Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, στη σειρά Σύγχρονη Ελληνική Βιβλιοθήκη, επανακυκλοφορεί το βιβλίο του Νίκου Θέμελη «Η συμφωνία των ονείρων».

Διαδρομές ζωής στη Μεταπολεμική Ελλάδα για την αναζήτηση της λύτρωσης, της δικαίωσης και της δικαιοσύνης μέχρι τα άκρα των αντοχών της κοινωνίας.

 

Το Βιβλίο

Τίτλος: Η συμφωνία των ονείρων
Συγγραφέας: Νίκος Θέμελης
Θεματική κατηγορία: Πεζογραφία
Σειρά: Σύγχρονη Ελληνική Βιβλιοθήκη
ISBN: 978-618-03-2694-9
Σελίδες: 280
Τιμή: 11,00€

 

Όνειρα για επίγειες και επουράνιες εξουσίες που μας στοιχειώνουν, μας καθοδηγούν, μας παρασύρουν.

Διαδρομές ζωής στη Μεταπολεμική Ελλάδα

Όνειρα του ύπνου και του ξύπνιου, στον αντίποδα της πραγματικότητας και του πώς αυτή ξετυλιγόταν· ανήμπορα να βοηθήσουν το κράτημα των δεσμών μιας οικογένειας αλλά και των ανθρώπων της, καθώς σπαράσσονταν και χάνονταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ίσως επειδή το έφερναν οι περιστάσεις αλλά και επειδή οι ίδιοι τις έφτιαχναν με τα μυαλά που κουβαλούσαν. Διαδρομές ζωής στη Μεταπολεμική Ελλάδα για την αναζήτηση της λύτρωσης, της δικαίωσης και της δικαιοσύνης μέχρι τα άκρα των αντοχών της κοινωνίας. Τέσσερις εκδοχές ονείρων σε αντίστοιχες ιστορίες στη ζωή μιας οικογένειας που όσο κι αν με το πέρασμα του χρόνου ματώνει και αποσαθρώνεται κάποιοι κερδίζουν τη δυνατότητα μιας ελπίδας.

 

«Ο Θέμελης έχει τη μοναδική ικανότητα να ταξιδεύει τους αναγνώστες σε παλαιότερες ταραγμένες εποχές, χωρίς ωστόσο να τους αφήνει να ξεχάσουν τους παραλληλισμούς με το σήμερα. Ξυπνά το παρελθόν για να αφυπνίσει για το μέλλον».
Αγγελική Μπιρμπίλη, Athens Voice

 

«Μετά την Αναζήτηση των νέων οριζόντων και των νέων αληθειών, μετά την Ανατροπή του status quo στην οικογένεια και την κοινωνία, μετά την Αναλαμπή του αστικού εκσυγχρονισμού που έμεινε λειψός προπολεμικά, ο Νίκος Θέμελης συμπληρώνει τη δημοφιλή μυθιστορηματική τριλογία του για τη νεοελληνική ιδιωτική και συλλογική περιπέτεια με μια ανατομία-κόλαφο της μεταπολεμικής νοοτροπίας. Και, όπως πάντα, κλείνει το μάτι στην επικαιρότητα».
Μικέλα Χαρτουλάρη, Τα Νέα

 

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία του Νίκου Θέμελη που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Σπουδαία έργα της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας επανακυκλοφορούν σε νέα χαμηλότερη τιμή. Λογοτεχνία που αντέχει στον χρόνο για κάθε ενημερωμένη βιβλιοθήκη.

Ο Συγγραφέας

Ο Νίκος Θέμελης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία. