Ανδρομάχη Μπούνα "Ο Κερασοβίτης Άνδρας" από τις εκδόσεις Δωδώνη

Από τις εκδόσεις Δωδώνη, στη σειρά: Λαογραφία, κυκλοφορεί το βιβλίο της Ανδρομάχης Μπούνα “Ο Κερασοβίτης Άνδρας: Μνήμες και προφορική ιστορία“.

 

 

Το Βιβλίο

Ανδρομάχη Μπούνα "Ο Κερασοβίτης Άνδρας" από τις εκδόσεις Δωδώνη

Ανδρομάχη Μπούνα

“Ο Κερασοβίτης Άνδρας: Μνήμες και προφορική ιστορία”

ΤΙΜΗ: 8,48 E

ΣΕΛΙΔΕΣ: 130

ISBN: 978-960-558-284-5

 

Το βιβλίο “Ο Κερασοβίτης Άνδρας. Μνήμες και προφορική ιστορία” καταγράφει προφορικές αφηγήσεις των ανδρών του χωριού που αφορούν τα προσωπικά βιώματα και τις μνήμες τους, ως Κερασοβιτών Ανδρών, ως ξενιτεμένων, μαστόρων, γαμπρών, πατεράδων, γεννηθέντων από το 1932 έως το 1967. Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν έπειτα από επιτόπια έρευνα στην Αγία Παρασκευή – Κεράσοβο Κονίτσης. Είναι το τρίτο κατά σειρά βιβλίο και αποτελεί συνέχεια των δύο προηγούμενων: “Η Κερασοβίτισσα Μάνα” και “Η Κερασοβίτισσα Νύφη”.

 

 

Η Συγγραφέας

Η Ανδρομάχη Μπούνα είναι απόφοιτη Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κατάγεται μητροπλευρικά από την Αγία Παρασκευή (Κεράσοβο) Κονίτσης, γένους Βάιλα. Σε βιωματικό επίπεδο ασχολείται εδώ και 20 χρόνια με τους παραδοσιακούς χορούς και δη με την παράδοση της Κόνιτσας. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ στο αντικείμενο της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

 

Ανδρομάχη Μπούνα "Ο Κερασοβίτης Άνδρας" από τις εκδόσεις Δωδώνη

 

0

Αφήστε μια απάντηση