Δημήτρης Οικονόμου "Ο τελευταίος φύλακας" από τις εκδόσεις Ίκαρος

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Δημήτρη Οικονόμου “Ο τελευταίος φύλακας”.

 

 

Η συγκλονιστική ιστορία μιας οικογένειας διατρέχει την ιστορία της Ηπείρου οδηγώντας τους ήρωες του βιβλίου σε ακραία συναισθήματα και πράξεις.

 

 

Το Βιβλίο

Δημήτρης Οικονόμου "Ο τελευταίος φύλακας" από τις εκδόσεις Ίκαρος

Δημήτρης Οικονόμου

Ο τελευταίος φύλακας”

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία/Μυθιστόρημα

ISBN:978-960-572-324-8

ΣΕΛΙΔΕΣ:504

ΣΧΗΜΑ: 13,5 Χ 20,5 εκ.

ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Μαλακό

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Ευτυχία Λιάπη

ΤΙΜΗ:18,80€ (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)

ΒΑΡΟΣ:718γρ.

Διαθέσιμο και σε ebook

 

Το 1906 ο Γιώργης Μπάκας, βαρκάρης στα τουρκοκρατούμενα Γιάννενα, ορκίζεται ελευθερωτής στους κόλπους της Ηπειρωτικής Εταιρείας. Αποστολή του, να μεταφέρει όπλα με σκοπό την προπαρασκευή της υπαίθρου για την απελευθέρωση. Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο γιος του, Ανδρέας, δάσκαλος σε χωριό της Ηπείρου, οπλίζει το Μάνλιχερ και περιμένει τους Ιταλούς την ώρα που οι συμπολεμιστές του, σύμφωνα με το σχέδιο, εγκαταλείπουν την παραμεθόριο. Αποστολή του, να διασφαλίσει την υποχώρησή τους. Το 1947 ο πρωτότοκος γιος του Ανδρέα οπλίζει κι αυτός το δικό του τουφέκι, ενώ η μητέρα του αναγκάζεται να στραφεί σε ξένα όπλα. Όλοι καλούνται να ελευθερώσουν τη γη τους, να υπερασπιστούν το σπίτι τους, να τιμήσουν ή να προδώσουν τους όρκους τους. Τι είναι όμως αυτό βαθιά μέσα τους που τους οπλίζει;

 

Εμπνευσμένο από αληθινές ιστορίες και βασισμένο σε δεκάδες γραπτές μαρτυρίες, το νέο βιβλίο του Δημήτρη Οικονόμου καταπιάνεται με την άγνωστη, τόσο ιστορικά όσο και λογοτεχνικά, δράση της Ηπειρωτικής Εταιρείας, στις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά και με τις πρώτες δεκατέσσερις ημέρες της ιταλικής εισβολής του 1940 και την αντίσταση στο Καλπάκι, για να καταλήξει στα μαύρα χρόνια του Εμφυλίου.

 

 

Ο Συγγραφέας

Δημήτρης Οικονόμου "Ο τελευταίος φύλακας" από τις εκδόσεις Ίκαρος

Ο Δημήτρης Οικονόμου γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1974, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες. Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το μυθιστόρημά του “Οι εγκλωβισμένοι” (υποψήφιο για το βραβείο The Athens Prize for Literature 2016). Από τις εκδόσεις Μελάνι κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του “Η πόλη του αναστέλλοντος ήλιου” (υποψήφιο για το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα 2010 του περιοδικού Διαβάζω) και “Μείνε για λίγο όταν θα έχουν φύγει όλοι“. Κείμενά του έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Μάθετε περισσότερα:  https://ikarosbooks.gr/authors/oikonomoy-dimitris

 

Δημήτρης Οικονόμου "Ο τελευταίος φύλακας" από τις εκδόσεις Ίκαρος

 

1