Από τις εκδόσεις της Εστίας κυκλοφορεί το βιβλίο του Ζέφυρου Καυκαλίδη «Είκοσι πέντε καλοκαίρια. Η Νήσος».

 

Το Βιβλίο

Ζέφυρος A. Καυκαλίδης
Είκοσι πέντε καλοκαίρια. Η νήσος
Μυθιστόρημα
Σειρά: Σύγχρονη ελληνική πεζογραφία
ISBN: 9789600518115
Σελ.: 416
Τιμή: 15 ευρώ

 

Τα “Είκοσι πέντε καλοκαίρια. Η Νήσος” είναι ένα μυθιστορηματικό χρονικό που πηγαίνει πέρα από την εποχή που υπαινίσσεται ο τίτλος. Βασισμένος σε σημειώσεις που του παρέδωσε λίγο πριν από τον θάνατό του o αδελφικός του φίλος Ίων Πάγκαλος, ο συγγραφέας του χρονικού υπόσχεται να ολοκληρώσει αυτό που δεν πρόφτασε ή δεν θέλησε να πραγματώσει ο Ίων όσο ζούσε: Την καταγραφή και τη δημοσιοποίηση των σαρκικών και πνευματικών εμπειριών κάποιων ανθρώπων που έζησαν, ή θα μπορούσαν να είχαν ζήσει, στην Ιερά Νήσο της Αποκάλυψης.

Οι σημειώσεις αυτές εξέφραζαν καταρχάς µια διαμάχη ανάμεσα στην περιγραφή και τη σιωπή, στα πολλά και το ένα, στη φαντασία και την πραγματικότητα, και τελικά την προσπάθεια αναίρεσης των ορίων που διαχωρίζουν το μέσα από το έξω.

 

Ο Συγγραφέας

Ο Ζέφυρος Καυκαλίδης, με οικογενειακές ρίζες από την Πάτμο και την Κέρκυρα, γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου το 1948. Σπούδασε φιλοσοφία και νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δικηγόρησε στην Αθήνα μεταξύ των ετών 1975-1990 και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Κέρκυρα, όπου ζει μέχρι σήμερα.

Το έργο του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Συμμετείχε στη συγγραφή και έκδοση του έργου του Δ. Κεράνη, “Κώδικας Εργατικής Νομολογίας και Νομοθεσίας” (1976). Συνέχισε με το θεατρικό έργο “Το Δείπνο”, που σκηνοθέτησε ο Κάρολος Κουν στο Θέατρο Τέχνης (1976). Το συνθετικό του έργο “Στέφανος Ξένος, Σκηνές από το δράμα του ελληνισμού σε Ανατολή και Δύση (1821-1894)” κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καστανιώτη το 1999 και βραβεύτηκε το 2001 από την Ακαδημία Αθηνών.

Τα επόμενα χρόνια κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό τα ακόλουθα: “Ποίηση και Μνήμη” (2005), “Συζητώντας με τον Dr K. Ψυχοδηλωτικά φάρμακα και ψυχοθεραπεία” (2010), “Ό,τι απέμεινε από την ελιά του Πλάτωνα” (2013), “Stéphanos Xénos (1821-1894). Écrivain, armateur et politique «hors normes»” (2015), “Ο Σκεύος Ζερβός και η απελευθέρωση της Δωδεκανήσου” (2016), “Εμμανουήλ Ξάνθος, μια βιογραφική και κριτική σπουδή” (2017).

Το 2017 κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το βιβλίο του “Studies on Prenatal Psychology and Psychedelic Science” με συν-συγγραφέα τον γιατρό Κωνσταντίνο Καυκαλίδη.

Τα “Είκοσι πέντε καλοκαίρια. Η Νήσος” είναι το μόνο έργο του σε μορφή μυθιστορήματος.

 

 

1