Ευτυχία Γιαννάκη "Η νόσος του μικρού θεού" από τις εκδόσεις Ίκαρος

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Ευτυχίας Γιαννάκη “Η νόσος του μικρού θεού”.

 

 

Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Ευτυχίας Γιαννάκη σηματοδοτεί την επιστροφή της στο σκοτεινό και εύπλαστο σύμπαν του Αστυνόμου Χάρη Κόκκινου.

Η οξεία κοινωνική ματιά, η καταβύθιση στον ανθρώπινο ψυχισμό, το σκοτεινό παρελθόν μιας μικρής κοινωνίας, τα ίδια τα όρια της αστυνομικής λογοτεχνίας, βρίσκονται στο επίκεντρο μιας ιστορίας που απλώνει τα δίχτυα της από την καρδιά των Κυκλάδων σε όλη την Ευρώπη.

 

 

Το Βιβλίο

Ευτυχία Γιαννάκη "Η νόσος του μικρού θεού" από τις εκδόσεις Ίκαρος

Ευτυχία Γιαννάκη

“Η νόσος του μικρού θεού”

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία/Μυθιστόρημα

ISBN:978-960-572-335-4

ΣΕΛΙΔΕΣ: 488

ΣΧΗΜΑ: 13,5 Χ 20,5 εκ.

ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Μαλακό

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: The Brood

ΤΙΜΗ: 16,60€ (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)

ΒΑΡΟΣ: 691γρ.

Διαθέσιμο και σε ebook

 

Μια γυναίκα εντοπίζεται νεκρή στο σκάφος της στο νότιο άκρο της Πάρου. Ο Αστυνόμος Χάρης Κόκκινος θα εμπλακεί σε μια υπόθεση που θα τον αναγκάσει να βουτήξει στη μικρή κοινωνία του νησιού, στο σκοτεινό παρελθόν της, σε παράξενα σουβενίρ και σε κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας, σε οικογένειες που αποτελούν το τέλειο εγκληματολογικό εργαστήριο και τελικά στον δικό του βυθό, εκεί που το φως μπλέκεται με το σκοτάδι.

 

Η ιστορία αποτελεί το πρώτο μέρος μιας νέας σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων με τον γενικό τίτλο «Η Τριλογία του βυθού».

 

 

«…Η Ευτυχία Γιαννάκη έχει κατακτήσει μια θέση στην Ιστορία της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας με το σπαθί της… ή μάλλον με το μαχαίρι των θυτών της».

Γιώργος Περαντωνάκης, Book Press

 

«Η Γιαννάκη και η γραφή της ωριμάζουν μαζί με τους ήρωές της και τα πάθη τους».

Don’t Ever Read Me

 

«…Αναμφισβήτητα, η Ευτυχία Γιαννάκη έχει στυλ και με το δικό της έργο μάς υπενθυμίζει ότι η ελληνική σκηνή των αστυνομικών μυθιστορημάτων αποκτά βάθος και πολυμορφία».

Νίκος Βατόπουλος, Καθημερινή

 

«…Η Ευτυχία Γιαννάκη που αρέσκεται στους ειρωνικά σκοτεινούς τίτλους αποδεικνύει ότι επαξίως επαινέθηκε για την ψυχαναλυτική δύναμη των ηρώων. Για την οξυδερκή περιγραφή της πόλης και των ανθρώπων της… Αλλά πάνω απ’ όλα μας δίνει έναν καθ’ όλα ευάλωτο και ευαίσθητο αστυνόμο Κόκκινο να αποδεικνύει διαρκώς πως η ανέκφραστη αγάπη είναι σχεδόν έγκλημα… Εξαιρετικό δείγμα αστυνομικής γραφής».

Ελένη Γκίκα, Φιλελεύθερος

 

«Η συγγραφική δύναμη της Γιαννάκη φαίνεται στη διείσδυση στην ψυχολογία των ανθρώπων… Οι Αλκυονίδες μέρες είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που γράφτηκαν για την κρίση».

Βασίλης Βασιλικός, Εφημερίδα Νέα Σελίδα

 

 

Η Συγγραφέας

Ευτυχία Γιαννάκη "Η νόσος του μικρού θεού" από τις εκδόσεις Ίκαρος

Η Ευτυχία Γιαννάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική, μουσική τεχνολογία και επικοινωνία και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Έχει εκδώσει, με ψευδώνυμο, το μυθιστόρημα Χάρντκορ (Ωκεανίδα, 2000) που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο.

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί η σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων «Η Τριλογία της Αθήνας»: Στο πίσω κάθισμα (2016), Αλκυονίδες μέρες (2017), Πόλη στο φως (2018) και η σειρά παιδικού μυστηρίου Πιτσιμπουίνοι: Τα πρώτα μου μυστήρια.

Περισσότερα για την ίδια μπορείτε να δείτε στο www.giannaki.com

 

Ευτυχία Γιαννάκη "Η νόσος του μικρού θεού" από τις εκδόσεις Ίκαρος

 

1