Οι εκδόσεις Ίκαρος υποδέχονται το φθινόπωρο με μεγάλη ανυπομονησία αλλά και με ένα πλούσιο εκδοτικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες, που περιλαμβάνει βιβλία ποίησης, ελληνικής και ξένης πεζογραφίας, δοκίμια, βιβλία εκλαϊκευμένης φιλοσοφίας, καθώς και βιβλία για παιδιά.

Διαβάστε το εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων  Ίκαρος με τις πληροφορίες των βιβλίων που θα κυκλοφορήσουν έως και τον Δεκέμβριο του 2022.

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ

 

Γιάννης Μεταξάς: Φεγγίτες

 

H νέα ποιητική συλλογή του Γιάννη Μεταξά, με τρία σχέδια του Γιάννη Ψυχοπαίδη.

 

Ο Γιάννης Μεταξάς, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, ιδρυτής τού Εργαστηρίου Πολιτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Διακλαδικής Ακαδημίας των Επιστημών (Académie Européenne Interdisciplinaire des Sciences), έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών βιβλίων και τις ποιητικές συλλογές Κατά καιρούς (Γαβριηλίδης, 2011) και Μετά όμως, μετά… (Ίκαρος, 2018).

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

 

Μίνως Ευσταθιάδης: Τα σχέδια του χάους

 

Το νέο νουάρ μυθιστόρημα του Μίνου Ευσταθιάδη διαδραματίζεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της ιστορίας, οι αναγνώστες των προηγούμενων βιβλίων του, θα ανακαλύψουν ένα γνώριμο πρόσωπο, στην αρχή της ζωής του.

 

 

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Σάλτος

 

Μετά τη θερμή υποδοχή, τις εξαιρετικές κριτικές για το βιβλίο του Αποδοχή κληρονομιάς (Ίκαρος, 2020), τις υποψηφιότητες για το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος 2021, το Βραβείο Διηγήματος 2021 του λογοτεχνικού περιοδικού Ο Αναγνώστης και το Βραβείο Πεζογραφίας 2021 του περιοδικού Κλεψύδρα, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος επιστρέφει με μια νέα συλλογή διηγημάτων: δεκατρείς νέες ιστορίες με το γνώριμο, μεστό αφηγηματικό του ύφος.

 

Στην εποχή του Μεσαίωνα οι λογικοί και σώφρονες άνθρωποι των πόλεων στοιβάζαν τους ψυχικά διαταραγμένους ή λοξούς σε μεγάλα ξύλινα καράβια χωρίς κουπιά και τους άφηναν να περιφέρονται ακυβέρνητοι στις θάλασσες.

 

Οι πρωταγωνιστές των νέων διηγημάτων του Ανδρέα Νικολακόπουλου δεν ζουν στο Μεσαίωνα. Βρισκόμενοι όμως στη θάλασσα, στα βουνά, σε δάση, σε πόλεις, σε τρένα, σε πανεπιστημιακά εργαστήρια, ανάμεσα στα σύννεφα, απέκτησαν και οι ίδιοι την παλιά εκείνη λοξή ματιά. Η διαφορά είναι πως δεν φτιάχνονται πια μεγάλα ξύλινα καράβια.

 

 

NON-FICTION

 

Μάνος Χατζιδάκις: Ο καθρέφτης και το μαχαίρι

 

Ο καθρέφτης και το μαχαίρι, το κλασικό βιβλίο του Μάνου Χατζιδάκι επανεκδίδεται, διεκδικώντας νέους αναγνώστες.

 

Περιλαμβάνονται τριάντα έξι κείμενα, που δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες ή εκφωνήθηκαν και φωτογραφίες, συχνά σχολιασμένες από τον Μάνο Χατζιδάκι, σαν σχεδίασμα αυτοβιογραφίας. Μέσα από αυτό, αναδύεται το προφίλ ενός ανθρώπου που συνδέθηκε άμεσα με την εποχή του, τοποθετημένου στο επίκεντρο μιας πληθωρικής καλλιτεχνικής και πολιτικής δραστηριότητας.

