Από τις εκδόσεις Ωκεανός κυκλοφορεί το βιβλίο της Ελένης Κεκροπούλου “Το άλλο μισό”.

 

 

Το Βιβλίο

ΕΛΕΝΗ ΚΕΚΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ

Σειρά: Ελληνική Λογοτεχνία

Σελ: 400 | Τιμή:   13

1η κυκλοφορία:  Οκτώβριος 2019

ISBN: 978-960-643-019-0

Κωδικός είδους: ΩΚ 294

 

 

Ένα μυθιστόρημα για τον γάμο και την απιστία, για τα πλήγματα και τα τραύματα που η ανθρώπινη επιπολαιότητα μπορεί να καταφέρει σε έναν εύθραυστο θεσμό, τον θεσμό του γάμου, πάνω στον οποίο στηρίζεται το ίδιο το κύτταρο της κοινωνίας:  η οικογένεια.

Βασισμένο σε αληθινές ιστορίες καθημερινής τρέλας και στην αβάσταχτη ελαφρότητα του ανθρώπινου είναι.

 

 

…Μέχρι πριν λίγο καιρό πίστευα ότι είχα ένα ζεστό κι όμορφο σπιτικό που μάτωσα για να του δώσω τα καλύτερα υλικά. Του έβαλα μέσα όλη μου την αγάπη, τη στοργή, την αφοσίωση, την αθώα εμπιστοσύνη μου, την ανοχή μου, την κατανόηση, τα όμορφα παιδιά μου… κι εσένα πρώτ’ απ’ όλους και όλα. Μόνο που τυφλωμένη από τη λάμψη της εφήμερης ευτυχίας μου, δεν είδα ότι δεν μπήκες ποτέ μέσα για τα καλά. Φοβήθηκες το απόλυτο δόσιμο, φοβήθηκες τη φλογερή αγάπη μου, εμένα… Ήσουν με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω απ’ αυτό. Το έξω τελικά σε κέρδισε. Και μείναμε εμείς, εγώ και τα παιδιά μας, να σε κοιτάμε ν’ απομακρύνεσαι… Ο γάμος μου κι όσα επένδυσα σ’ αυτόν, ένα δένδρο στον χειμώνα, γυμνό από τα φύλλα του. Όλα πεσμένα κάτω στο υγρό χώμα, κιτρινισμένα, ψυχομαχούν…

 

 

Η Συγγραφέας

Η Ελένη Κεκροπούλου γεννήθηκε στον Ζυγό της Καβάλας, αλλά μεγάλωσε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Σπούδασε στο Καποδιστριακό πολιτικές επιστήμες και νομικά, καθώς και ξένες γλώσσες. Εργάζεται στον εκδοτικό χώρο εδώ και σαράντα δύο χρόνια ως μεταφράστρια, επιμελήτρια, εκδότρια και συγγραφέας.

 

Το συγγραφικό της έργο:

 

Παιδικά

 

  • Πες μου, μπαμπά, μια ιστορία,σε παρακαλώ

 

Ιστορικά Μυθιστορήματα

 

  • Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η Καπετάνισσα

 

  • Αγγέλικα η Μαντενούτα

 

  • Σαν τα Κυνηγημένα Αγρίμια

 

  • Το σημάδι του Κάιν

 

  • Αναστασία, η Ρωμιά Σουλτάνα

 

Σύγχρονη Λογοτεχνία

 

  • Σκέψου εμένα όταν πονάς.

 

 

 

 

 

0