Η βραβευμένη με Πούλιτζερ Αμερικανίδα συγγραφέας Donna Tartt έρχεται στις εκδόσεις Διόπτρα.

 

Ήδη στις προθήκες των βιβλιοπωλείων εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται  σε νέα μετάφραση το πρώτο μυθιστόρημά της “Η μυστική ιστορία”. Το μυθιστόρημα αυτό θεωρείται από τους απανταχού θαυμαστές της η «Βίβλος» της Dark Academia!

Αξίζει να αναφερθεί πως το φθινόπωρο θα ακολουθήσει η έκδοση και των άλλων δύο έργων της, “Η καρδερίνα” και “O μικρός φίλος”.

 

Το Βιβλίο

Donna Tartt  “Η μυστική ιστορία”
Μετάφραση: Μιχάλης Δελέγκος
Σελ.: 792
Διαστάσεις: 14Χ20,5
Τιμή: 19,90 €

 

Μια συντροφιά έξυπνων, εκκεντρικών και απροσάρμοστων νεαρών που σπουδάζουν σε ένα κορυφαίο κολέγιο της Νέας Αγγλίας ανακαλύπτουν, κάτω από την επιρροή του χαρισματικού καθηγητή τους Κλασικής Φιλολογίας, έναν τρόπο σκέψης και ζωής που δεν έχει καμία σχέση με την ανιαρή καθημερινότητα των συνομηλίκων τους. Όταν όμως ξεπερνούν τα όρια της καθιερωμένης ηθικής, καταλαμβάνονται από εμμονές και ολισθαίνουν σταδιακά από τη διαφθορά στην προδοσία, με αναπόφευκτη κατάληξη την κυριαρχία του κακού πάνω τους.

 

«Εξαιρετικό έργο μυθοπλασίας, που συναρπάζει και μένει χαραγμένο στη μνήμη… Γεμάτο λογοτεχνικές αναφορές των οποίων η εκλέπτυνση και η υφή θυμίζει πιο πολύ τον δέκατο ένατο αιώνα και όχι τον εικοστό».
The Times

 

Ο τρόπος γραφής της μας μαγεύει… “Η Μυστική Ιστορία” είναι ένα σαγηνευτικό βιβλίο, ένα ταξίδι στο παρελθόν, στις παράφορες και μεθυστικές φιλίες των φοιτητικών μας χρόνων, τότε που όλοι μας πιστεύαμε στη δύναμή μας να επικαλούμαστε το θείο και να μας συγχωρούνται όλες οι αμαρτίες.
The Philadelphia Inquirer

 

Κολοσσιαίο, καθηλωτικό, συναρπαστικό ανάγνωσμα, το καταβροχθίζεις με ευχαρίστηση… Θαυμάσια γραφή, απίστευτη εμβρίθεια.
Vanity Fair

 

Καλογραμμένο, γεμάτο σασπένς από την αρχή ως το τέλος.
Vogue

 

Κορυφαίο ψυχολογικό θρίλερ… Προκαλεί ανατριχίλες… Η Tartt διαχειρίζεται εντυπωσιακά το λυρικό στοιχείο.
The Village Voice

 

 

Η Συγγραφέας

Η Donna Tartt είναι Αμερικανίδα συγγραφέας που πέτυχε την αναγνώριση κοινού και κριτικών για τα πρώτα δύο μυθιστορήματά της. Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για τη συγγραφέα.

 

 

1