Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του Manuel Vázquez Montalbán “Ο σέντερ φορ δολοφονήθηκε το σούρουπο” σε μετάφραση της Βέρας Δαμόφλη.

 

Ένας ιστορικός αγώνας ανάμεσα στην καταλανική αριστοκρατία και τις φτωχές εργατικές τάξεις της Βαρκελώνης με διαιτητή τον θρυλικό Πέπε Καρβάλιο.

 

Το Βιβλίο

Τίτλος: Ο σέντερ φορ δολοφονήθηκε το σούρουπο
Συγγραφέας: Manuel Vazquez Montalban
Μετάφραση: Βέρα Δαμόφλη
ISBN: 978-618-03-2558-4
Σελίδες: 320
Τιμή: 15,50€

Στα γραφεία του πλουσιότερου ποδοσφαιρικού συλλόγου του κόσμου φτάνει μια ανώνυμη επιστολή. Κάποιοι απειλούν ότι θα δολοφονηθεί ο σέντερ φορ Τζακ Μόρτιμερ, που υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο με την ομάδα.
Οι επικεφαλής του συλλόγου αναθέτουν τις έρευνες στον ντετέκτιβ Πέπε Καρβάλιο, αλλά τον παρουσιάζουν ως ψυχολόγο της ομάδας ώστε να μπορεί να κινείται άνετα μέσα στον κόσμο του αθλητισμού δίχως να κινήσει τις υποψίες του Τύπου. Τα ίχνη οδηγούν σε μια υπόθεση κερδοσκοπίας στην οποία εμπλέκονται ο πρόεδρος ενός συνοικιακού ποδοσφαιρικού συλλόγου στην περιφέρεια της Βαρκελώνης και εν αγνοία του ο σέντερ φορ της ομάδας, μια παλιά δόξα που έχει πια ξεπέσει. Όλες αυτές οι συμπτώσεις περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τις έρευνες για τον εντοπισμό του αποστολέα των απειλητικών επιστολών. Ποδόσφαιρο, θεμιτή και αθέμιτη οικοδομική δραστηριότητα, στη Βαρκελώνη που ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

«Ένας εμβληματικός ντετέκτιβ, οι πολιτικές ίντριγκες, ο αέρας της Βαρκελώνης και οι γεύσεις της καταλανικής κουζίνας, συνθέτουν ένα απολαυστικό ανάγνωσμα».
Venue

 

«Ο Πέπε Καρβάλιο είναι ένας φλεγματικός ιδιωτικός ερευνητής. Το φαγητό είναι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του, αλλά όταν δεν ασχολείται με αυτό, έχει την ικανότητα να λύνει τα πιο πολύπλοκα μυστήρια».
Sunday Times

 

«O Montalbán γράφει με τη σιγουριά της αυθεντίας, αλλά και με συμπόνια – με μια θλίψη στο ύφος του Le Carré».

Publishers Weekly

 

Ο Συγγραφέας

Ο Manuel Vázquez Montalbán (Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν) γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1939 κι έζησε έντονα τη βαρβαρότητα της δικτατορίας του Φράνκο. Στο έργο του, ακόμα και στα αστυνομικά του μυθιστορήματα, παραμονεύουν σε δεύτερο πλάνο οι ιδέες του, οι ανησυχίες του για το μέλλον, όχι μόνο της Ισπανίας αλλά και όλου του κόσμου. Έφυγε ξαφνικά τον Οκτώβριο του 2003, περιμένοντας μια πτήση στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ. Ο πρόωρος θάνατός του άφησε ορφανό τον διασημότερο ήρωά του, τον ιδιόρρυθμο ντετέκτιβ Πέπε Καρβάλιο, ο οποίος πρωταγωνιστεί στα αστυνομικά του μυθιστορήματα που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία διεθνώς. Εκτός από τα βιβλία της σειράς Πέπε Καρβάλιο, ο Μονταλμπάν δημοσίευσε ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα και δοκίμια.
Τιμήθηκε μεταξύ άλλων με το βραβείο Planeta για τις Θάλασσες του Νότου, με το Grand Prix αστυνομικής λογοτεχνίας, με το Εθνικό βραβείο Ισπανικών Γραμμάτων και με το διεθνές βραβείο Grinzane-Cavour για την προσφορά του στην παγκόσμια λογοτεχνία. Περισσότερα για τον Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλµπάν και τα βιβλία του θα βρείτε στον δικτυακό τόπο www.vespito.net

 

 

0