Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο της Juli Zeh “Πρώτη του έτους” σε μετάφραση του Απόστολου Στραγαλινού.

 

 

Το Βιβλίο

Τίτλος: Πρώτη του έτους

Συγγραφέας: Juli Zeh

Μετάφραση: Απόστολος Στραγαλινός

Θεματική κατηγορία: Σύγχρονη

ISBN: 978-618-03-2043-5

Σελίδες: 216

Τιμή: 15,50 ευρώ

 

Ένα ψυχολογικό θρίλερ από τη δημοφιλέστερη σύγχρονη Γερμανίδα συγγραφέα, το παραμύθι του Χάνσελ και της Γκρέτελ γραμμένο για ενήλικες.

 

Οι διακοπές μιας οικογένειας μετατρέπονται σε εφιάλτη και ξυπνούν σκοτεινές αναμνήσεις από το παρελθόν.

Πρώτη του έτους στο ειδυλλιακό ισπανικό νησί του Ατλαντικού Λανθαρότε, ο Χένινγκ ανεβαίνει με το ποδήλατό του τις απότομες πλαγιές προς το χωριό Φεμές. Καθώς παλεύει με τον κόντρα άνεμο και την κλίση του εδάφους, κάνει έναν προσωπικό απολογισμό: σύζυγος, πατέρας και κουβαλητής, δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του σε κανέναν από αυτούς τους ρόλους. Τον τελευταίο καιρό υποφέρει από κρίσεις πανικού που τον κατατρύχουν σαν δαίμονες. Όταν επιτέλους φτάνει στο χωριό εντελώς εξαντλημένος, ένα τυχαίο γεγονός θα πυροδοτήσει τη μνήμη του και θα βρεθεί να ξαναζεί γεγονότα της παιδικής του ηλικίας που παραλίγο να του κοστίσουν τη ζωή…

Ένα ψυχολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα: Πώς μπορεί οι παραδεισένιες διακοπές δυο μικρών παιδιών να καταλήξουν σε μια κόλαση; Μπορεί η παιδική ηλικία να καθορίσει τη ζωή μας ή μήπως αποφασίζουμε εμείς την τύχη και τη δυστυχία μας;

Το παραμύθι του Χάνσελ και της Γκρέτελ γραμμένο για ενήλικες.

Νούμερο ένα μπεστ σέλερ του Spiegel είναι ίσως το καλύτερο βιβλίο της Juli Zeh μέχρι σήμερα, που θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες Γερμανίδες συγγραφείς της εποχής μας.

 

 

«Το καλύτερο βιβλίο έως σήμερα μιας σπουδαίας συγγραφέα στο οποίο διαπλέκει αριστοτεχνικά την κοινωνιολογική ανάλυση με το θρίλερ».

Süddeutsche Zeitung

 

«Η Juli Zeh με αυτό το βιβλίο αποδεικνύει ότι μια δυνατή πλοκή μπορεί να συνδυαστεί άψογα με τη λογοτεχνική ποιότητα και το βάθος του περιεχομένου».

Radio SRF 2 Kultur

 

«Το μυθιστόρημα Πρώτη του έτους είναι μια έξοχη ανάλυση για το πώς η παιδική μας ηλικία διαμορφώνει τη στάση ζωής μας».

Nido

 

«Μια συναισθηματικά φορτισμένη αναδρομή στο παρελθόν, μια πορεία που παρακολουθείς ξέπνοος αλλά συγκλονισμένος. Ένα μυθιστόρημα σύντομο αλλά δυνατό».

emotion

 

«Με ανάλαφρη πένα η Juli Zeh μετατρέπει έναν διεισδυτικό στοχασμό στον ρόλο του σύγχρονου άνδρα σε ένα ψυχολογικό θρίλερ με επίκεντρο ένα παιδικό τραύμα».

Der Tagesspiegel

 

 

Η Συγγραφέας

Η Juli Zeh (Γιούλι Τσε, 1974) σπούδασε νομικά στο Πασάου και τη Λειψία και ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο. Πρωτοεμφανίστηκε στον χώρο της λογοτεχνίας με το διεθνές μπεστ σέλερ Adler und Engel (Αετοί και άγγελοι). Έκτοτε τα μυθιστορήματά της έχουν μεταφραστεί σε 35 γλώσσες και έχει λάβει πολλές διακρίσεις για το έργο της – μεταξύ άλλων το βραβείο Carl Amery και το βραβείο Thomas Mann. Θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες και ολοκληρωμένες γερμανίδες συγγραφείς της εποχής μας και παρά το νεαρό της ηλικίας της το όνομά της είναι εδραιωμένο στα γερμανικά γράμματα. Για να διαβάσετε περισσότερα για τη συγγραφέα και το βιβλίο της, www.juli-zeh.de

 

 

0