Στράτος Μυρογιάννης "Μυθομανίες" από τις εκδόσεις Gutenberg

Από τις εκδόσεις Gutenberg κυκλοφορεί το βιβλίο του Στράτου Μυρογιάννη “Μυθομανίες.

 

 

Το Βιβλίο

Στράτος Μυρογιάννης "Μυθομανίες" από τις εκδόσεις Gutenberg

Στράτος Μυρογιάννης

“Μυθομανίες”

Εκδόσεις: Gutenberg

σελ. 199

Τιμή καταλόγου: €12,00

ISBN: 978-960-01-2100-1

1η έκδοση, Μάιος 2020

13 x 20

Έργο εξωφύλλου: Bewild Brother

 

“Ο Στράτος Μυρογιάννης αιφνιδιάζει ευχάριστα, αφηγείται γλαφυρά, προσεγγίζει ανατρεπτικά, δηλαδή, είναι αντισυμβατικός σε θεματολογία, αλλά φαινομενικά συμβατικός στη γραφή», όπως γράφει στο επίμετρο του ο Κώστας Καλφόπουλος. Εντάσσει στην αφήγηση του την Ιστορία και προσκαλεί τον αναγνώστη, να εμπλακεί σε μια παιγνιώδη επαλήθευση των γραφόμενων του και σ’ ένα σχεδόν άλυτο μυστήριο.

 

Ο εκδότης Κ. Δαρδανός σημειώνει:

Τι σχέση έχει ο Σαίξπηρ με τον Αδαμάντιο Κοραή ή τον Νεύτωνα; Μια συλλογή διηγημάτων που μας ταξιδεύει  από την Αναγέννηση μέχρι τον 19ο αιώνα, με πρωταγωνιστές ιστορικά πρόσωπα αλλά και φανταστικούς ήρωες, οι οποίοι κινούνται σε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου.

Χαμένα βιβλία, μυθικές βιβλιοθήκες κυνήγι θησαυρών κλεπτομανείς συλλέκτες, φιλομαθείς πρίγκιπες και μυθομανείς ιστορικοί: στα διηγήματα του Στράτου Μυρογιάννη προβάλλει ένας παράξενος, ξεχασμένος, γοητευτικός κόσμος.  Μεσαιωνικές ιστορίες παραπέμπουν σε ηρωικά έπη, πεπαιδευμένοι Άραβες συναντώνται με σκοτεινές φυσιογνωμίες που θα προδιαγράψουν την πορεία της Ελληνικής Διασποράς, ελληνικής καταγωγής τυχοδιώκτες έρχονται σε επαφή με διάσημους πάπες ή αλχημιστές. Η αφήγηση κινείται στα όρια μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας και κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος για τη φύση των πραγμάτων και την εξέλιξη του μυστηρίου.

 

Στράτος Μυρογιάννης "Μυθομανίες" από τις εκδόσεις Gutenberg

 

0