Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το βιβλίο του Benjamin Carter Hett “Ο θάνατος της δημοκρατίας: Η πτώση της Βαϊμάρης και η άνοδος του ναζισμού” σε μετάφραση Φωτεινής Πίπη.

 

 

Το Βιβλίο

Τίτλος                 “Ο θάνατος της δημοκρατίας – Η πτώση της Βαϊμάρης και η άνοδος του ναζισμού”

Συγγραφέας      Benjamin Carter Hett

Μεταφραστής   Φωτεινή Πίπη

Επιμελητής        Μαρία Οικονομίδου

ISBN                    978-960-605-893-6

Barcode               9789606058936

Τιμή με ΦΠΑ      16.60 €

Σελίδες                 384

Κατηγορία          Ιστορία – Φιλοσοφία – Πολιτισμοί

Format Paperback

Μέγεθος             150 x 230

Χώρα προέλευσης          Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΚΤΑΣΕΛΙΔΟ ΕΝΘΕΤΟ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Συζητάμε για την άνοδο των ναζί εντελώς αποστασιοποιημένα, σαν μια υπόθεση του παρελθόντος που δεν μας αφορά. Θεωρούμε δεδομένο ότι οι Γερμανοί του 1930 ήταν πολύ διαφορετικοί από εμάς και το γεγονός ότι αντιλαμβανόμαστε τα λάθη τους επιβεβαιώνει την ανωτερότητά μας.

Κι όμως, ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Γιατί καταλύθηκε τόσο γρήγορα και τόσο ολοσχερώς η δημοκρατία στη Γερμανία τη δεκαετία του ’30; Πώς επέτρεψε μια δημοκρατική κυβέρνηση στον Αδόλφο Χίτλερ να αδράξει την εξουσία; Στον Θάνατο της Δημοκρατίας, ο Benjamin Carter Hett δίνει τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και η ιστορία που αφηγείται αφήνει ανησυχητικούς απόηχους για τη δική μας εποχή, αποδεικνύοντας πόσα κοινά έχουμε τελικά με τους Γερμανούς του 1930.

Αποκαλύπτει τη μυωπική στάση που υιοθέτησαν οι συντηρητικοί Γερμανοί πολιτικοί πιστεύοντας πως ο Χίτλερ και οι οπαδοί του θα προθυμοποιούνταν να τους υποστηρίξουν, παραγνωρίζοντας ότι οι προσπάθειές τους να χρησιμοποιήσουν τους ναζί εξυπηρετούσαν εντέλει τον Χίτλερ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο του παρέδωσαν εκούσια τα εργαλεία για να μετατρέψει τη Γερμανία σε μια στυγερή δικτατορία.

Όντας κορυφαίος μελετητής της Γερμανίας του εικοστού αιώνα και χαρισματικός αφηγητής, ο Benjamin Carter Hett μας δίνει ένα ηχηρό μάθημα για την εποχή μας, καθώς η δημοκρατία βρίσκεται και πάλι στις επάλξεις και το τραγούδι των Σειρήνων των απανταχού «νταήδων» φαίνεται να ηχεί ολοένα και πιο δυνατά.

 

 

Ο Συγγραφέας

O Benjamin Carter Hett είναι συγγραφέας των Death in the Tiergarten, Crossing Hitler, για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Fraenkel, και Burning the Reichstag. Διδάσκει Ιστορία στο Hunter College και στο City University of New York, ενώ κατέχει διδακτορικό στην Ιστορία από το Harvard University και πτυχίο Νομικής από το University of Toronto. Ζει στη Νέα Υόρκη.

 

 

 

0