Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο της Κίραν Μίλγουντ Χάργκρεϊβ «Οι Μάγισσες του Βάρντε»σε μετάφραση Μυρτώς Καλοφωλιά.

 

Το Βιβλίο

Τίτλος: Οι Μάγισσες του Βάρντε
Συγγραφέας: Κίραν Μίλγουντ Χάργκρεϊβ
Μετάφραση: Μυρτώ Καλοφωλιά
ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN: 978-960-16- 9266- 1
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 456
Τιμή πρώτης έκδοσης: 18,80€

 

Την παραµονή των Χριστουγέννων του 1617, µια τροµερή καταιγίδα ξέσπασε στη θάλασσα της αποµακρυσµένης νορβηγικής νήσου Βάρντε. Η Μάρεν Μαγκνουσντάττερ στέκει και παρακολουθεί, ενώ τα κύµατα καταπίνουν σαράντα ψαράδες, ανάµεσά τους τον πατέρα της και τον αδελφό της. Οι άντρες του χωριού χάνονται από τη µια στιγµή στην άλλη –το Βάρντε είναι πλέον τόπος γυναικών.

Δεκαοχτώ µήνες αργότερα καταφθάνει στο χωριό µια απειλητική µορφή. O Αβεσσαλώµ Κόρνετ ήρθε από τη Σκοτία για να τιθασεύσει ένα µέρος άγριο, στην άκρη του πολιτισµένου κόσµου, και ξέρει τι πρέπει να κάνει για να υποτάξει τις γυναίκες του Βάρντε. Μαζί του ταξιδεύει και η νεαρή του σύζυγος, η Ούρσα. Στο Βάρντε, και στο πρόσωπο της Μάρεν, η Ούρσα βρίσκει κάτι που δεν έχει ξαναδεί – γυναίκες ανεξάρτητες. Ο Αβεσσαλώµ όµως δε βλέπει παρά ένα µέρος όπου ξεχειλίζει ανυπέρβλητο κακό, το οποίο πρέπει να ξεριζώσει πάση θυσία…

Οι Μάγισσες του Βάρντε, που είναι εµπνευσµένες από τα πραγµατικά γεγονότα της καταιγίδας του Βάρντε και τις δίκες των µαγισσών που έλαβαν χώρα στο νησί, είναι ένα µυθιστόρηµα για το πώς η καχυποψία διαβρώνει έως εσχάτων µια κοινότητα και για το πώς η αγάπη µπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη αλλά και πανίσχυρη.

 

«Συγκλονιστική ιστορία θρησκευτικής καταδίωξης που συλλαµβάνει αριστοτεχνικά τον τρόπο σκέψης και δράσης σιωπηλών ανθρώπων».
KIRKUS

 

«Ένα υπέροχο συγκλονιστικό μυθιστόρημα».
Madeline Miller

 

«Απόλυτα συγκλονιστικό».
Louise O’Neill

 

«Μου έκοψε την ανάσα».
Tracy Chevalier

 

Η Συγγραφέας

Η Κίραν Μίλγουντ Χάργκρεϊβ (γενν. 1990) είναι βραβευµένη ποιήτρια, θεατρική συγγραφέας και συγγραφέας βιβλίων για παιδιά.

Έχει τιµηθεί µεταξύ άλλων µε το Waterstones Children’s Book Prize, το British Book Awards Children’s Book of the Year και το Blackwell’s Children’s Book of the Year. Ζει στις όχθες του ποταµού στην Οξφόρδη, µε τον σύζυγό της, καλλιτέχνη Tom de Freston, και τη γάτα της, τη Λούνα, την οποία υιοθέτησε από φιλοζωική οργάνωση.

“Οι Μάγισσες του Βάρντε” είναι το πρώτο της µυθιστόρηµα ενηλίκων, πρωτοκυκλοφόρησε στα αγγλικά το 2020 και µεταφράζεται σε περισσότερες από 20 γλώσσες.

 

 

0