Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο του Τζέρεμυ Μπλακ  «Μικρή ιστορία του πολέμου» σε μετάφραση του Πέτρου Γεωργίου.

 

 

 

 

Το Βιβλίο

ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Συγγραφέας: JEREMY BLACK

Μετάφραση: ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΕΙΡΑ: ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ   ISBN: 978-618-07-0423-5   ΣΧΗΜΑ:14×20  ΣΕΛΙΔΕΣ: 408  ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 17,70 €    ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023

 

Ανά τους αιώνες ο πόλεμος δεν έπαψε να μετασχηματίζει βίαια την κοινωνική, την πολιτική και τη θρησκευτική ζωή των ανθρώπων. Κάθε κοινωνία και κουλτούρα σφυρηλατεί και ενισχύει μέσω των πολεμικών της αφηγήσεων ένα αίσθημα κοινού πεπρωμένου για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, και ο τρόπος με τον οποίο μια κοινότητα αντιλαμβάνεται μια σύγκρουση του παρελθόντος μπορεί να έχει βαθιές και τραγικές συνέπειες.

Ο Τζέρεμυ Μπλακ μελετά τον πόλεμο ως παγκόσμιο φαινόμενο και όχι ως μια απλή αλληλουχία στρατιωτικών ηγετών, τακτικών μάχης ή βελτιώσεων στα όπλα. Προσφέρει μια εξαιρετικά περιεκτική επισκόπηση, που εκτείνεται από την Κίνα των Χαν ως την Ασσυρία, από τη Μεσοποταμία ως την Τροία, από την αυτοκρατορική Ρώμη ως τη ναπολεόντεια Γαλλία, από το Βιετνάμ και το Αφγανιστάν ως την Ουκρανία.

 

«Ο Τζέρεμυ Μπλακ κατάφερε να συμπυκνώσει ένα αχανές και πολύπλοκο θέμα σε ένα εξαιρετικά περιεκτικό και έγκυρο βιβλίο, που προσεγγίζει την παγκόσμια ιστορία, αποφεύγοντας τα κλισέ, που περιγράφει με πληρότητα την ποικιλομορφία του πολέμου, απ’ άκρη σ’ άκρη της ιστορίας της ανθρωπότητας».

 καθ. Andrew Roberts, συγγραφέας του Churchill: Walking with Destiny

 

«Μια εξαιρετική επισκόπηση της ιστορίας του πολέμου. Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όποιον επιθυμεί να κατανοήσει την εξέλιξη του πολέμου ανά την υφήλιο, από την προϊστορία έως σήμερα».

καθ. Heather Jones, Royal College of London

 

«Μια πραγματικά παγκόσμια επισκόπηση, με πραγματικά αξιοθαύμαστη συμπύκνωση!»

καθ. Gary Sheffield, Wolverhampton University

 

Ο Συγγγραφέας

Ο Τζέρεμυ Μπλακ (γενν. 1950) είναι ένας από τους πιο γνωστούς και πολυγραφότατους Άγγλους ιστορικούς της εποχής μας. Είναι καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Μικρή ιστορία της Μεσογείου (2023).

 

 

0