Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο φεστιβάλ NO BUDGET FILMS FESTIVAL, από τις 6 ως 8 Σεπτεμβρίου στον ανοιχτό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, που οργάνωσε για πρώτη φορά η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών με την ουσιαστική συνεργασία του Χώρου γνώσης και Πολιτισμού «Πολιτεία» και του Συλλόγου Λόφου Κολωνού.

 

 

 

Κάθε βράδυ, ένας μεγάλος αριθμός θεατών και σκηνοθετών παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χειροκρότησε νέες αλλά και παλαιότερες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Οι συγκεκριμένες ταινίες, αν και δεν έλαβαν οικονομική στήριξη από κρατικούς φορείς, απέδειξαν πως η άριστη ποιότητα μιας κινηματογραφικής  ταινίας  βασίζεται στην επαγγελματική γνώση του δημιουργού της και την πίστη του σε αυτήν, πέρα από κάθε δυσκολία.

 

 

Συμμετείχαν με τις ταινίες τους οι σκηνοθέτες: Θανάσης Σκρουμπέλος, Ανδρέας Θωμόπουλος, Ρένος Χαραλαμπίδης, Ελένη Πολιτοπούλου, Βασίλης Χριστοφιλάκης, Ακριβή Κόλλια, Δημήτρης Τζέτζας, Δήμητρα Σταυροπούλου, Νίκος Ραδαίος, Μιχάλης Παπαντωνόπουλος, Alfredo Pechuan, Κωνσταντίνος Φραγκούλης, Μαργαρίτα Σιμοπούλου, Χριστίνα Δημακογιάννη, Βέρα Χότζογλου, Αλέξανδρος Σιπσίδης, Γιώργος Καψανάκης, Νίκος Λογοθέτης, Ράνια Παπαδοπούλου, Θόδωρος Βουρνάς, Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης, Αντώνης Γλαρός και Δημήτρης Κατσιμίρης.

 

Τις ταινίες και τους σκηνοθέτες παρουσίασε η Αναστασία Παπαγεωργίου, υπεύθυνη επικοινωνίας του Φεστιβάλ, ενώ χαιρέτισε την εκδήλωση εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών η αρχαιολόγος κα Βούλα Βαρδάνη, υπογραμίζοντας τη μοναδική πολιτισμική αξία του ιστορικού πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος όπου οργανώθηκαν οι κινηματογραφικές προβολές.

Επίσης, πριν τις προβολές της τελευταίας μέρας, οι μουσικοί Ελένη Δημοπούλου, Δημήτρης Κουφογιώργος, Δημήτρης Κούστας και Αντώνης Αθανασόπουλος ερμήνευσαν τραγούδια και μουσικές από κινηματογραφικά έργα.

 

 

Ο Γ. Γραμματέας της Ε.Ε.Σ. Τώνης Λυκουρέσης, προλογίζοντας το Φεστιβάλ, καλωσόρισε εκ μέρους του σωματείου μας το κοινό και τους σκηνοθέτες που συμμετείχαν, τονίζοντας παράλληλα την ιδιαίτερη πάντα δύναμη του ανεξάρτητου Κινηματογράφου και δηλώνοντας τη βεβαιότητα όλων των συνεργαζόμενων φορέων για τη συνέχεια και εξέλιξη της πιλοτικής για φέτος φεστιβαλικής εκδήλωσης.

 

 

Μετά την επιτυχία του πιλοτικού αυτού εγχειρήματος, το επόμενο NO BUDGET FILMS FESTIVAL θα οργανωθεί με ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους κινηματογραφιστές, περισσότερες προβολές και ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις.

 

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών στηρίζει αυτή την εκδήλωση και παρεμβαίνει δημόσια με σκοπό να προωθήσει το έργο των ανεξάρτητων δημιουργών.

 

 

 

1