 

 

Sarah Bakewell: Πώς να ζούμε

Η ζωή του Μοντέν, σε μια ερώτηση και είκοσι πιθανές απαντήσεις

(How to Live: A Life of Montaigne in One Question and Twenty Attempts at an Answer)

Μετάφραση: Βαγγέλης Προβιάς

 

Λίγα βιβλία έχουν λάβει πρόσφατα τόσους επαίνους όσο αυτή η βιογραφία του Μοντέν. Είναι η ιστορία της ζωής του αλλά και του γραπτού του έργου, που επικεντρώνεται στην διερεύνηση της απάντησης στη μεγάλη ερώτηση «πώς να ζούμε».

 

Η Sarah Bakewell μιλάει για τη ζωή του Μοντέν χωρίς να ακολουθεί τους συνηθισμένους αφηγηματικούς δρόμους του βιογραφικού είδους. Κάθε ένα από τα είκοσι κεφάλαια του βιβλίου περιέχει είκοσι πιθανές απαντήσεις στο μεγάλο ερώτημα που θέτει ο Μοντέν.

 

Από την προσωπικότητα και τα γραπτά του κορυφαίου ουμανιστή φιλόσοφου, η Sarah Bakewell εισάγει μια σειρά από προτάσεις που λειτουργούν περισσότερο ως συμβουλές παρά ως κανόνες, και που καταλήγουν να είναι το σκίτσο μιας ζωντανής παράδοσης που διασχίζει τους αιώνες και φθάνει ως το σήμερα.

 

 

Alec Ross: Η οργισμένη δεκαετία του 2020
Εταιρείες, χώρες, λαοί και η μάχη για το μέλλον μας (The Raging 2020s)

Μετάφραση: Νίκος Ρούσσος

 

Εν μέσω συνεντεύξεων με τους πιο επιδραστικούς στοχαστές του κόσμου αλλά και ιστοριών επιχειρηματικού ακτιβισμού, ο Alec Ross, διαχειρίζεται με τόλμη μια από τις θεμελιώδεις ανησυχίες της εποχής μας: την κατακερματισμένη σχέση των ανθρώπων, των εταιριών και των κυβερνήσεων.

 

Ένα συναρπαστικό, διαφωτιστικό χρονικό που προσκαλεί τον αναγνώστη να αναθεωρήσει κάποιες από τις θέσεις του σχετικά με τη δημοκρατία, τον καπιταλισμό και την παγκοσμιοποίηση και εδραιώνει τη θέση του Alec Ross μεταξύ των κορυφαίων ειδικών σε θέματα καινοτομίας παγκοσμίως.

 

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί και το βιβλίο Οι βιομηχανίες του μέλλοντος του ίδιου συγγραφέα.

 

 

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Emily St. John Mandel (Καναδάς): Η θάλασσα της ηρεμίας (Sea of Tranquility)

Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη

Μυθιστόρημα

 

Η Emily St. John Mandel, συγγραφέας των βιβλίων Σταθμός Έντεκα (2016) και Το γυάλινο ξενοδοχείο (2021), στο καινούργιο της μυθιστόρημα ―με φόντο μια νέα πανδημία―, μας προσφέρει μια επιβλητική δυστοπία σε παράλληλα σύμπαντα, που ισορροπεί ανάμεσα στο βαθιά ανθρώπινο και το σκοτεινό.

 

Ένα βιβλίο που διερευνά πώς η τεχνολογία μπορεί να καθορίσει τη μοίρα μας αν δεν ενεργούμε συλλογικά, με γνώμονα την καλοσύνη.

 

 

Anthony Marra (ΗΠΑ): H Μercury παρουσιάζει (Mercury Pictures Presents)

Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης

Μυθιστόρημα

 

Ο σημαντικότερος ίσως πεζογράφος της νεότατης αμερικάνικης γενιάς, Anthony Marra, και συγγραφέας των πολυβραβευμένων βιβλίων Αστερισμός ζωτικών φαινομένων (2013) και Ο Τσάρος της αγάπης και της τέκνο (2016) επιστρέφει με μια ιστορία που διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του 1940.

 

O Anthony Marra υφαίνει στο νέο του βιβλίο ένα μαγικό μυθοπλαστικό σύμπαν τοποθετημένο στη δεκαετία του 1940: τη «χρυσή» μεταπολεμική εποχή για τη μεγαλύτερη κινηματογραφική βιομηχανία του πλανήτη στο Λος Άντζελες, αλλά και στην άνοδο του φασισμού και του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.

