Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Αντρέα Καμιλλέρι “Η πινακίδα” σε μετάφραση Φωτεινής Ζερβού.

 

 

Το Βιβλίο

“Η πινακίδα”

Συγγραφέας: Αντρέα Καμιλλέρι

Μετάφραση: Φωτεινή Ζερβού

ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ISBN: 978-960-16-7575-6

ΣΧΗΜΑ: 12Χ17

ΣΕΛΙΔΕΣ: 80

ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 6,00 €

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

 

Βιγκάτα, 1940. Το βράδυ της 11ης Ιουνίου, την επομένη της εισόδου της Ιταλίας στον πόλεμο που ολόκληρο το έθνος υποδέχθηκε σαν «κερδισμένο λαχείο», στον σύλλογο «Φάσο & Φαμίλια» εμφανίστηκε ξαφνικά, μετά από πέντε χρόνια εξορίας λόγω συστηματικής συκοφαντίας του ένδοξου φασιστικού καθεστώτος, ο Μικέλι Ραγκουζάνο.

Κανείς, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν τον χαιρέτησε, όμως τα αίματα άναψαν αμέσως και άρχισαν να ξεστομίζονται άσχημα λόγια, μέχρι τη στιγμή που ο ντον Εμανουέλε Πέρσικο, ξερακιανός ενενηνταεξάχρονος, μέλος της φασιστικής οργάνωσης από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της, έπαθε συγκοπή.  Ο Ραγκουζάνο τον είχε ρωτήσει προκλητικά: «Το όνομα Αντόνιο Καννιτσάρο σάς θυμίζει κάτι;». Κάποιος γονάτισε, ακούμπησε το αυτί του στην καρδιά του ηλικιωμένου και είπε σοβαρά: «Πέθανε».

 

«Σε αυτές τις σελίδες περικλείεται όλος ο Καμιλλέρι, γλώσσα, ειρωνεία, πανέμορφες γυναίκες, άντρες που περιμένουν να πέσει ο καρπός από το δέντρο, χωρίς να έχουν το κουράγιο όμως να προκαλέσουν την πτώση του».    Corriere della Sera

 

 

Ο Συγγραφέας

Ο Αντρέα Καμιλλέρι γεννήθηκε στη Σικελία το 1925 και πέθανε στη Ρώμη το 2019. Eίναι σήμερα ο πιο πολυδιαβασμένος Ιταλός συγγραφέας.

Άργησε ν’ αφοσιωθεί στο γράψιμο, κι όταν το αποφάσισε, στα εξήντα του, έγινε αμέσως ένα μοναδικό εκδοτικό φαινόμενο. Ολόκληρη η Ιταλία, και όχι μόνο η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Σικελία, αιχμαλωτίστηκε απ’ αυτόν τον μεγάλο τεχνίτη της πλοκής και της γλώσσας, του «πατρικού» σικελικού ιδιώματος.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα βιβλία του: «Το σχήμα του νερού», «Σκύλος από τερακότα», «Ο κλέφτης της μεσημβρίας», «Η φωνή του βιολιού», «Τριάντα ημέρες με τον επιθεωρητή Μονταλμπάνο», «Το άρωμα της νύχτας», «Eκδρομή στο Τίνταρι», «Τα πορτοκάλια του Μονταλμπάνο», «O ζυθοποιός του Πρέστον», «Υποχρεωτική πορεία», «Η υπομονή της αράχνης», «H άλωση του Μακαλλέ», «Πανσιόν Εύα», «Ήλιος του Αυγούστου», «Χάρτινο φεγγάρι», «Το χρώμα του ήλιου», «Οι έρευνες του αστυνόμου Κολλούρα», «Tα φτερά της πεταλούδας», «Ίχνη στην άμμο», «Το ματωμένο χωράφι», «Η ηλικία της αβεβαιότητας», «Σιωπή», «Ο χορός του γλάρου», «Προσωρινή διακοπή», «Το κυνήγι του θησαυρού», «Το χαμόγελο της Αντζέλικα», η επετειακή έκδοση 3 υποθέσεις για τον επιθεωρητή Μονταλμπάνο, «To παιχνίδι με τους καθρέφτες», «Ακτίνα φωτός», «Μια φωνή τη νύχτα», «H φωλιά της οχιάς», «Πυραμίδα από λάσπη», «O χορός των παρεξηγήσεων», «Θάνατος στα ανοιχτά», «Η αναφορά του Μάουρο», «Η άλλη άκρη του νήματος» και «Δίχτυ ασφαλείας».

 

 

0