Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το βιβλίο της Elisabeth Kübler-Ross “Πλησιάζοντας τον θάνατο- Τα πέντε στάδια του πένθους” σε μετάφραση του Βαγγέλη Προβιά.

 

 

Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, το “Πλησιάζοντας τον θάνατο” της Elisabeth Kübler-Ross κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες ψυχολογικές μελέτες του 20ού αιώνα, που επηρέασε βαθιά τους τομείς της ψυχικής υγείας και της έρευνας σχετικά με τον άνθρωπο.

 

 

Το Βιβλίο

Elisabeth Kübler-Ross

“Πλησιάζοντας τον θάνατο

Τα πέντε στάδια του πένθους”

(OnDeath and Dying)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Βαγγέλης Προβιάς

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ψυχανάλυση

ISBN:978-960-572-312-5

ΣΕΛΙΔΕΣ: 448

ΣΧΗΜΑ: 14 Χ 20 εκ.

Μαλακό εξώφυλλο

ΤΙΜΗ: 18,00€ (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)

ΒΑΡΟΣ: 675 γρ.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Ευτυχία Λιάπη

Διαθέσιμο και σε ebook

 

 

Η Αμερικανοελβετίδα ψυχίατρος, όπως είναι γνωστό, εισήγαγε τη θεωρία για τα «πέντε στάδια του πένθους» που διατρέχει ο καταληκτικός ασθενής: άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη και αποδοχή.

Μέσω συνεντεύξεων και συνομιλιών, η Kübler-Ross διερεύνησε πώς ο επικείμενος θάνατος επηρεάζει τον ασθενή, τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται κοντά του, καθώς και το οικογενειακό του περιβάλλον, και διαμόρφωσε τη θεωρία της, η οποία παραμένει μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς στον χώρο της ψυχιατρικής.

Η έκδοση περιλαμβάνει εισαγωγικό σημείωμα του ψυχίατρου, παιδοψυχίατρου και ψυχαναλυτή Αθανάσιου Αλεξανδρίδη.

 

 

Ένα σπουδαίο μάθημα για τους ζωντανούς.

Περιοδικό Life

 

 

Η Συγγραφέας

Η Elisabeth Kübler-Ross, MD, (1926-2004) ήταν Αμερικανοελβετίδα ψυχίατρος και συγγραφέας του πρωτοποριακού βιβλίου Πλησιάζοντας τον θάνατο, στο οποίο ανέπτυξε τα «πέντε στάδια του πένθους».

Το βιβλίο αποτέλεσε τομή στην ιατρική σκέψη και θεμελίωσε την αλλαγή, αρχικά στις ΗΠΑ και στη συνέχεια σε όλο τον δυτικό κόσμο, σχετικά με την ορθή υποστήριξη των ασθενών, των οικογενειών τους, αλλά και του επιστημονικού προσωπικού που τους περιθάλπει.

Η ψυχοδυναμική, ανθρωπολογική και μεταφυσική της προσέγγιση έχει καταγραφεί συνολικά σε είκοσι τέσσερα βιβλία, που έχουν εκδοθεί σε τριάντα έξι γλώσσες ανά τον κόσμο, βοηθώντας εκατομμύρια ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τον θάνατό τους ή τον θάνατο ενός αγαπημένου τους προσώπου.

Το έργο της έχει συμβάλει στην καλή άσκηση της ιατρικής και συνεχίζεται από τις προσπάθειες εκατοντάδων οργανισμών παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του ιδρύματος The Elisabeth Kübler-Ross Foundation: EKRFoundation.org.

 

 

 

0