James Grady «Mad Dogs» από τις εκδόσεις Πόλις

Από τις εκδόσεις Πόλις κυκλοφορεί το βιβλίο του James Grady «Mad Dogs» σε μετάφραση της Άλκηστης Τριμπέρη.

 

Το Βιβλίο

James Grady «Mad Dogs» από τις εκδόσεις Πόλις

James Grady
Mad Dogs
Μετάφραση: Άλκηστις Τριμπέρη
σελίδες: 464 • τιμή: 20 ευρώ • isbn: 978-960-435-743-7

 

Κάπου στο Μέιν, στην καρδιά ενός δάσους, βρίσκεται κρυμμένο ένα πολύ ειδικό ψυχιατρικό νοσοκομείο. Εδώ εγκλείονται πράκτορες της CIA όταν επιστρέφουν από τις άκρως απόρρητες και ιδιαίτερες αποστολές τους, κουβαλώντας βαριά ψυχικά τραύματα, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η Υπηρεσία. Ένα απόγευμα, ο ψυχίατρος που είναι επιφορτισμένος με την παρακολούθηση πέντε εξ αυτών βρίσκεται δολοφονημένος. Όλα δείχνουν −έτσι τουλάχιστον πιστεύουν οι πέντε, τέσσερις άντρες και μία γυναίκα− ότι πίσω από τον φόνο κρύβεται η Υπηρεσία και πως όλες οι κατηγορίες θα πέσουν πάνω τους. Μόνη τους διέξοδος, η φυγή προς την Ουάσινγκτον. Εκεί ίσως συναντήσουν τον άνθρωπο που ενδεχομένως γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει. Όμως το σοβαρότερο πρόβλημά τους, για την ώρα, είναι πώς θα ταξιδέψουν χωρίς χρήματα, χωρίς όπλα και χωρίς τα ψυχοφάρμακα από τα οποία είναι απολύτως εξαρτημένοι…

Ο συγγραφέας του θρυλικού κατασκοπικού μυθιστορήματος Οι έξι μέρες του Κόνδορα μας προσφέρει, ακολουθώντας την ξέφρενη πορεία των αξιαγάπητων ηρώων του και εμποτίζοντας τη γραφή του στον παρανοϊκό τρόπο σκέψης τους, με υπέροχους παραληρηματικούς διαλόγους, μια συναρπαστική περιγραφή κατασκόπων σε απόγνωση, που αγωνίζονται μέσα στο ντελίριό τους να ανακαλύψουν την αλήθεια απέναντι σε έναν κόσμο που είναι όντως απειλητικός και εχθρικός. Ο Γκρέιντι καταφέρνει να γράψει κάτι πολύ σημαντικότερο και βαθύτερο από ένα εντυπωσιακό κατασκοπικό μυθιστόρημα. Καταθέτει μια οξυδερκή ματιά και αναπτύσσει έναν βαθύ στοχασμό για τα εγκλήματα που διαπράττονται ατιμωρητί, στο όνομα του εθνικού και του κρατικού συμφέροντος.

***

 

Ένα ροκ εν ρολ μυθιστόρημα που εντυπωσιάζει.
George Pelekanos

 

Το Mad Dogs πηγαίνει βολίδα, με τέρμα το γκάζι, σανιδωμένο μέχρι την τελευταία σελίδα. Υπέροχο, υπέροχο βιβλίο.
Dennis Lehane

 

Χιουμοριστικό μερικές φορές, συχνά συγκινητικό και συνεχώς απρόσμενο, το Mad Dogs εντυπωσιάζει με την αφηγηματική τόλμη του και τη στυλιστική ποικιλομορφία του.
Lire

 

 

Ο Συγγραφέας

Ο James Grady γεννήθηκε το 1949 στο Shelby της Μοντάνα.

Σπούδασε ΜΜΕ και δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο της Missoula. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, αλλά και στη συνέχεια, συμμετείχε ενεργά στην πολιτική ζωή, τόσο ως μέλος του γραφείου του γερουσιαστή Metcalf όσο και ως ακτιβιστής κατά του Πολέμου του Βιετνάμ, ενώ εργάστηκε και για τη συνταγματική αναθεώρηση της Πολιτείας της Μοντάνα. Για τέσσερα χρόνια εργάστηκε ως δημοσιογράφος-ερευνητής μαζί με τον Jack Anderson.

Το 1974 δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα, τις Έξι μέρες του Κόνδορα, πολιτικό-κατασκοπικό θρίλερ που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Σίντνεϋ Πόλακ, με ερμηνευτές τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ, τη Φέι Ντάναγουεϊ και τον Μαξ φον Σίντοφ. Ακολούθησαν πολλά ακόμα σημαντικά βιβλία στο ίδιο πνεύμα, όπως τα: Shadow of the Condor, River of Darkness, Thunder, White Flame, City of Shadows, Last Days of the Condor, αλλά και πιο κλασικά νουάρ, όπως το Steeltown, που αποτίει φόρο τιμής στο έργο του Ντάσιελ Χάμετ Red Harvest.

 

James Grady «Mad Dogs» από τις εκδόσεις Πόλις

 

0