Jonathan Coe "Ο κύριος Γουάιλντερ κι εγώ" από τις εκδόσεις Πόλις

Από τις εκδόσεις Πόλις κυκλοφορεί το βιβλίο του Jonathan Coe “Ο κύριος Γουάιλντερ κι εγώ” σε μετάφραση της Άλκηστης Τριμπέρη.

 

 

Το Βιβλίο

Jonathan Coe "Ο κύριος Γουάιλντερ κι εγώ" από τις εκδόσεις Πόλις

Jonathan Coe

Ο κύριος Γουάιλντερ κι εγώ

μετάφραση: Άλκηστις Τριμπέρη

σελίδες: 352 | isbn: 978-960-435-742-0 | τιμή: 17,70 ευρώ

φωτογραφία εξωφύλλου: Ο Billy Wilder με τον I.A.L. Diamond

 

Το μεθυστικό καλοκαίρι του 1977 μια αφελής κοπέλα, η Καλλιστώ, αναχωρεί από την Αθήνα για να γνωρίσει τον κόσμο. Μετά το ταξίδι της στην Αμερική, βρίσκεται αναπάντεχα σε ένα ελληνικό νησί που έχει μετατραπεί σε κινηματογραφικό σκηνικό. O Μπίλι Γουάιλντερ, διάσημος σκηνοθέτης του Χόλυγουντ, γυρίζει εκεί την ταινία του Fedora, και η Καλλιστώ προσλαμβάνεται ως βοηθός. Παρατηρεί συνεπαρμένη τον λαμπερό, πρωτόγνωρο για εκείνη τρόπο ζωής, βιώνοντας μια εμπειρία που θα τη σημαδέψει για πάντα.

Ενώ η Καλλιστώ είναι ενθουσιασμένη με τη νέα της περιπέτεια, ο ίδιος ο Γουάιλντερ αντιλαμβάνεται ότι το άστρο του έχει μάλλον αρχίσει να σβήνει. Το Χόλυγουντ τον απορρίπτει, και μόλις που κατόρθωσε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την ταινία του, από τη Γερμανία. Η Καλλιστώ τον ακολουθεί στο Μόναχο για τα γυρίσματα των επόμενων σκηνών και τον συντροφεύει σε ένα ταξίδι αναμνήσεων που οδηγεί στον σκοτεινό πυρήνα της οικογενειακής του ιστορίας.

Σε αυτό το μυθιστόρημα, που αποτελεί ταυτόχρονα τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης και ευαίσθητο πορτρέτο μίας από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες του αμερικανικού κινηματογράφου, ο Jonathan Coe στρέφει το βλέμμα του στην έννοια του χρόνου και στη σημασία της φήμης, στην οικογένεια και στην απατηλή σαγήνη της νοσταλγίας. Όταν ο κόσμος βαδίζει προς την αλλαγή, γαντζώνεσαι στην παλιά, αγαπημένη σου ζωή, ή αποφασίζεις ότι είναι ώρα να την αφήσεις πίσω;

 

 

Ένα γοητευτικό, γλυκόπικρο μυθιστόρημα, μια υπέροχη υπενθύμιση της αξίας της τέχνης σε δύσκολους καιρούς.

The Spectator

 

Στο κοντινό του πλάνο στον Μπίλι Γουάιλντερ, ο Τζόναθαν Κόου εξυμνεί τον σκηνοθέτη, έχοντας με μαγικό τρόπο αφομοιώσει τη σπουδαία του ικανότητα να μιλά με αστείο τρόπο για στενόχωρα θέματα, και το αντίστροφο.

Daily Telegraph

 

Ένα βιβλίο που θα λατρέψετε.

The Observer

 

 

Ο Συγγραφέας

O Jonathan Coe γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ το 1961. Σπούδασε φιλολογία στο Trinity College του Πανεπιστημίου του Καί¬μπριτζ και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Γουόρικ (αντικείμενο της διατριβής του αποτέλεσε το έργο του Henry Fielding Tom Jones). Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ και εργάστηκε παράλληλα ως μουσικός, συνθέτοντας τζαζ, και ως δημοσιογράφος.

Από τις εκδόσεις ΠOΛΙΣ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του:

❖ Οι νάνοι του θανάτου (1990) ❖ Τι ωραίο πλιάτσικο! (1994), [Βραβείο John Llewellyn Rhys Prize και Βραβείο καλύτερου ξένου βιβλίου στη Γαλλία]. ❖ Το σπίτι του ύπνου (1997) [Βραβείο Writers’ Guild Award και Βραβείο Medicis στη Γαλλία]. ❖ Η λέσχη των τιποτένιων (2001) [Βραβείο Bollinger Everyman Wodehouse Prize]. ❖ O κλειστός κύκλος (2005). ❖ Σαν τη βροχή πριν πέσει (2007). ❖ Ο ιδιωτικός βίος του Μάξουελ Σιμ (2010). ❖ Ο σπασμένος καθρέφτης (2012). ❖ Expo 58 (2013). ❖ Αριθμός 11 (2018). ❖ Μέση Αγγλία (2019) [Prix du livre européen και Costa Novel Award]

 

Jonathan Coe "Ο κύριος Γουάιλντερ κι εγώ" από τις εκδόσεις Πόλις

 

1