Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το νέο μυθιστόρημα του Φρέντρικ Μπάκμαν, «Μπιέρνσταντ» σε μετάφραση Γιώργου Μαθόπουλου.

 

 

 

 

Το Βιβλίο

Φρέντρικ Μπάκμαν

«Μπιέρνσταντ»

Μετάφραση: Γιώργος Μαθόπουλος

Σελ.: 560 | Τιμή:19.90 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5370-| Ξένη Πεζογραφία

 

Η Μπιέρνσταντ είναι μια υποβαθμισμένη επαρχιακή πόλη με υψηλό ποσοστό ανεργίας. Οι κάτοικοί της τρέφουν ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον όταν η εφηβική ομάδα χόκεϊ επί πάγου προκρίνεται στον ημιτελικό του εθνικού πρωταθλήματος. Τα όνειρα όλων στηρίζονται σε μια χούφτα εφήβους.

Το φορτίο είναι βαρύ για τον κορυφαίο δεκαεφτάχρονο παίκτη της ομάδας και ο ημιτελικός δρα σαν καταλύτης για μία βίαιη πράξη του με θύμα ένα νεαρό κορίτσι. Η ζωή στην Μπιέρνσταντ αναστατώνεται. Αργά ή γρήγορα, οι οικογένειες, ο αθλητικός σύλλογος και όλοι οι κάτοικοι καλούνται να πάρουν θέση.

Το πρώτο μέρος της τριλογίας του Φρέντρικ Μπάκμαν ΜΠΙΕΡΝΣΤΑΝΤ είναι ένα μυθιστόρημα για τα συναισθήματα και τα πάθη που προκαλεί ένα ομαδικό άθλημα και την αρρενωπότητα. Για τον αγώνα που κάνει μια έφηβη να σταθεί στα πόδια της ύστερα από ένα τραυματικό για εκείνη γεγονός. Μια διεισδυτική ματιά στο πόσο αλληλένδετη είναι η ζωή όλων σε μια κοινότητα και πόσο δυσβάσταχτο είναι να επωμιζόμαστε τα όνειρα των άλλων.

 

«Αναμφίβολα το αριστούργημα του Fredrik Backman».
NEW YORK JOURNAL OF BOOKS

 

Ο Συγγραφέας

Ο Φρέντρικ Μπάκμαν (γεν. 1981) είναι ο πιο δημοφιλής σύγχρονος Σουηδός συγγραφέας. Tα μυθιστορήματά του, πνευματώδη και συγκινητικά ταυτόχρονα, αποτυπώνουν ιδιαίτερες ιστορίες απλών ανθρώπων και μεταδίδουν μηνύματα ανθρωπιάς και αισιοδοξίας.

Έγινε γνωστός παγκοσμίως χάρη στο μυθιστόρημά του “Ένας άντρας που τον λένε Ούβε” (Κέδρος, 2021), το οποίο μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και μεταφέρθηκε δύο φορές στον κινηματογράφο.

Το μυθιστόρημά του “Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητάει συγγνώμη” έγινε best-seller όπου εκδόθηκε και παρέμεινε για πολλούς μήνες στις κορυφαίες θέσεις της λίστας των New York Times. Στα ελληνικά κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος και αποτέλεσε την εκδοτική έκπληξη του 2017.

Tο 2018 από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφόρησε το επίσης best-seller του συγγραφέα, που έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες, “Η Μπριτ-Μαρί ήταν εδώ”. Ακολούθησαν οι νουβέλες του “Συμφωνία ζωής” (2019) και “Κάθε πρωί ο δρόμος για το σπίτι γίνεται όλο και πιο μακρύς” (2020).

Το μυθιστόρημά του “Άνθρωποι με άγχος” (Κέδρος, 2020) έχει μεταφραστεί σε 30 γλώσσες και γνωρίζει τεράστια επιτυχία παγκοσμίως. H ομώνυμη τηλεοπτική σειρά προβάλλεται από το NETFLIX. Το 2022 κυκλοφόρησε το “Όσα θα ήθελα να ξέρει ο γιος μου για τον κόσμο”.

Η έκδοση στα ελληνικά της τριλογίας ΜΠΙΕΡΝΣΤΑΝΤ (ΜπιέρνσταντΜπιέρνσταντ εναντίον όλωνΝικητές) αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024.

Tα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 46 γλώσσες και έχουν πουλήσει συνολικά περισσότερα από 19 εκατομμύρια αντίτυπα.

 

 

0