 

Το βιβλίο ακολουθεί τις κοινότητες των Ευρωπαίων μεταναστών που έφτασαν στην Αμερική για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, βρήκαν απασχόληση στην ακμάζουσα Mercury Pictures και τελικά συνδιαμόρφωσαν με τον τρόπο τους τις ΗΠΑ του 20ου αιώνα.

 

 

 

Marieke Lucas Rijneveld (Ολλανδία): Η υπέροχη αγαπημένη μου (Mijn lieve gunsteling)

Μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης & Μαρία Αγγελίδου

Μυθιστόρημα

 

Το νέο μυθιστόρημα του Marieke Lucas Rijneveld, μετά τη διεθνή αναγνώριση, τις εξαιρετικές κριτικές και το βραβείο International Booker 2020 για το βιβλίο του Δυσφορεί η νύχτα (2021).

 

Στην ολλανδική ύπαιθρο, σε ένα ερημικό χωριό όπου κανείς δεν περνάει ποτέ, ένας αγροτικός κτηνίατρος πραγματοποιεί μια ακόμη επίσκεψη ρουτίνας στη γειτονική φάρμα. Είναι η αρχή ενός ασφυκτικού καλοκαιριού, με την απειλή της γρίπης των βοοειδών να εξαπλώνεται στην περιοχή. Εκείνος, όμως, έχει μάτια μόνο για τη μικρή κόρη του κτηνοτρόφου. Στο ημερολόγιό του καταγράφει με ανατριχιαστικό λυρισμό τη σχέση του με τη νεαρή κοπέλα. Κανείς δεν υποψιάζεται πόσα κοινά μπορεί να έχουν, την ευαισθησία και τον πόνο που συνδέει τη μοίρα τους. Κανείς εκτός από εκείνον, που γνωρίζει, από τη στιγμή που τη γνώρισε, ότι η ζωή του υπάρχει μόνο δίπλα της.

 

Υπάρχουν μεγάλα έργα στην παγκόσμια λογοτεχνία, όπως επίσης και μεγάλες φωνές. Ο Marieke Lucas Rijneveld δημιουργεί στο νέο του βιβλίο τη δική του ερμηνεία της Λολίτα του Vladimir Nabokov, της ιστορίας που όρισε αυτό που ονομάζουμε Έρωτα.

 

Η Υπέροχη αγαπημένη μου απέσπασε τα βραβεία F. Bordewijk Prize 2021 και Boon prize 2022, και πρόκειται να μεταφραστεί σε περισσότερες από 14 γλώσσες.

 

 

Irene Solà (Ισπανία): Τραγουδώ εγώ και το βουνό χορεύει (Canto jo i la muntanya balla)

Μετάφραση: Μαρία Παλαιολόγου

Μυθιστόρημα

 

Το Τραγουδώ εγώ και το βουνό χορεύει είναι μια ωδή στη δύναμη της φύσης: Ζώα, φαντάσματα, άνθρωποι, βουνά και σύννεφα μοιράζονται την αφήγηση διαμορφώνοντας ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα που ισορροπεί ανάμεσα στον πεζό λόγο και την ποίηση.

 

Η Irene Solà ζωντανεύει τους καταλανικούς θρύλους και τον πολυφωνικό κόσμο γύρω μας, συνδυάζοντας τους άγριους ήχους των εποχών με τις ιστορίες που λέμε για να κατανοήσουμε την αγάπη και την απώλεια.

 

Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας 2020

Βραβείο Μυθιστορήματος Anagrama 2019

Βραβείο Núvol 2019

Βραβείο Cálamo 2019

 

 

Manuel Vilas (Ισπανία): Τα φιλιά (Los besos)

Μετάφραση: Νάννα Παπανικολάου

Μυθιστόρημα

 

Ο Manuel Vilas, συγγραφέας του βιβλίου Ορδέσα (2020), με έναυσμα την κοινωνική αποστασιοποίηση που έφερε η έλευση της COVID-19 ―που ενίσχυσε τη μοναξιά, στέρησε οποιαδήποτε σωματική επαφή, άρπαξε τις αγκαλιές και απαγόρευσε τα φιλιά―, έγραψε ένα μυθιστόρημα για την αγάπη εν καιρώ πανδημίας.

