Φώτης Παπαναστασίου "Dyslexia Box" από τις εκδόσεις ΠΕΔΙΟ

Από τις εκδόσεις ΠΕΔΙΟ κυκλοφορεί το Dyslexia Box: Πρόγραμμα Υποστήριξης και Παρέμβασης στη Δυσλεξία, την ανάγνωση και τη γραφή” του Φώτη Παπαναστασίου.

 

 

Φώτης Παπαναστασίου "Dyslexia Box" από τις εκδόσεις ΠΕΔΙΟ

Φώτης Παπαναστασίου

“Dyslexia Box: Πρόγραμμα Υποστήριξης και Παρέμβασης στη Δυσλεξία, την ανάγνωση και τη γραφή”

Σχήμα: 12 χ 12

Εξώφυλλο:  Σκληρό

ISBN: 978-960-635-101-3

Λ.Τ.:  21,90 €

 

Το Dyslexia Box βοηθά τους μαθητές με Δυσλεξία να αποκτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για την ακαδημαϊκή τους πορεία, να τους υποστηρίξει στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που παρεμποδίζουν τη συμμετοχή τους στη μαθησιακή διαδικασία, να αναπτύξουν πλήρως τη φωνολογική επίγνωση και να κατακτήσουν επαρκώς την αναγνωστική ικανότητα και τη γραφή.

Το Dyslexia Box δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά με Δυσλεξία, αλλά σε όλα τα παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού. Υποστηρίζει ουσιαστικά την ομαλή μετάβαση του παιδιού από τον προφορικό λόγο στον γραπτό λόγο. Ένα απαραίτητο εργαλείο για ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, ειδικούς θεραπευτές, νηπιαγωγούς, δασκάλους και γονείς.

Η δημιουργία του Dyslexia Box είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη: στηρίχθηκε σε πλήθος σύγχρονων ερευνών για την ανάπτυξη της αναγνωστικής δεξιότητας και τη διερεύνηση του ρόλου της φωνολογικής ενημερότητας στην κατάκτησή της.

 

Το Dyslexia Box περιλαμβάνει:

➥ 45 κόκκινες κάρτες με εικόνες δισύλλαβων λέξεων

➥ 45 μπλε κάρτες με εικόνες τρισύλλαβων λέξεων

➥ 45 κίτρινες κάρτες με εικόνες πολυσύλλαβων λέξεων

➥ 24 πράσινες κάρτες με τα γράμματα του αλφάβητου

➥ 28 μοβ κάρτες (αριθμημένες) με λίστες ανάγνωσης

➥ 6 ροζ κάρτες (αριθμημένες) με λέξεις κατατετμημένες σε φωνήματα

➥ 35 τιρκουάζ κάρτες (αριθμημένες) με λέξεις και προτάσεις για την πρώτη ανάγνωση

➥ 6 πορτοκαλί κάρτες με ζευγάρια λέξεων για την αναγνώριση ομοιοκαταληξίας

➥ 4 καφέ κάρτες με λέξεις για την παραγωγή ομοιοκαταληξίας

➥ 5 πιόνια

➥ 1 βοηθό ανάγνωσης

➥ εγχειρίδιο με τις οδηγίες των ασκήσεων.

 

Ο Φώτης Παπαναστασίου, συγγραφέας των βιβλίων Μαθησιακές Ευκολίες και ΔΕΠΥράζει από τις εκδόσεις Πεδίο, είναι Ειδικός Παιδαγωγός, αριστούχος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία. Από το 2006 εργάζεται ως ειδικός παιδαγωγός σε τμήματα ένταξης και ειδικά δημοτικά σχολεία.

Έχει δουλέψει με τα παιδιά σε διαγνωστικό και θεραπευτικό πλαίσιο σε ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών, όπως μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, αυτισμός κ.λπ. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες με θέμα την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και τη Σχολική Ψυχολογία. Άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευθεί σε πλήθος εφημερίδων, διεθνών επιστημονικών περιοδικών, ιστοσελίδων και έχουν παρουσιαστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές. Στο πλαίσιο της συνεχούς κατάρτισης και της παρακολούθησης των εξελίξεων στον επιστημονικό αυτό χώρο, έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα εργαστήρια, συνέδρια και ημερίδες.

Είναι ο διαχειριστής της ιστοσελίδας eidikospaidagogos.gr

 

Φώτης Παπαναστασίου "Dyslexia Box" από τις εκδόσεις ΠΕΔΙΟ

 

0

Αφήστε μια απάντηση