Γιώργος Αρχιμανδρίτης «Γιάννης Μπεχράκης. Με τα μάτια της ψυχής» από τις εκδόσεις Πατάκη

Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο του Γιώργου Αρχιμανδρίτη «Γιάννης Μπεχράκης. Με τα μάτια της ψυχής».

 

Το Βιβλίο

Γιώργος Αρχιμανδρίτης «Γιάννης Μπεχράκης. Με τα μάτια της ψυχής» από τις εκδόσεις Πατάκη

Τίτλος: “Γιάννης Μπεχράκης. Με τα μάτια της ψυχής”
Συγγραφέας: Γιώργος Αρχιμανδρίτης
ΣΕΙΡΑ: ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ- ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ_ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ISBN: 978-960-16- 9593- 8
Σχήμα: 14Χ19.5
Σελίδες: 96
Τιμή πρώτης έκδοσης: 7,90€

Το όνοµα του Γιάννη Μπεχράκη (1960-2019) είναι άρρηκτα συνδεδεµένο µε τις σηµαντικότερες στιγµές της παγκόσµιας φωτοειδησεογραφίας των τελευταίων δεκαετιών. Μάρτυρας των γεγονότων που συνθέτουν τη σύγχρονη ιστορία και υπερασπιστής εκείνων που την υφίστανται, ο Γιάννης Μπεχράκης ήταν ένας βαθιά στρατευµένος ανθρωπιστής. Κύριο χαρακτηριστικό του ο ρεαλιστικός και ταυτόχρονα ιδεαλιστικός τρόπος καταγραφής της ανθρώπινης τραγωδίας και η συνεχής υπενθύµιση ότι η ελπίδα επιζεί µέσα στη δυστυχία και στην καταστροφή.

Βασισµένο σε σειρά συζητήσεών του µε τον Γιώργο Αρχιµανδρίτη, το βιβλίο «Γιάννης Μπεχράκης-Με τα µάτια της ψυχής» αποτυπώνει µε τρόπο ανάγλυφο τη φιλοσοφία και τον τρόπο σκέψης του πολυβραβευµένου Έλληνα φωτογράφου και µας παραδίδει ατόφια την ποιητική της τέχνης και της ζωής του.

 

Ο Συγγραφέας

Συγγραφέας, δηµιουργός ραδιοφωνικών ντοκιµαντέρ τέχνης και πολιτισµού και δηµοσιογράφος, ο Γιώργος Αρχιµανδρίτης είναι διδάκτωρ συγκριτικής γραµµατολογίας της Σορβόννης. Είναι τακτικός συνεργάτης της Δηµόσιας Γαλλικής Ραδιοφωνίας (France Culture).

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν τα βιβλία του Μίκης Θεοδωράκης–Η ζωή µου, Θόδωρος Αγγελόπουλος–Με γυµνή φωνή και Μελίνα–Μία σταρ στην Αµερική (µε τον Σπύρο Αρσένη) από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Στη Γαλλία κυκλοφορούν τα βιβλία του Mot à Mot (µε την Danielle Mitterrand) από τις Εκδόσεις Le Cherche Midi, Μikis Théodorakis par lui-même και Théo Angelopoulos–Le temps suspendu από τις Εκδόσεις Actes Sud.

Έχει τιµηθεί από τη Γαλλική Δηµοκρατία µε τον τίτλο του Ιππότη του Τάγµατος των Γραµµάτων και των Τεχνών, καθώς και µε τον τίτλο του Αξιωµατούχου του Τάγµατος των Γραµµάτων και των Τεχνών για τη συµβολή του στον τοµέα του πολιτισµού στη Γαλλία και στον κόσµο.

 

Γιώργος Αρχιμανδρίτης «Γιάννης Μπεχράκης. Με τα μάτια της ψυχής» από τις εκδόσεις Πατάκη

 

1