 

Τα Φιλιά είναι ένα βιβλίο που στηρίζεται ουσιαστικά σε δύο μόνο χαρακτήρες: τον Σαλβαδόρ και τη Μονσερράτ. Εκείνος είναι καθηγητής 58 χρόνων, στον δρόμο της πρόωρης συνταξιοδότησής του. Εκείνη, 45 χρόνων, ζει σε μια πόλη στα περίχωρα της Μαδρίτης. Στο πλαίσιο της αναγκαστικής καραντίνας ―αλλά και παραβίασης κάποιων από τους κανόνες εγκλεισμού―, ο Σαλβαδόρ και η Μονσερράτ αναπτύσσουν έναν αναπάντεχο δεσμό, στον οποίο αφήνονται με ενθουσιασμό, πάθος και ερωτισμό.

 

 

GRAPHIC NOVEL

 

Τάσος Αποστολίδης, Αλέκος Παπαδάτος: Αριστοτέλης

 

Η ζωή του Αριστοτέλη μέσα από τη ματιά του συγγραφέα και σεναριογράφου Τάσου Αποστολίδη και του δημοφιλή σκιτσογράφου Αλέκου Παπαδάτου.

 

Ένα εκτενές graphic novel, που ξεδιπλώνει με ιδιαίτερη γλαφυρότητα τη ζωή και το έργο του εμβληματικού φιλόσοφου, ο οποίος άσκησε μια συνεχή επίδραση στην ιστορία της ανθρώπινης σκέψης για ένα διάστημα είκοσι τεσσάρων αιώνων, παραμένοντας έως και σήμερα ένας απόλυτα επίκαιρος στοχαστής.

 

Ένα βιβλίο που δίνει την ευκαιρία στους νέους αναγνώστες να γνωρίσουν το έργο και τα διδάγματα του φιλοσόφου, τα οποία έχουν παγκόσμια και διαχρονική αξία.

 

 

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

 

Ιουλίτα Ηλιοπούλου: Ο Ελύτης για παιδιά

Ηλικίες: από 7 ετών

 

Η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου δημιουργεί ένα εικονογραφημένο βιβλίο για τον Οδυσσέα Ελύτη, με το οποίο προσφέρει έναν άλλον τρόπο μύησης των παιδιών στη μαγεία, στις ιδέες και στα σύμβολα της ποίησης του μεγάλου Έλληνα ποιητή.

 

Η συγγραφέας αφηγείται, με τρόπο ευχάριστο, τη ζωή του ποιητή δίνοντας πληροφορίες για τον ίδιο, την ποίηση και τον κόσμο στον οποίο μεγάλωσε. Στο κείμενο παρεμβάλλονται ποιήματα και πεζά αποσπάσματα του Οδυσσέα Ελύτη καθώς και δικά του εικαστικά και φωτογραφίες. Στις τελευταίες σελίδες προτείνεται μια πλειάδα δραστηριοτήτων, βασισμένες στο έργο του ποιητή, που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο σπίτι ή στο σχολείο.

 

Πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται καταρχήν στα παιδιά, αλλά σίγουρα μπορούν να απολαύσουν και οι γονείς και οι δάσκαλοί τους.

 

 

Αναστασία Μπαλάσκα: Το αλφαβητάρι των δεινοσαύρων

Εικονογράφηση: Γιάννης Στύλος

Ηλικίες: από 4 ετών

 

Εσείς ξέρατε ότι υπάρχουν δεινόσαυροι για κάθε γράμμα της αλφαβήτου, όπως ο Ελαφρόσαυρος ή ο Ραβδόδοντας; Η Αναστασία Μπαλάσκα δημιουργεί ένα πρωτότυπο αλφαβητάρι με ήρωες τους αγαπημένους δεινόσαυρους των παιδιών.

