Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το βιβλίο της Έμιλι Γουέλς, «Αθέατος πόνος» σε μετάφραση του Βαγγέλη Προβιά.

 

 

Μία συναρπαστική καταγραφή της χρόνιας ασθένειας, που εξερευνά την πολύπλοκη σχέση μεταξύ πόνου, γλώσσας και φύλου, από μια χαρισματική, πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέα.

 

 

Το Βιβλίο

Emily Wells
Αθέατος πόνος (A matter of appearance)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αυτοβιογραφία / Δοκίμιο
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Βαγγέλης Προβιάς
ISBN: 978-960-572-669-0
ΣΕΛΙΔΕΣ: 256
ΣΧΗΜΑ: 13,3 x 20,5 εκ
ΤΙΜΗ: 16,60 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)
Διαθέσιμο και σε ebook

 

Η Έμιλι Γουέλς πέρασε τα παιδικά της χρόνια βιώνοντας αφόρητους πόνους. Μια σωματική κατάσταση που τη δέχτηκε ως συνεπακόλουθο της χορευτικής καριέρας της στον απαιτητικό χώρο του μπαλέτου. Σε όλο αυτό το διάστημα, κάθε ιατρική επίσκεψη κατέληγε στην ίδια διάγνωση, στο ίδιο αδιέξοδο: «Ήταν όλα στο μυαλό της».

 

 

Στο «Αθέατος πόνος», η συγγραφέας ιχνηλατεί το δύσκολο προσωπικό της ταξίδι σε μια προσπάθεια να ορίσει τον χρόνιο πόνο που βιώνει όλη της τη ζωή.

Αντλώντας από τα έργα του Φρόιντ, της Σόνταγκ κ.ά., ανιχνεύει τον ιστορικό μίτο που συνδέει τους «υστερικούς» ασθενείς στο Παρίσι του 19ου αιώνα με τους σύγχρονους εναλλακτικούς θεραπευτές του Λος Άντζελες στοχεύοντας να βρει απαντήσεις.

Στο επίκεντρο του λογοτεχνικού της εγχειρήματος βρίσκεται το καίριο ερώτημα: Πώς να διαγνώσουμε και να εκφράσουμε γλωσσικά μια εμπειρία που είναι ταυτόχρονα τόσο ιδιωτική όσο και δημόσια, τόσο ποιοτικά υποκειμενική όσο και ποσοτικά μετρήσιμη;

 

«Εξαιρετικά γραμμένο και με ευφυή επιχειρηματολογία, το Αθέατος πόνος χρησιμοποιεί τη χρόνια ασθένεια ως αφορμή για να διερευνήσει τη ζωή ενός σώματος. Κινούμενη με χάρη ανάμεσα σε ιστορίες ψυχανάλυσης, επιθυμίας, φιλοδοξίας, παθολογίας, η Wells μάς υπενθυμίζει την οριακή κατάσταση που ζούμε όλοι μεταξύ ασθένειας και υγείας.»
Chris Kraus, συγγραφέας

 

«Το Αθέατος πόνος μάς επιβεβαιώνει πως η απόπειρα να μεταφράσουμε μια αέναη κραυγή έχει πάντα αξία.»
Art Review

 

«Η Wells καταφέρνει να μετατοπίσει το θέμα του πόνου στη δημόσια σφαίρα χωρίς να προσποιείται πως πρόκειται για εύκολο ανάγνωσμα.»
Emma Cohen, LARB

 

«Η Wells συνδέει το νήμα μεταξύ της πλούσιας ιστορίας της υστερίας, της φυματίωσης και των σύγχρονων ιστοριών αυτοανοσίας, αποφεύγοντας τη μεμψιμοιρία. Απολύτως εκθαμβωτικό.»
Lena Dunham, συγγραφέας

 

Η Συγγραφέας

Η Emily Wells (Έμιλι Γουέλς) ζει στο Λος Άντζελες. Το Αθέατος πόνος είναι το πρώτο της βιβλίο. Είναι κάτοχος Master of Fine Arts στη Δημιουργική Γραφή από το Πανεπιστήμιο Riverside της Καλιφόρνια και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Irvine. Στο παρελθόν, υπήρξε συντάκτρια σε πολλά περιοδικά μόδας και τέχνης και δημοσιογράφος εφημερίδων.

 

 

 

0