Με μια διλογία επιστρέφει η Μαίρη Κόντζογλου

Η αγαπημένη συγγραφέας χιλιάδων αναγνωστών Μαίρη Κόντζογλου επιστρέφει με μια συναρπαστική διλογία που έχει τίτλο «Σκουριά και χρυσάφι».

 

Τίποτα δεν είναι ατόφιο

Σκουριά και χρυσάφι είναι όλα

 

Η νέα διλογία της Μαίρης Κόντζογλου

είναι μια ιστορία γεμάτη αρώματα

μιας αλλοτινής και ταραγμένης εποχής

 

Στις 4 Ιουνίου 2020 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος τόμος που τιτλοφορείται Νεγρεπόντε, ενώ τον Οκτώβριο θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος με τίτλο Πόρτο Λεόνε. Η συγγραφέας αφηγείται με τον δικό της χαρακτηριστικό χειμαρρώδη τρόπο τη συνταρακτική ιστορία μιας πολυπρόσωπης οικογένειας που δημιούργησε το καλύτερο ποτό στον κόσμο.

Μέσα από την πολυκύμαντη ζωή των μελών της και με φόντο ιστορικά γεγονότα-σταθμούς του 19ου αιώνα –από την καταστροφή των Ψαρών μέχρι την Κρητική επανάσταση– ο αναγνώστης παρακολουθεί τη δημιουργία της αστικής τάξης στην Ελλάδα.

 

Η διλογία «Σκουριά και χρυσάφι» είναι ένα μεθυστικό οικογενειακό έπος, ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον μύθο. Στα δύο μέρη της, το Νεγρεπόντε και το Πόρτο Λεόνε οι ήρωες, τα μέλη της οικογένειας Βαμβακά, από σκλάβοι, επαναστάτες, πρόσφυγες, γεωργοί και έμποροι, καταλήγουν να γίνουν βιομήχανοι, ενώ βασανίζονται από μεγάλα πάθη και πληρώνουν το τίμημα αμαρτωλών ερώτων αλλά και της προσήλωσής τους στην επιτυχία.

 

Τα Ψαρά και η θυσία των κλεισμένων στο γενοβέζικο Κάστρο. Το ενετικό Νεγρεπόντε, η Χαλκίδα με τα «τρελά νερά», που είναι πια ελληνική. Ο Πειραιάς ανερχόμενο λιμάνι και εμπορικό κέντρο. Η Αθήνα, υπό τη σκιά του Παρθενώνα, πρωτεύουσα του βασιλείου.

Σ’ αυτά τα μέρη και στη φωτιά των γεγονότων του πολυτάραχου 19ου αιώνα θα ζήσουν τα μέλη της οικογένειας του Αγγελή Βαμβακά, επιζώντα της καταστροφής των Ψαρών.

Ο γιος του Αντώνης, με σύμμαχο την ετεροθαλή αδελφή του Αυγουστίνα, αγαπημένη Δεσποινίδα των Τιμών της Αμαλίας, θα αλλάξει τη μοίρα της πολυμελούς οικογένειας.

Οι Βαυαροί βασιλιάδες και οι οπλαρχηγοί του ’21, οι Φαναριώτες, οι πολιτικοί −βασιλόφρονες και αντιφρονούντες−, οι εφοπλιστές, οι έμποροι, οι εργάτες και οι ξωμάχοι, στο πολυπρόσωπο αυτό έργο, θα γίνουν η φιλοσοφική λίθος που μετατρέπει τα πάντα σε χρυσάφι, για να γεννηθεί ένα ποτό εξίσου πολύτιμο.

 

Η Μαίρη Κόντζογλου μας συστήνει το νέο της έργο και μας εξομολογείται πώς ξεκίνησαν όλα. Διαβάστε το κείμενό της.

Η Μαίρη Κόντζογλου γεννήθηκε, μεγάλωσε και συνεχίζει να μεγαλώνει στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει εργασθεί σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες, με αντικείμενο πάντα την Επικοινωνία. Δείτε ΕΔΩ τα υπόλοιπα έργα της που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Με μια διλογία επιστρέφει η Μαίρη Κόντζογλου

 

5