 

Δίπλα σε κάθε γράμμα της αλφαβήτου, παρουσιάζεται και ένας νέος δεινόσαυρος, καθώς και βασικές πληροφορίες για αυτόν, γραμμένες έμμετρα. Οι στίχοι περιγράφουν με τρόπο χαριτωμένο τα βασικά χαρακτηριστικά των δεινοσαύρων, και οι εικόνες του Γιάννη Στύλου συμπληρώνουν το βιβλίο, δίνοντάς του ζωντάνια και κάνοντάς το ακόμη πιο ελκυστικό.

 

Ένα βιβλίο που εισάγει τους μικρούς αναγνώστες στον συναρπαστικό κόσμο των δεινοσαύρων ενθαρρύνοντάς τους να εξερευνήσουν δημιουργικά κάθε γράμμα της αλφαβήτου.

 

 

Φωτεινή Τίκκου: Η μικρή μουντζούρα

Εικονογράφηση: Φωτεινή Τίκκου

Ηλικίες: από 5 ετών

 

Στην πιο λαμπερή και χρωματιστή πόλη του κόσμου ζούσε μια μικρή Μουντζούρα. Το όνειρό της ήταν να γίνει κι αυτή πολύχρωμη όπως ήταν οι φίλοι της. Όσο κι αν προσπαθούσε όμως παρέμενε μουντζουρωμένη… Μια μέρα όμως αρκεί για να αλλάξει η ζωή όλων τους.

 

Το πρώτο παιδικό βιβλίο σε εικονογράφηση και κείμενο της Φωτεινής Τίκκου είναι μια ιστορία που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά μας. Ένα παραμύθι για τη φιλία, την αποδοχή και τον αυτοσεβασμό.

 

ΣΕΙΡΑ: ΠΑΙΖΩ ΚΡΥΦΤΟ

Ingela P. Arrhenius:

Πού είναι ο κύριος Αστροναύτης; (Where’s Mr Astronaut?)

 

Πού είναι η Φρίντα Κάλο; (Where’s Frida Kahlo?)

Ηλικίες: από 1 έτους

 

Δύο νέα βιβλία θα προστεθούν στην αγαπημένη σειρά μικρών και μεγάλων της εικονογράφου Ingela P. Arrhenius, που απευθύνεται στις πολύ μικρές ηλικίες.

 

Στους δύο νέους τίτλους της σειράς οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν -παίζοντας- κάποιους από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους ζωγράφους, αλλά και τον κόσμο του Διαστήματος! Η παιχνιδιάρικη εικονογράφηση και ο καθρέφτης- έκπληξη στην τελευταία σελίδα θα δώσουν μεγάλη χαρά σε κάθε μικρό αναγνώστη!

 

 

ΣΕΙΡΑ: ΠΑΙΖΩ ΚΡΥΦΤΟ – ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΛΤΑ

Ingela P. Arrhenius:

Πού είναι η κυρία Πασχαλίτσα; (Buggy book: Where’s Mrs Ladybird)

 

Πού είναι ο κύριος Λιοντάρης; (Buggy book: Where’s Mr Lion)

Ηλικίες: από 1 έτους

 

Δύο από τους πιο αγαπημένους τίτλους της σειράς «Παίζω κρυφτό» θα κυκλοφορήσουν σε νέα μίνι έκδοση με υφασμάτινο λουράκι για να τους έχουμε πάντα μαζί. Το κρυφτό συνεχίζεται και στη βόλτα!

 

 

Benji Davies:

Ο Νόι και η φάλαινα τον χειμώνα – Board book

(The Storm Whale in the Winter – Board book)

 

Ο Νόι και η γιαγιά – Board book (Grandma Bird – Board book)

Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Ηλικίες: από 3 ετών

 

Η δεύτερη και τρίτη ιστορία του Benji Davies, με ήρωα τον μικρό Νόι, που έκλεψε τις καρδιές των αναγνωστών θα κυκλοφορήσει σε έκδοση board book, με ανθεκτικές σελίδες κατάλληλες για τα παιδικά χεράκια.

 

Δύο υπέροχες ιστορίες που ξεχειλίζουν ζεστασιά και αυθορμητισμό, συνδυασμένες με οικείες εικόνες που ενθουσιάζουν και εμπνέουν τα παιδιά.

