Χρήστος Αγγελάκος "Ψεύτικοι Δίδυμοι" | Βιβλιοπρόταση για το Σ/Κ

Το The Book.Gr προτείνει για αυτό το Σαββατοκύριακο το βιβλίο του Χρήστου Αγγελάκου “Ψεύτικοι Δίδυμοι που κυκλοφόρησε το 2017 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

Οι ψεύτικοι δίδυμοι δοκιμάζουν τα όρια τους μέσα από συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, κάποιος προχωρεί κάποιος όχι.

 

“Οι άνθρωποι ανακάλυψαν τους καθρέφτες αλλά μπερδεύτηκαν στις αντανακλάσεις τους”

 

Ένα βιβλίο γραμμένο στην κόψη. Ένα κείμενο όπου ο συγγραφέας μισοκρυμμένος παρατηρεί τους ήρωες του να διαχειρίζονται την οντότητά τους που ανά πάσα στιγμή μπορεί να διαφοροποιηθεί. Οι ψεύτικοι δίδυμοι ονειρεύονται το φως αλλά φλερτάρουν με το σκοτάδι. Ένα βιβλίο ανθρώπινων ζωών που παιδεύτηκαν, παίρνοντας τα εν δυνάμει ρίσκα για να βγουν στο φως ενώ παράλληλα κομμάτι της ζωής τους έγινε η βία. Ένα κινηματογραφικό μυθιστόρημα που η δωδεκαετής κρίση της Ελλάδας πλανιέται στις σελίδες του.

 

 

Η βιβλιοπρόταση…

Χρήστος Αγγελάκος "Ψεύτικοι Δίδυμοι" | Βιβλιοπρόταση για το Σ/Κ

“…ήταν έρωτας, κι έρωτας θα πει να διασχίζει τυφλός τα σκοτεινά τοπία. Γι’ αυτό σκοντάφτουν όλοι, και γιατί ο ήλιος όταν ερωτεύεσαι, είναι μισός σκοτάδι”

Το βιβλίο “Ψεύτικοι Δίδυμοι” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

 

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα…

Χρήστος Αγγελάκος "Ψεύτικοι Δίδυμοι" | Βιβλιοπρόταση για το Σ/Κ

Ο Χρήστος Αγγελάκος (1962-2019) γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Σπούδασε στο τμήμα Βυζαντινών-Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Νεοελληνικό Ινστιτούτο της Σορβόνης· θέμα της διατριβή του ήταν “Το κιβώτιο” του Άρη Αλεξάνδρου.

Εξέδωσε τα μυθιστορήματα “Η τελευταία εικόνα” (Κέδρος 1998), “Το δάσος των παιδιών” (Μεταίχμιο 2011, βραβείο μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature περιοδικού (δε)κατα 2012), “Ψεύτικοι δίδυμοι” (Μεταίχμιο, 2017), την ποιητική συλλογή “Τα φώτα απέναντι” (Ίκαρος, 2008), τα θεατρικά έργα “Οι δυο μας τώρα” (Ευρασία, 2014, Β’ Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα στα Βραβεία Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Υπ. Πολιτισμού, το 2009), “Ήταν ένας και δεν ήταν κανένας” (Ευρασία, 2015), καθώς και τη μετάφραση των δοκιμίων του Jean Starobinski, “Τρεις μανίες” (Εστία, 1992).

Συνεργάστηκε με τα περιοδικά: “Διαβάζω”, “Λόγου Χάριν”, “Εντευκτήριο”, “Λογοτεχνικός Πολίτης”, “oanagnostis.gr” και πιο πρόσφατα με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, δημοσιεύοντας παρουσιάσεις, συνεντεύξεις με συγγραφείς και κριτικές λογοτεχνίας. Στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ παρουσίασε το έργο δώδεκα γνωστών ποιητριών και πεζογράφων της γενιάς του ’70 σε ισάριθμες ωριαίες εκπομπές. Έφυγε από τη ζωή στην Αθήνα στις 24 Ιανουαρίου 2019, σε ηλικία 56 ετών, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

 

 

0