Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί, από τη σειρά Οξυγόνο, το βιβλίο του John Higgs “Το μέλλον αρχίζει εδώ και τώρα: Περιπέτειες στον 21ο αιώνα” σε μετάφραση Ανδρέα Παππά.

 

 

Μια πρώτη χαρτογράφηση του πιθανού μας μέλλοντος μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που, αντί να βυθίζονται στην απογοήτευση, προσπαθούν πράγματι να το φανταστούν.

 

 

Το Βιβλίο

Τίτλος: “Το μέλλον αρχίζει εδώ και τώρα: Περιπέτειες στον 21ο αιώνα”

Συγγραφέας:  John Higgs

Μετάφραση:  Ανδρέας Παππάς

ISBN:  978-618-03-2051-0

Σελίδες:  408

Τιμή: 18,80€

Ημερομηνία Έκδοσης:  04/06/2020

Διαστάσεις:  15 Χ 23

Εξώφυλλο:  Μαλακό

 

Κατά τη δεκαετία του 1980 εγκαταλείψαμε το μέλλον. Τώρα το μόνο που βλέπουμε μπροστά μας είναι οικονομική κατάρρευση, περιβαλλοντική καταστροφή και η Αποκάλυψη των ζόμπι. Αν όμως κάνουμε λάθος;  Αν υπάρχει ακόμη μέλλον για μας;

Από τη διαστημική περιπέτεια του Star Trek στην τεχνητή νοημοσύνη, το βασικό εγγυημένο εισόδημα και την επιρροή των κοινωνικών δικτύων, αλλά και από τις αντιλήψεις της γενιάς των μπούμερ σε εκείνες των μιλένιαλ και της Γενιάς Ζ, ο John Higgs μας παρασέρνει σε ένα ταξίδι πέρα από την τεχνολογική τρέλα και τα πρωτοσέλιδα, προκειμένου να ανακαλύψουμε γιατί δεν θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τις προβλέψεις της επιστημονικής φαντασίας, γιατί η φύση δεν είναι όσο απροστάτευτη θεωρούμε και γιατί η δύναμη που μας ωθεί να δημιουργήσουμε δεν θα αυτοματοποιηθεί ποτέ. Στη διαδρομή τον συντροφεύουν άνθρωποι που συναντά στις περιπλανήσεις του στους δρόμους της πόλης του, του Μπράιτον, και οι συζητήσεις τους μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα τι μας περιμένει και πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον.

 

Το μέλλον δεν έχει συμβεί ακόμη. Η ιδέα πως ο πολιτισμός μας είναι καταδικασμένος δεν έχει αποδειχθεί. Πρόκειται για μια ιστορία που εμείς τη λέμε στον εαυτό μας.

 

Το αντίδοτο στον πανικό και τον κυνισμό. Διαβάστε αυτό το βιβλίο και ατενίστε με αισιοδοξία το μέλλον.

 

 

«Ευφυές, δυνατό και έξοχα γραμμένο, με χιούμορ, ανθρωπιά και μια διανοητική εντιμότητα που σπάνια βρίσκει κανείς στις μέρες μας, Το μέλλον αρχίζει εδώ και τώρα είναι το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει φέτος. Ένα αντίδοτο στον πανικό και τον κυνισμό που μας περιβάλλει και ένας ύμνος στο μέλλον. Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε».

Lord Victor Adebowale

 

«Βυθιστείτε στις σελίδες αυτού του βιβλίου και μπείτε στη νέα δεκαετία ενημερωμένοι και προστατευμένοι από τα εξαιρετικά του συμπεράσματα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα».

Mike Scott, The Waterboy

 

 

Ο Συγγραφέας

Ο John Higgs (Αγγλία, 1971) είναι συγγραφέας, µυθιστοριογράφος, δηµοσιογράφος και ιστορικός. Ειδικεύεται στην ανίχνευση αφηγηµάτων που έχουν µείνει κρυµµένα στις σκοτεινές γωνιές της ιστορίας και του πολιτισµού µας και µπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουµε τον κόσµο. Σύµφωνα µε το περιοδικό MOJO: «Όταν διαβάζεις John Higgs είναι σαν να σε πυροβολούν µε διαµάντι. Ξαφνικά τα πάντα γίνονται τροµακτικά ξεκάθαρα».

Μεταξύ άλλων έχει εκδώσει τα βιβλία The KLF: Chaos, magic and the band who burned a million pounds και William Blake Now: Why he matters more than ever. Ζει στο Μπράιτον µαζί µε τη σύντροφό του και τα δύο παιδιά τους.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του Μια ιστορία του 20ού αιώνα: Ο αιώνας των μεγάλων αλλαγών.

Για να µάθετε περισσότερα για τον John Higgs: www.johnhiggs.com

 

 

1