 


ΣΕΙΡΑ: Ο ΑΡΚΟΥΔΑΚΟΣ

Benji Davies: Ο Aρκουδάκος στο λούνα παρκ (Bizzy Bear: Fun Park)

Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Ηλικίες: από 1 έτους

 

Στην επιτυχημένη σειρά του Benji Davies, με ήρωα τον Αρκουδάκο, θα κυκλοφορήσει ακόμη ένας νέος τίτλος, στο κλασικό σχήμα, με κινούμενα μέρη για ατελείωτες ώρες εξερεύνησης. Σε αυτή την ιστορία ο Αρκουδάκος θα πάει με τους φίλους του στο λούνα παρκ. Τι θα πρωτοδούμε εκεί μαζί του;

 

 

ΣΕΙΡΑ: ΒΑΖΩ ΜΠΡΟΣ!

Johnny Dyrander

Στο εργοτάξιο (Make Tracks: Building site)

 

Αυτοκίνητα (Make Tracks: Cars)

Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος

Ηλικίες: από 1 έτους

 

Μια ολοκαίνουργια σειρά βιβλίων προσχολικής ηλικίας με τέσσερις πίστες στο καθένα για να ακολουθήσουν οι λιλιπούτειοι αναγνώστες, με τις εικόνες του σουηδού εικονογράφου Johnny Dyrander!

 

Στα δύο πρώτα βιβλία που θα κυκλοφορήσουν στα ελληνικά, οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν τέσσερα είδη οχημάτων και αυτοκινήτων και θα κληθούν να οδηγήσουν το καθένα από αυτά στις διαδρομές κάθε σελίδας.

 

Oliver Jeffers: Υπάρχουν φαντάσματα σ’ αυτό το σπίτι (There’s a Ghost In This House)

Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Ηλικίες: από 5 ετών

 

Ένα νεαρό κορίτσι ζει σε ένα στοιχειωμένο σπίτι, αλλά δεν έχει δει ποτέ της φαντάσματα. Είναι, αλήθεια, λευκά με τρύπες στα μάτια; Πόσο δύσκολο είναι να τα δεις; Ας βοηθήσουμε το κορίτσι να τα εντοπίσει, καθώς ψάχνει κάτω από τις σκάλες, πίσω από τον καναπέ και στη σοφίτα.

 

Ένα γοητευτικό βιβλίο με διαδραστικές, διαφανείς σελίδες, που αποκαλύπτουν τα φαντάσματα σε κάθε σημείο του σπιτιού, από τον διεθνώς αναγνωρισμένο δημιουργό εικονογραφημένων βιβλίων και εικαστικό καλλιτέχνη, Oliver Jeffers.

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ

 

Πάνος Χριστοδούλου: Τα πρώτα Χριστούγεννα του Κάπτεν Τζιμ

Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη

Ηλικίες: από 3 ετών

 

Ο Πάνος Χριστοδούλου και η Ντανιέλα Σταματιάδη δημιούργησαν την πιο ανατρεπτική χριστουγεννιάτικη ιστορία μέσα από τα μάτια ενός αστείου γάτου, του Κάπτεν Τζιμ!

 

Πώς είναι να έρχεται στο σπίτι ένα δέντρο χωρίς ρίζες και ξαφνικά να το στολίζουν με χρωματιστές μπάλες, κορδέλες και φωτάκια; Ελάτε να εξερευνήσουμε κάθε ένα από τα στολίδια μαζί με τον Τζιμ. Σίγουρα θα είναι τα πιο αξέχαστα Χριστούγεννα!

 

 

ΣΕΙΡΑ: Ο ΑΡΚΟΥΔΑΚΟΣ

Benji Davies: Ο Aρκουδάκος βοηθός του Αϊ-Βασίλη (Bizzy Bear: Christmas Helper)

Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Ηλικίες: από 1 έτους

 

Στην αγαπημένη σειρά του Benji Davies, με ήρωα τον Αρκουδάκο, θα κυκλοφορήσει μια νέα χριστουγεννιάτικη ιστορία: ο Αρκουδάκος γίνεται επιτέλους βοηθός του Αϊ-Βασίλη!

 

Μια συναρπαστική χριστουγεννιάτικη ιστορία με γιορτινές εικόνες και έξυπνα κινούμενα μέρη που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

 

 

0