Γιάννης Καλπούζος "Ἐρᾶν: Βυζαντινά Αμαρτήματα" από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου με τίτλο  “Ἐρᾶν: Βυζαντινά Αμαρτήματα”

 

 

Ένα ιστορικό έπος που εκτυλίσσεται στην Κωνσταντινούπολη και στην Αθήνα από το 766 μ.Χ. και μετά, ένα μυθιστόρημα γεμάτο συνωμοσίες, ίντριγκες, έρωτες, απιστίες και δολοφονικά πάθη, που φέρνει στο προσκήνιο όσα συνέβαιναν πίσω από την αίγλη του Βυζαντίου.

 

 

Το Βιβλίο

Γιάννης Καλπούζος "Ἐρᾶν: Βυζαντινά Αμαρτήματα" από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Συγγραφέας  Γιάννης Καλπούζος

Τίτλος “ΕΡΑΝ  Βυζαντινά Αμαρτήματα”

Ημ/νία έκδοσης               19 Μαρ 2020

Θεματική Κατηγορία     Ιστορικό Μυθιστόρημα

Σειρά    Ελληνική λογοτεχνία

Ηλικία   18+

Σελίδες 608

Τιμή:  19,90 €

Χιλιάδες κυκλοφορίας  50

ISBN      978-618-01-3254-0

 

Ἐρᾶν: να ερωτεύεσαι, να αγαπάς.

766 μ.Χ. Η Λυγινή και ο Υάκινθος σύρονται μαζί με πλειάδα μοναχών στον Ιππόδρομο, διαπομπεύονται και τους παντρεύουν με τη βία. Κρύβουν και οι δύο επτασφράγιστα μυστικά, τα οποία θα σημαδέψουν τις ζωές τους κι εν πολλοίς θα τις καθορίσουν κατά την οδύσσειά τους.

Ο Ροδανός, αγγελοπρόσωπος, ριψοκίνδυνος, θηρευτής των ηδονών, μα και με φοβερά μυστικά να τον σφιχτοδένουν, είναι συνάμα προσηλωμένος σε ό,τι θεωρεί χρέος.

Γύρω από αυτούς τους τρεις ήρωες και το μυστήριο του Ιερού Στιχαρίου, το οποίο θα μπορούσε ν’ ανατρέψει αυτοκράτορες και πολιτικές δεκαετιών, κινείται η μυθοπλασία κατά το δεύτερο μισό του 8ου αιώνα με φόντο την Εικονομαχία και την καθημερινή ζωή στην Κωνσταντινούπολη, την Αθήνα και τη Θράκη. Σε μια μοναδική εποχή, άγνωστη και μυθώδη. Τους πλαισιώνουν αρκετοί δευτεραγωνιστές, όπως ο μοχθηρός Ερμάς, ο καλλιεργημένος δούλος Κιτίν, ο Αρκάδιος που τον μεγάλωσε στο δάσος μια αρκούδα, η θεατρίνα Γοργονία, ο πατρίκιος Φωκάς με την ομάδα των Λεόντων του, ο μαύρος ευνούχος Αράν και άλλοι.

Οι πρωταγωνιστές φτάνουν στα άκρα, ερωτεύονται παράφορα, ζουν ανέμελα, δίνονται στη ζωή και τους δίνεται, ταπεινώνονται, συνθλίβονται, ανακάμπτουν, ξαναπέφτουν στον βούρκο, καταρρέουν, αφιερώνονται στον Θεό ή Τον απαρνούνται, γίνονται θύματα της εικόνας τους ή οδηγούνται στο εράν διά του οράν της ψυχής. Έχουν να αντιμετωπίσουν συκοφαντίες, πολέμους, ραδιουργίες, θανάσιμους εχθρούς, έναν έρωτα-σφαγή, εφιάλτη και όνειρο και, πάνω απ’ όλα, τον ίδιο τους τον εαυτό.

 

 

Ο Συγγραφέας

Γιάννης Καλπούζος "Ἐρᾶν: Βυζαντινά Αμαρτήματα" από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Ο Γιάννης Καλπούζος γεννήθηκε στο χωριό Μελάτες της Άρτας το 1960. Έχει γράψει ποιητικές συλλογές, στίχους σε 80 τραγούδια, διηγήματα και μυθιστορήματα. Με την ποιητική συλλογή « Έρωτας νυν και αεί» ήταν υποψήφιος στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2008, ενώ το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) για το μυθιστόρημά του «ΙΜΑΡΕΤ». Η παραλογή «Ο λύκος», που εμπεριέχεται στη συλλογή διηγημάτων ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΟΤΕ, βραβεύτηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος «Γιώργος Σεφέρης» του Πανεπιστημίου του Παλέρμο.

 

Γιάννης Καλπούζος "Ἐρᾶν: Βυζαντινά Αμαρτήματα" από τις εκδόσεις Ψυχογιός

 

 

1

Αφήστε μια απάντηση