Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του John HiggsΜια ιστορία του 20ού αιώνα: Ο αιώνας των μεγάλων αλλαγών σε μετάφραση Ελένης Αστερίου.

 

ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΗ

ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ

 

 

Το Βιβλίο

Τίτλος: Μια ιστορία του 20ού αιώνα: Ο αιώνας των μεγάλων αλλαγών

Συγγραφέας:  John Higgs

Μετάφραση: Ελένη Αστερίου

ISBN:  978-618-03-2372-6

Σελίδες:  424

Τιμή: 14,40€

Ημερομηνία Έκδοσης:  05/03/2020

Διαστάσεις:  14 Χ 20,5

Εξώφυλλο:  Μαλακό

 

Ο 20ός αιώνας θα έπρεπε να µας είναι κατανοητός. Είναι η περίοδος που γνωρίζουµε καλύτερα, µια επική γεωπολιτική αφήγηση που περνάει από τον Α΄ Παγκόσµιο πόλεµο, τη Μεγάλη Ύφεση, τον Β΄ Παγκόσµιο πόλεµο και την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Αλλά αυτή η ιστορία δεν φαίνεται ότι µας οδηγεί στον κόσµο που βρισκόµαστε τώρα.

 

Με τον John Higgs ως οδηγό µας βγαίνουµε από την κύρια οδό της ιστοριογραφίας και περιπλανιόµαστε σε µερικά από τα πιο δύσβατα µονοπάτια του 20ού αιώνα. Εξερευνούµε γνωστές και άγνωστες πτυχές της περιόδου, ταξιδεύουµε συντροφιά µε µερικούς από τους πιο ριζοσπάστες καλλιτέχνες και επιστήµονες, µε ιδιοφυείς και εκκεντρικές προσωπικότητες της εποχής. Μαζί τους ανακαλύπτουµε ότι οι µεγάλες καινοτοµίες, όπως η θεωρία της σχετικότητας, ο κυβισµός, η κβαντοµηχανική, ο µεταµοντερνισµός και τα µαθηµατικά του χάους δεν είναι αφηρηµένες, ακατανόητες έννοιες, αλλά οδοδείκτες οι οποίοι µας κατευθύνουν στον κόσµο που ζούµε σήµερα.

 

Ένα καινοτόµο βιβλίο που παρακινεί τον αναγνώστη να σκεφτεί ριζοσπαστικά.

DAILY MAIL

 

Μια ευφυής εξιστόρηση που θα διεγείρει τη σκέψη σας.

GUARDIAN

 

O John Higgs αντιµετωπίζει µε µια δυναµική, αναζωογονητική, µη ακαδηµαϊκή προσέγγιση τα θέµατα που πραγµατεύεται, ενώ διαθέτει τη µοναδική ικανότητα να εξηγεί αποτελεσµατικά τη διασύνδεση σύνθετων ιδεών.

GOODREADS

 

Ένας συναρπαστικός, ευανάγνωστος, συνεκτικός χάρτης των καίριων αλλαγών οι οποίες µέσα σε εκατό συγκλονιστικά και τροµερά χρόνια αναδιαµόρφωσαν τον ανθρώπινο ψυχισµό και τον ανθρώπινο κόσµο… Ένα διαφωτιστικό βιβλίο που µας µαθαίνει πού ακριβώς ήµασταν και πού βρισκόµαστε σήµερα. Το συστήνω ένθερµα.

ALAN MOORE (Συγγραφέας)

 

Δείτε ΕΔΩ τα περιεχόμενα και ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες

 

 

Ο Συγγραφέας

Ο John Higgs (Αγγλία, 1971) είναι συγγραφέας, µυθιστοριογράφος, δηµοσιογράφος και ιστορικός. Ειδικεύεται στην ανίχνευση αφηγηµάτων που έχουν µείνει κρυµµένα στις σκοτεινές γωνιές της ιστορίας και του πολιτισµού µας και µπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουµε τον κόσµο. Σύµφωνα µε το περιοδικό MOJO: «Όταν διαβάζεις John Higgs είναι σαν να σε πυροβολούν µε διαµάντι. Ξαφνικά τα πάντα γίνονται τροµακτικά ξεκάθαρα».

Μεταξύ άλλων έχει εκδώσει τα βιβλία The KLF: Chaos, magic and the band who burned a million pounds και William Blake Now: Why he matters more than ever. Ζει στο Μπράιτον µαζί µε τη σύντροφό του και τα δύο παιδιά τους.

Για να µάθετε περισσότερα για τον John Higgs: www.johnhiggs.com

 

 

 

1