Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί το βιβλίο του Καζούο Ισιγκούρο “Η Κλάρα και ο ήλιος” σε μετάφραση της Αργυρώς Μαντόγλου.

 

Η Κλάρα και ο ήλιος
Καζούο Ισιγκούρο
Ημ/νία έκδοσης 11 Μαρ 2021
Σειρά Ξένη λογοτεχνία
Ηλικία 18+
Σελίδες 384
Τιμή: 17,70 €
Χιλιάδες κυκλοφορίας: 8
Μεταφραστής Αργυρώ Μαντόγλου
ISBN 978-618-01-3826-9

 

Στο πρώτο μυθιστόρημά του μετά τη βράβευσή του με το Νομπέλ (2017), ο Καζούο Ισιγκούρο αφηγείται την ιστορία της Κλάρας, μιας Τεχνητής Φίλης με εκπληκτική παρατηρητικότητα και ιδιαίτερη ευαισθησία, η οποία από τη θέση της στο κατάστημα, όπου πωλείται, παρακολουθεί με προσοχή τη συμπεριφορά όσων έρχονται για να ρίξουν μια ματιά, αλλά και όσων περνούν απ’ έξω, στον δρόμο. Και ελπίζει πως σύντομα κάποιος θα τη διαλέξει.

Ένα βαθιά συγκινητικό βιβλίο που μας προσφέρει μια μοναδική άποψη του διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου μας μέσα από τα μάτια μιας αξέχαστης αφηγήτριας. Η αριστοτεχνικά συγκρατημένη πρόζα του Ισιγκούρο ενισχύει τη συναισθηματική δύναμη και τη σπάνια τρυφερότητα του κειμένου, που διερευνά το πλέον θεμελιώδες ερώτημα: Τι σημαίνει στ’ αλήθεια ν’ αγαπάς;

 

Ο Συγγραφέας

Ο  Καζούο Ισιγκούρο γεννήθηκε στο Ναγκασάκι το 1954, αλλά μεγάλωσε στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει γράψει επτά μυθιστορήματα, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 50 γλώσσες, και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς της εποχής μας. Το 2017 του απονεμήθηκε το Βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του “Τα απομεινάρια μιας μέρας”, που το 1989 τιμήθηκε με το Bραβείο Booker και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Άντονι Χόπκινς, “Ο θαμμένος γίγαντας”, “Μη μ’ αφήσεις ποτέ”, “Αχνη θεά των λόφων” και “Όταν ήμαστε ορφανοί”, ενώ ετοιμάζονται και άλλα. Ζει στο Λονδίνο με τη σύζυγο και την κόρη του.

 

 

0