Από τις εκδόσεις Gutenberg κυκλοφορεί το μυθιστόρημα της Ρέιτσελ Κασκ “Κῦδος” που ολοκληρώνει την τριλογία που ξεκίνησε με το “Περίγραμμα” και την “Μετάβαση”.

 

 

Το Βιβλίο

Rachel Cusk

“Κύδος”

Μεταφραστής: Αθηνά Δημητριάδου

Εκδόσεις: Gutenberg

σελ. 245

Τιμή καταλόγου: €14,00

Κωδικός καταλόγου: 9559398

ISBN: 978-960-01-2064-6

1η έκδοση, Νοέμβριος 2019

13 x 20

 

Σε έναν κόσμο ρευστό, όπου προσωπικές, κοινωνικές και πολιτικές βεβαιότητες συνθλίβονται, μια γυναίκα μεταμορφώνει το τραύμα σε αφετηρία για μια νέα ζωή. Η Φαίη έχει ολοκληρώσει τη μετάβασή της από ένα διαζύγιο σε έναν νέο γάμο και μια καινούργια ζωή. Πιο κατασταλαγμένη, εκφράζει τις απόψεις της για την αγάπη, την οικογένεια, την ταυτότητα και κυρίως για την απώλεια ως τροχοπέδη αλλά και ως πηγή ανασυγκρότησης.

Με το “Κύδος” η Rachel Cusk ολοκληρώνει τη λαμπρή τριλογία της (Περίγραμμα, Μετάβαση). Και στα τρία έργα, οι διαδοχικοί σύντομοι διάλογοι αποδίδουν απλά αλλά συγκλονιστικά τα θραύσματα της καθημερινής μιας ζωής και ανοίγουν τις μικρές χαραμάδες μέσα από τις οποίες γνωρίζουμε (ελάχιστα) τους άλλους. Αυτές οι μικρές στιγμές, ωστόσο είναι η ζωή μας.

 

 

Ο εκδότης Κ. Δαρδανός σημειώνει:

“Πώς μπορείς να μιλήσεις για μεγάλα, βαθιά συναισθήματα, για θέματα που μας πονάνε, χωρίς να ακουστείς μελοδραματικός; Πώς μπορείς να μιλήσεις για ζητήματα που καίνε, για τις προσωπικές επαφές και τις οικογενειακές σχέσεις ψύχραιμα κι αποστασιοποιημένα; Στην περίφημη μυθιστορηματική τριλογία της, που ολοκληρώνεται με το Κῦδος η Ρέιτσελ Κασκ χαράζει έναν νέο δρόμο στη σύγχρονη λογοτεχνία. Μας βοηθάει να αντικρίσουμε τον κόσμο μας  –αλλά και τη λογοτεχνία που διαβάζουμε– με νέα, φρέσκια, πρωτότυπη ματιά. Η Φαίη περιπλανιέται αυτή τη φορά σε δύο πόλεις του ευρωπαϊκού Νότου, συζητάει με ανθρώπους που μοιράζονται μαζί της την αγωνία της δημιουργίας, και η Κασκ αρπάζει την ευκαιρία για να εμβαθύνει σε ερωτήματα που αφορούν όλους μας. Γιατί αισθανόμαστε άραγε χαμένοι ακριβώς τη στιγμή που είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι ήμασταν ελεύθεροι; Και ποιος εαυτός μας είναι ο πιο ταιριαστός για να αντιμετωπίσουμε τους άλλους; Το Κῦδος σηματοδοτεί το φινάλε ενός από τα πλέον τολμηρά εκδοτικά εγχειρήματα των εκδόσεων Gutenberg. Η τριλογία της Ρέιτσελ Κασκ αποθεώθηκε από κριτικούς και συγγραφείς”.

 

 

Η τριλογία…

Περίγραμμα #1

Rachel Cusk

Μετάφραση: Αθηνά Δημητριάδου

Το Περίγραμμα είναι το πρώτο βιβλίο της περίφημης μυθιστορηματικής τριλογίας της Rachel Cusk, που, σύμφωνα με την Guardian, «δεσπόζει ως εμβληματικό έργο της σύγχρονης αγγλικής λογοτεχνίας».

 

Μετάβαση #2

Rachel Cusk

Μετάφραση: Αθηνά Δημητριάδου

Μετά τον χωρισμό, η Φαίη, η συγγραφέας που γνωρίσαμε στο Περίγραμμα, αντιμετωπίζει την απώλεια και αποφασίζει ν’ αλλάξει την πραγματικότητά της.

 

 

 

 

1