Μάργκαρετ Άτγουντ "Οι Διαθήκες" από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί το βιβλίο της Μάργκαρετ Άτγουντ “Οι Διαθήκες” σε μετάφραση Αύγουστου Κορτώ.

 

 

Η αριστουργηματική συνέχεια της θρυλικής Ιστορίας της Θεραπαινίδας. Ένα έργο επίκαιρο, που προορίζεται να γίνει κλασικό.

ΒΡΑΒΕΙΟ BOOKER 2019

 

 

Το Βιβλίο

Μάργκαρετ Άτγουντ "Οι Διαθήκες" από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Μάργκαρετ Άτγουντ

“Οι Διαθήκες”

Ημ/νία έκδοσης               5 Μαρ 2020

Θεματική Κατηγορία     Κοινωνικό, Περιπέτεια

Σειρά                                 Ξένη λογοτεχνία

Ηλικία                              18+

Σελίδες                             536

Τιμή                                  19,90 €

Χιλιάδες κυκλοφορίας  10

Μεταφραστής                Κορτώ Αύγουστος

Εικονογράφος               PENGUIN BOOKS LTD (UK)

ISBN                                978-618-01-3395-0

Σχήμα (πλάτος x ύψος) 14 x 21 cm

Βάρος                              0.670 kgr

Βιβλιοδεσία                   ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ

ISBN e-book                  978-618-01-3396-7

E-book format              EPUB

 

Δεκαπέντε χρόνια μετά τα όσα περιγράφονται στην Ιστορία της Θεραπαινίδας, το θεοκρατικό καθεστώς της Δημοκρατίας της Γαλαάδ παραμένει ισχυρό, αλλά τα πρώτα σημάδια της παρακμής αρχίζουν να γίνονται φανερά. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι ζωές τριών ολότελα διαφορετικών γυναικών συναντιούνται, και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εκρηκτικά.

Οι δύο ανήκουν στην πρώτη γενιά που ενηλικιώνεται μέσα στην τυραννία. Στις δικές τους μαρτυρίες προστίθεται μια τρίτη: της Θείας Λίντια, το περίπλοκο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον της οποίας επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις και ανατροπές.

Καθώς η Άτγουντ μάς οδηγεί στα άδυτα του καθεστώτος της Γαλαάδ, καθεμιά από τις ηρωίδες της πρέπει να αποδεχτεί ποια είναι και να αποφασίσει ως πού είναι διατεθειμένη να φτάσει γι’ αυτό που πιστεύει…

 

Ανακάλυψε το αριστουργηματικό sequel του βιβλίου Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑΣ (The Handmaid’s Tale) της Margaret Atwood, ΟΙ ΔΙΑΘΗΚΕΣ (The Testaments).

 

 

Η Συγγραφέας

Μάργκαρετ Άτγουντ "Οι Διαθήκες" από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Η ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΑΤΓΟΥΝΤ γεννήθηκε στην Οτάβα του Καναδά το 1939 και μεγάλωσε στο βόρειο Οντάριο, το Κεμπέκ και το Τορόντο. Σπούδασε στο Κολέγιο Βικτόρια του Πανεπιστημίου του Τορόντο και απέκτησε μεταπτυχιακό από το Κολέγιο Ράντκλιφ.

Έχει γράψει περισσότερα από 40 μυθιστορήματα, ποιήματα, παιδικά βιβλία και δοκίμια. Κατά τη διάρκεια της συγγραφικής της καριέρας έχει βρεθεί υποψήφια ή έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία στον Καναδά και στο εξωτερικό, όπως το βραβείο Premio Mondello (1997), το Commonwealth (1987, 1994), το Booker (1989, 1996, 2000, 2003, 2005, 2007) και το Orange (2001, 2004).

Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες και συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες πεζογράφους και κριτικούς του Καναδά. Σήμερα ζει στο Τορόντο με τον σύντροφο της, τον συγγραφέα Γκρέιμι Γκίμπσον.

 

Μάργκαρετ Άτγουντ "Οι Διαθήκες" από τις εκδόσεις Ψυχογιός

 

 

0

Αφήστε μια απάντηση