Τάσος Λειβαδίτης "Μεγάλοι Ρώσοι συγγραφείς" από τις εκδόσεις Μετρονόμος

Από τις εκδόσεις Μετρονόμος επανακυκλοφορεί το βιβλίο «Μεγάλοι Ρώσοι συγγραφείς – Ντοστογέφσκι, Τολστόι,  Παστερνάκ, Λέρμοντοφ. Συνοπτική απόδοση των αριστουργημάτων τους από τον Τάσο Λειβαδίτη».

 

 

Στην έκδοση περιλαμβάνονται τα έργα: «Αδελφοί Καραμάζοφ», «Ταπεινοί και καταφρονεμένοι», «Ο σωσίας», «Ο παίκτης», «Έγκλημα και τιμωρία», του  Ντοστογέφσκι,  «Η Ανάσταση», «Άννα Καρένινα», «Και οι ταπεινοί αγαπούν» του Τολστόι, «Δόκτωρ Ζιβάγκο» του Παστερνάκ και «Εραστές μιας νύχτας» του Λέρμοντοφ.

 

 

Το Βιβλίο

Τάσος Λειβαδίτης "Μεγάλοι Ρώσοι συγγραφείς" από τις εκδόσεις Μετρονόμος

Μεγάλοι Ρώσοι συγγραφείς

Ντοστογέφσκι Ι Τολστόι

Παστερνάκ Ι Λέρμοντοφ

Συνοπτική απόδοση των αριστουργημάτων τους

από τον Τάσο Λειβαδίτη

Πρόλογος: Γιάννης Μπακογιαννόπουλος

Επίμετρο: Θανάσης Θ. Νιάρχος

ISBN: 978-618-5339-56-2

Σελίδες: 416

Τιμή: 21,20

Mέγεθος: 14×21εκ.

 

Ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης την εποχή της χούντας, αναλαμβάνει το τρομερό εγχείρημα να συνοψίσει αριστουργήματα της ρωσικής λογοτεχνίας και να τα παρουσιάσει στο περιοδικό Φαντάζιο του οποίου ήταν συνεργάτης. Οι δημοσιεύσεις άρχισαν το 1969, με το μυθιστόρημα του Τολστόι «Άννα Καρένινα».

 

«Η επιλογή των λέξεων, ο τρόπος που πυκνώνει την εκάστοτε ατμόσφαιρα (κοινωνική και συναισθηματική), η έγνοια ώστε η συγκίνηση που δημιουργείται να είναι, κατά κάποιον τρόπο, ισόποση με κείνη που προκαλείται όταν διαβάζει κανείς τα πρωτότυπα κείμενα, όλα αυτά κάνουν να συμπεραίνει κανείς πως τον Τάσο Λειβαδίτη τον διακατείχε το πάθος που σε κυριεύει τον χρόνο της πρωτότυπης προσωπικής δημιουργίας. Και, προπαντός, να μην απιστήσει, συνοψίζοντας και συμπυκνώνοντας, στο εσωτερικό ήθος της εποχής που υπήρξε, μαζί με τον συγγραφέα, ο συνδημιουργός του αριστουργηματικού μυθιστορήματος».

Από το επίμετρο του Θανάση Νιάρχου που έχει επιμεληθεί και την παρούσα έκδοση

 

Τάσος Λειβαδίτης "Μεγάλοι Ρώσοι συγγραφείς" από τις εκδόσεις Μετρονόμος

 

 

0

Αφήστε μια απάντηση