Κώστας Καβανόζης "Τζάμπα η παράταση" από τις εκδόσεις Πατάκη

Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Κώστα Καβανόζη “Τζάμπα η παράταση”.

 

 

Το Βιβλίο

Κώστας Καβανόζης "Τζάμπα η παράταση" από τις εκδόσεις Πατάκη

Τίτλος: ΤΖΑΜΠΑ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Συγγραφέας: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΑΝΟΖΗΣ

ΣΕΙΡΑ: ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ISBN: 978-960-16-8750-6

ΣΧΗΜΑ: 14Χ21

ΣΕΛΙΔΕΣ: 160

ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 12,20 €

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

 

Ο πατέρας πρόκειται να ξεψυχήσει ξαπλωµένος στην παραλία κι ο γιος τού ανακοινώνει ότι θα κολυµπήσει. Τρεις φίλοι βρίσκονται όλοι µαζί και διασκεδάζουν για τελευταία φορά, προτού το χιόνι σκεπάσει τα πάντα αµετάκλητα. Ένα αγριογούρουνο εγκλωβίζει πεινασµένους στρατιώτες πάνω στα κλαδιά ενός δέντρου και τέσσερις γυναικείες νεκροκεφαλές δεν θα αποχωριστούν ποτέ τα κοσµήµατά τους. Το αυτοσχέδιο ποδοσφαιρικό µατσάκι στο νησί αρχίζει αξηµέρωτα υπό τους προβολείς των αυτοκινήτων και η πανύψηλη λεύκα που κόβεται από τη ρίζα της δεν είναι διακοσίων αλλά µόλις τριάντα εννέα ετών.

 

Εκείνο που διαπερνά τις είκοσι ιστορίες του βιβλίου είναι η ονειρική αποτύπωση των πραγµάτων στη µνήµη και στα βιώµατα. Η συλλογή διηγηµάτων Τζάµπα η παράταση µιλάει για τα εφήµερα που είναι προορισµένα να διαρκέσουν.

 

 

Ο Συγγραφέας

Κώστας Καβανόζης "Τζάμπα η παράταση" από τις εκδόσεις Πατάκη

Ο Κώστας Καβανόζης γεννήθηκε στην Κοµοτηνή το 1967. Η συλλογή διηγηµάτων “Τζάµπα η παράταση” είναι το έκτο πεζογραφικό του βιβλίο.

Από τις Eκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του «Τυχερό» (βραχεία λίστα Κρατικού Βραβείου Μυθιστορήµατος και Βραβείου Μυθιστορήµατος περ. Αναγνώστης 2018), «Το χαρτόκουτο» (βραχεία λίστα Βραβείου Μυθιστορήµατος περ. Αναγνώστης 2016) και «Όλο το φως απ’ τα φεγγάρια» (βραχεία λίστα Κρατικού Βραβείου Διηγήµατος και Βραβείου Διηγήµατος περ. Διαβάζω 2012).

Κείµενά του έχουν συµπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις, δηµοσιεύονται κατά καιρούς σε εφηµερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικές σελίδες, έχουν παιχτεί στο θέατρο και έχουν µεταφραστεί στα αγγλικά, τα αλβανικά και τα γαλλικά. Το 2012 τιµήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου της Γαλλίας (CNL) µε υποτροφία συγγραφής. Είναι µέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

 

Κώστας Καβανόζης "Τζάμπα η παράταση" από τις εκδόσεις Πατάκη

 

0

Αφήστε μια απάντηση