Οι εκδόσεις Βακχικόν ανακοινώνουν για τον μήνα Ιανουάριο την κυκλοφορία 12 νέων τίτλων .

 

Τα Βιβλία

Το βιβλίο Δημιουργική Γραφή και Λογοτεχνία του Γιώργου Παναγιωτίδη αποτελεί, από τη μια πλευρά χρηστικό εγχειρίδιο τόσο για τους φοιτητές των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών της Δημιουργικής Γραφής στα ελληνικά Πανεπιστήμια, όσο και για τους ερευνητές και μελετητές του ομόλογου πεδίου, αλλά και για τους κριτικούς της λογοτεχνίας.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Πάνος Κουτσόπουλος, ο επονομαζόμενος «Κουτσός», αναλαμβάνει ν’ ανακαλύψει ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από ανυπόγραφες απειλητικές επιστολές προς τον εργοδότη του Θεοδόση Τσαμπαρδά, πλούσιο επιχειρηματία και γκουρού του δικτυακού μάρκετινγκ, με μόνο περιεχόμενο τρεις λέξεις: Swiss Supercredit Bank.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Συμπληρώθηκαν φέτος 25 χρόνια από τον πρόωρο θάνατο του Ηλία Κωνσταντίνου. Είναι καιρός τα ποιήματά του, δημοσιευμένα και αδημοσίευτα, να ξανάρθουν στο φως και να (ξανα)διαβαστούν.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Ο Ανέστης Λάιος είναι ένα συμβολικό πρόσωπο. Τα βιογραφικά του στοιχεία κρύβονται διάσπαρτα στην ποιητική συλλογή που κρατάτε στα χέρια σας.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Το κυνήγι του πόθου
μαστιγώνει τη ρουτίνα
της ανέκφραστης,
αψεγάδιαστης απραξίας.

Δειλία τη βάφτισαν
ευλαβικά
οι θαρρετοί καβαλάρηδες
των μεγάλων ονείρων.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Η παρούσα ανθολογία περιλαμβάνει μια επιλογή από ποιήματα της ώριμης περιόδου του σπουδαίου Ιταλού ποιητή Βιτόριο Σερένι (1913-1983), επικεντρωμένη στις δύο μεγάλες συλλογές ποιημάτων της περιόδου αυτής: Τ’ ανθρώπινα εργαλεία και Μεταβλητός αστέρας.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Ο Αμίρ Ορ ανήκει στους σημαντικότερους σύγχρονους ποιητές του Ισραήλ και είναι πολύ γνωστός στο πληροφορημένο αναγνωστικό της ποίησης στη χώρα μας τόσο από τα ποιήματά του που δημοσιεύτηκαν σε λογοτεχνικά περιοδικά όσο και από τις διεθνείς ποιητικές αναγνώσεις στις οποίες συμμετείχε πολλές φορές.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Ο Αλιέκ Τσουχόντσεφ είναι ένας ζωγράφος της ποίησης με χρωστήρα τον λόγο. Στην ποιητική συλλογή των Εκδόσεων Βακχικόν υπάρχουν ποιήματα αφηγηματικά, που βρίθουν από ιστορικά στοιχεία, όχι μόνο της πρόσφατης σοβιετικής ιστορίας, αλλά και από το βαθύ παρελθόν της χώρας, που συχνά τα χρησιμοποιεί για να παρουσιάσει, να κρίνει, να καυτηριάσει το σταλινικό καθεστώς.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Η ποίηση της Κάλντμα είναι πλούσια, είναι χορταστική, σε νοήματα, σε σκέψεις, σε εικόνες. Είναι γνήσια και ειλικρινής, ανεπιτήδευτη και αφοπλιστική. Γενναία και στο περιεχόμενο και στην έκφραση.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Δίγλωσση έκδοση.

Ανθολόγηση-Πρόλογος: Κριστόφ Μερέ, Χρήστος Νίκου
Μετάφραση: Ανδρονίκη Δημητριάδου

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Δίγλωσση έκδοση.

Ανθολόγηση-Πρόλογος: Μπέινιρ Μπέργκσον
Μετάφραση: Πηνελόπη Ζαλώνη

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Δίγλωσση έκδοση.

Ανθολόγηση: PEN Λευκορωσίας
Πρόλογος: Αντρέι Χαντανόβιτς
Μετάφραση: Ελένη Κατσιώλη

Δείτε περισσότερα εδώ

 

 

1