέρος σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις σύγχρονες οπτικές στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη μαζί με τον βραβευμένο σχεδιαστή Γιάννη Καρλόπουλο. 

Οι δημιουργοί των σελίδων Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ και The trivialist θα συζητήσουν για το πώς η επιστήμη έγινε μόδα μέσα από τα social media, ενώ ο Γιώργος Χατζηβασιλείου, συγγραφέας του βιβλίου Φιλοσοφία της Τεχνητής Νοημοσύνης, θα συμμετάσχει σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, στo πλαίσιo του κεντρικού αφιερώματος «Άνθρωπος και Μηχανή» της φετινής ΔΕΒΘ.

Η φετινή  συμμετοχή των εκδόσεων Διόπτρα στη ΔΕΒΘ εμπλουτίζεται με μια σειρά από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων και εκπαιδευτικές δράσεις στην Παιδική Γωνιά από τις συγγραφείς Μαρίνα Γιώτη, Τζένη Κουτσοδημητροπούλου και Δανάη Μπεζαντάκου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και το πρόγραμμα της έκθεσης μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπό της www.thessalonikibookfair.gr.

 

 

0