Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, στη σειρά: Οξυγόνο, κυκλοφορεί το βιβλίο του Jonathan Holslag “Παγκόσμια πολιτική ιστορία: Τρεις χιλιάδες χρόνια πόλεμος και ειρήνη σε μετάφραση Γιώργου Μαραγκού.

 

 

Είναι το εμπόριο παράγοντας ειρήνευσης; Ποια είναι τα όρια της διπλωματίας; Πώς επηρεάζει η κλιματική αλλαγή τη σταθερότητα της παγκόσμιας τάξης; Είναι οι συρράξεις ένα από τα οικουμενικά αμαρτήματα της ισχύος;

Σε μια εποχή που η απειλή του πυρηνικού πολέμου αναδύεται ξανά, η Παγκόσμια Πολιτική Ιστορία του Jonathan Holslag μας προσφέρει ένα πανόραμα των διεθνών σχέσεων απολύτως απαραίτητο για όσους θέλουν να κατανοήσουν το παρασκήνιο των σύγχρονων εξελίξεων.

 

 

Το Βιβλίο

“Παγκόσμια πολιτική ιστορία

Τρεις χιλιάδες χρόνια πόλεμος και ειρήνη”

Σειρά: Οξυγόνο

Συγγραφέας: Jonathan Holslag

Μεταφραστής: Γιώργος Μαραγκός

ISBN: 978-618-03-1944-6

Σελίδες: 576

Τιμή: 19,90€

Το βιβλίο συμπεριλαμβάνεται στη βάση συγγραμμάτων Εύδοξος (κωδικός βιβλίου: 86055597)

 

Μια πανοραμική επισκόπηση τριών χιλιετιών ιστορίας: στο βιβλίο φωτίζονται οι δυνάμεις που διαμόρφωσαν την παγκόσμια πολιτική από την Αρχαία Αίγυπτο μέχρι τη Δυναστεία των Χαν, από την Παξ Ρομάνα μέχρι την ανάδυση του Ισλάμ, από τη Συνθήκη της Βεστφαλίας μέχρι τη δημιουργία των Ηνωμένων Εθνών.

Το βιβλίο αυτό εξετάζει συνολικά 3.000 χρόνια ιστορίας, από την αρχή της 1ης χιλιετίας π.Χ. µέχρι τις αρχές του 21ου µ.Χ. αιώνα. Κάθε κεφάλαιο καλύπτει δύο µε τρεις αιώνες και επικεντρώνεται στη γεωγραφική περιοχή για την οποία τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι ήταν η πιο σηµαντική εκείνη την εποχή: λόγω του µεγέθους του πληθυσµού της, λόγω της ισχύος της ή λόγω του ηγετικού της ρόλου στα διεθνή ζητήµατα. Με τον τρόπο αυτό, το επίκεντρο µετακινείται από ανατολάς προς δυσµάς, από βορρά προς νότο, καθώς ακολουθεί τα διαρκώς µετακινούµενα κέντρα εξουσίας.

Στο σύνολό του το βιβλίο δείχνει µεγάλο ενδιαφέρον για τον αντίκτυπο της παγκόσµιας πολιτικής στη ζωή των κοινών ανθρώπων. Πέρα από τις επιπτώσεις των οικονοµικών αλλαγών, πολύ συχνά ήταν το ξέσπασµα πολέµων που είχε τις µεγαλύτερες συνέπειες και γι’ αυτό ανιχνεύονται τα αίτια και τα αποτελέσµατα των συγκρούσεων, ερευνάται πώς κερδήθηκαν κάποιες συγκρούσεις και πώς χάθηκαν, αναλύεται πώς τις αντιλαµβάνονταν οι συγκρουόµενοι, ενώ παρακολουθούµε επίσης τις απέλπιδες προσπάθειες των διπλωµατών να τις σταµατήσουν.

Ακόµα κι αν ο στόχος µας είναι να προσπαθήσουµε να εξαγάγουµε αφηρηµένα, διαχρονικά µοτίβα από την ιστορία του πολέµου και της ειρήνης, θα πρέπει πάνω απ’ όλα να παραµείνει η ιστορία αυτή µια ιστορία ανθρώπινων πλασµάτων, των ελπίδων και των φόβων τους, της ικανότητάς τους για βία, του πόνου τους. Αυτός είναι ο µόνος τρόπος για να κατανοήσουµε τις δύσκολες επιλογές που ορίζουν τη φύση της αληθινής ηγεσίας.

 

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

 

 

Ο Συγγραφέας

Ο Jonathan Holslag (1981, Βέλγιο) διδάσκει διεθνή πολιτική στο Free University Brussels, στην Ακαδηµία Αµυντικών Σπουδών του ΝΑΤΟ ενώ συνεργάζεται και µε άλλα συναφή ιδρύµατα. Είναι Σύµβουλος της Αντιπροεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πολλών άλλων φορέων και επιχειρήσεων.

Έχει γράψει αρκετά βιβλία, µεταξύ των οποίων τα China’s Coming War with Asia και Trapped Giant. Επίσης, άρθρα του έχουν δηµοσιευτεί σε εφηµερίδες (Financial Times, Guardian, Le Monde κ.ά.) και περιοδικά (Global Affairs, Asia Europe Journal, Journal of World Trade κ.ά.).

Για να διαβάσετε περισσότερα: www.jonathanholslag.be

 

 

 

0