Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί το βιβλίο της Γλυκερίας Γκρέκου “Οι κούκλες του μουσείου”.

 

 

Μυθιστόρημα από τη βραβευμένη συγγραφέα και εκπαιδευτικό Γλυκερία Γκρέκου, που ξετυλίγει την Ιστορία της Ελλάδας μέσα από τις αφηγήσεις κουκλών σε ένα μουσείο. Λυρικά δοσμένο, το βιβλίο θα εντυπωσιάσει κριτικούς και εκπαιδευτικούς. Η εικονογράφηση είναι της βραβευμένης Κατερίνας Χαδουλού.

 

 

Το Βιβλίο

Γλυκερία Γκρέκου

“Οι κούκλες του μουσείου”

Σελίδες: 104

Τιμή πώλησης: 8,80 €

Εικονογράφος: Κατερίνα Χαδουλού

ISBN: 978-618-01-3351-6

Σχήμα (πλάτος x ύψος): 14 x 21 cm

Βάρος   0.200 kgr

Βιβλιοδεσία       ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ

ISBN e-book       978-618-01-3352-3

E-book format   EPUB

Θεματική Κατηγορία: Ιστορικό Μυθιστόρημα, Κοινωνικό

Σειρά:  Ξινόμηλο (11 ετών)

Ηλικία: 12-13, 9-11

 

Ένα βράδυ, από ξένο τόπο και αλαργινό, με έναν τρόπο μαγικό, τρυπώνουν σε ένα μουσείο μια κούκλα κι ένα κορίτσι. Είναι η ώρα που οι κούκλες του μουσείου ξυπνούν και αφηγούνται την ιστορία της ζωής τους. Την αρχή κάνει η πλαγγόνα, η κούκλα της αρχαίας Ελλάδας. Στη συνέχεια παίρνει τον λόγο μια κούκλα του Βυζαντίου. Κατόπιν οι κουτσούνες μάς ταξιδεύουν στα χρόνια της οθωμανικής περιόδου, η Μπεμπέκα μάς κερνάει γλυκό της Σμύρνης, και ο Λουκάς στήνει παραστάσεις στα δύσκολα χρόνια της γερμανικής κατοχής. Κοινός παρονομαστής όλων των αφηγήσεων είναι η καθημερινότητα, ένας πόλεμος και, κυρίως, η παρουσία της κούκλας στη ζωή του παιδιού. Γιατί «όλα τα συμβάντα στη ζωή των παιδιών, ευχάριστα ή δυσάρεστα, θα έχουν αντίκτυπο στην κούκλα τους».

 

 

Η Συγγραφέας

Η Γλυκερία Γκρέκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιβάδι Ολύμπου όπου και τελείωσε το λύκειο. Σπούδασε παιδαγωγικά και στη συνέχεια συμπλήρωσε τις σπουδές της στο ΑΠΘ, στον τομέα της ειδικής αγωγής. Eίναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη δημιουργική γραφή από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Το βιβλίο της Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ τιμήθηκε με το βραβείο “Αναγνώστης” 2014 στην κατηγορία του λογοτεχνικού βιβλίου για εφήβους.

 

 

0