Μιχάλης Πατένταλης "Ποιος σκότωσε τον Μότσαρτ" | Βιβλιοπρόταση για το Σ/Κ

Το The Book.Gr προτείνει για αυτό το Σαββατοκύριακο το βιβλίο του Μιχάλη Πατένταλη “Ποιος σκότωσε τον Μότσαρτ” που κυκλοφόρησε το 2018 από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

 

“Η μουσική δεν έχει μέλλον γιατί θα αντικατασταθεί από τους θορύβους. Οι άνθρωποι σε λίγα χρόνια θα έχουν τόσο πολύ εξοικειωθεί με αυτούς, ώστε κάποια στιγμή θα αντικαταστήσουν τους τόνους και τα σύμβολα που παράγουν θορύβους. Στις συναυλίες θα υπάρχουν, αντί για μουσικά όργανα, τρακτέρ και μηχανές εργοστασίων και οι θεατές αντί να τραγουδούν θα ουρλιάζουν όπως οι εξατμίσεις των αυτοκινήτων”

 

Βιέννη, δεκαετία ’80. Ο νεαρός φοιτητής Αλέξης Βελλίδης βρίσκεται έγκλειστος στην ψυχιατρική κλινική και, μέσα από τη σύγχυση που τον διακατέχει, προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι της παράξενης ιστορίας που τον οδήγησε εκεί. Θυμάται μόνο πως είχε έρθει πριν ένα χρόνο στη Βιέννη για να σπουδάσει στη Μουσική Ακαδημία…

 

Το κλασσικό, οι αναμνήσεις του παρελθόντος και μια εργασία για το ρέκβιεμ του Μότσαρτ.  Ένα ένοχο μυστικό που οδηγεί σε μια καλοστημένη πλεκτάνη και η τυχαία ανακάλυψη μιας καλά κρυμμένης παρτιτούρας που δείχνει να είναι το τελευταίο απόσπασμα του Ρέκβιεμ. Τι θα συμβεί όταν την αποκωδικοποιήσει; Πως το απόσπασμα της παρτιτούρας υποδεικνύει τους δολοφόνους του Μότσαρτ;

 

“Νότα νότα, με κόκκινα μάτια και το σκοτάδι πηχτό πάνω από τη φλόγα του κεριού που τρεμόπαιζε, ο Αλέξης αποκωδικοποίησε όλη την παρτιτούρα, αποκαλύπτοντας τον εξωφρενικό ισχυρισμό του Μότσαρτ”

 

Ο Αλέξης Βελλίδης θα εγκλωβιστεί σε μια καλά οργανωμένη πλεκτάνη. Όμως, θα γίνει, τελικά, υποχείριο των σκοτεινών δυνάμεων που απεργάζονται το σχέδιο της καθολική υποδούλωση του ανθρώπου;

Ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ που αποτυπώνει περίτρανα το κατατονικό κλίμα της Βιέννης και των πανεπιστημίων της τη δεκαετία του  ’80. Ένα μυθιστόρημα που η μουσική διαπερνά τις σελίδες του σαν άρωμα που μεθά και τυφλώνει τις συνειδήσεις των ανθρώπων.

 

 

Μιχάλης Πατένταλης "Ποιος σκότωσε τον Μότσαρτ" | Βιβλιοπρόταση για το Σ/Κ

Εγώ ο Αμαντέους Μότσαρτ δηλώνω…

Το βιβλίο “Ποιος σκότωσε τον Μότσαρτ”  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

 

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα…

Μιχάλης Πατένταλης "Ποιος σκότωσε τον Μότσαρτ" | Βιβλιοπρόταση για το Σ/Κ

Ο Μιχάλης Πατένταλης γεννήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας (1966) μεγάλωσε όμως στην Προσοτσάνη Δράμας. Σπούδασε Θεωρία και Αρμονία της Μουσικής, Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και Ψυχοθεραπεία. Από το 1996 εργάζεται στο τμήμα Ψυχοθεραπείας του Πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ και είναι πρόεδρος της εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας.

Το 2003 το διήγημά του “Η κοκκινοσκουφίτσα της πολυκατοικίας” βραβεύτηκε στον διαγωνισμό “Αντώνη Σαμαράκη” των εκδόσεων Καστανιώτη και το 2014 το λογοτεχνικό του έργο “Οι δικές μας ιστορίες” έλαβε το Κρατικό Βραβείο της Γερμανίας για τη Δημοκρατία και Ανεκτικότητα. Το 2008 εκδόθηκε η συλλογή διηγημάτων του “Ο μισθοφόρος Μινώταυρος”. Το “Ποιος σκότωσε τον Μότσαρτ” αποτελεί το πρώτο του μυθιστόρημα.

 

 

0

Αφήστε μια απάντηση