Κατρίνα Τσάνταλη "Μια θάλασσα πλαστικά" από τις εκδόσεις Διόπτρα

Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το νέο παιδικό βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη “Μια θάλασσα πλαστικά”.

 

 

Το Βιβλίο

Κατρίνα Τσάνταλη "Μια θάλασσα πλαστικά" από τις εκδόσεις Διόπτρα

Τίτλος: Μια θάλασσα πλαστικά

Συγγραφέας: Κατρίνα Τσάνταλη

Επιμελητής: Λύντη Γαλάτη

ISBN: 978-960-653-103-3

Τιμή με ΦΠΑ : 11.10 €

Σελίδες: 56

Κατηγορία: Παιδικά Βιβλία

Format Hardback

Μέγεθος: 245 x 245

Χώρα προέλευσης: Ελλάδα

Ηλικίες 4+

Κατηγορία: Εικονογραφημένα Βιβλία

 

Όταν μια βροχή από πλαστικά καλαμάκια διέκοψε το μάθημα στην τάξη του βυθού, οι ψαρομαθητές τρόμαξαν! Τότε ο κύριος Χταπόδης τους παρότρυνε να μαζέψουν τα καλαμάκια και να βγουν στη στεριά για να ζητήσουν βοήθεια.

Στον δρόμο τους συνάντησαν έναν ιππόκαμπο που είχε τυλιγμένη στην ουρά του μια μπατονέτα, μια χελώνα που είχε μπλεχτεί σε ένα δίχτυ, ένα δελφίνι που είχε καταπιεί σκουπίδια και άλλα ζωάκια που δυσκολεύονταν να κολυμπήσουν.

Όλα φαίνονταν να τα έχουν χαμένα… Ήταν τόσο πολλά τα σκουπίδια στη θάλασσα, που ακόμα και τα παιδιά δεν ήξεραν τι να κάνουν… Ο κύριος Χταπόδης όμως τα είχε σκεφτεί όλα!

 

Ένα βιβλίο για την προστασία του πλανήτη και την αξία της συνεργασίας για έναν κοινό σκοπό.

 

 

Η Συγγραφέας

Κατρίνα Τσάνταλη "Μια θάλασσα πλαστικά" από τις εκδόσεις Διόπτρα

Η Κατρίνα Δημητριάδη-Τσάνταλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σήμερα αποτελεί ένα από τα νέα και πετυχημένα συγγραφικά ταλέντα της χώρας μας· άλλωστε από μικρή της άρεσε να εκφράζει τα συναισθήματά της γράφοντας.

Από το περιβάλλον της ποτέ δεν έλειπαν τα πολλά ζώα, γεγονός που την οδήγησε, ως ενήλικη, να έχει το δικό της μικρό καταφύγιο αδέσποτων. Η ίδια ασχολείται ενεργά με την οικογενειακή επιχείρηση, την ομώνυμη οινοποιία, όπου έχει αναλάβει τη διεύθυνση του τμήματος Μarketing & Επικοινωνίας.

Η αγάπη της για τα ζώα, τα παιδιά και το περιβάλλον την οδηγούν αβίαστα σε καθημερινές, πολυεπίπεδες πράξεις αγάπης και έμπρακτης προσφοράς.

Το 2017 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Το Σοφάκι και ο Ντο», ένα απολαυστικό παραμύθι με ένα μικρό κοριτσάκι, το Σοφάκι, που μαθαίνει την αξία της αγάπης, της φροντίδας και της προσφοράς από τον Ντο, το Νεραϊδόσκυλο.

Έναν χρόνο μετά, κυκλοφορεί το δεύτερο παραμύθι με τίτλο «Το Μικρό Αγόρι και τα 4 Αβγά», μέσα από το οποίο προσεγγίζει ευρηματικά την παιδική περιέργεια και φαντασία, μεταφέροντας ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: Πως όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε εξωτερικά οι άνθρωποι, στην πραγματικότητα είμαστε όλοι ίδιοι και άρα όλοι ίσοι. Αυτό το βιβλίο αγαπήθηκε πολύ γρήγορα, έγινε best seller και το 2019 ήταν υποψήφιο στην κατηγορία παιδικών βιβλίων των βραβείων Public.

Το 2020, μέσα από το νέο της βιβλίο με τίτλο «Μια Θάλασσα Πλαστικά», η Κατρίνα προσπαθεί να μεταδώσει σε μικρούς και μεγάλους την αγάπη της για το περιβάλλον και τη σημασία της πρόληψης και της φροντίδας. Αυτό το παραμύθι εναρμονίζεται με τις σημαντικές αξίες της νεαρής δημιουργού, έχοντας ως στόχο να γίνει αυτός ο κόσμος καλύτερος μέσα από μικρές καθημερινές πράξεις που όμως κάνουν τη διαφορά.

 

Κατρίνα Τσάνταλη "Μια θάλασσα πλαστικά" από τις εκδόσεις Διόπτρα

 

 

0

Αφήστε μια απάντηση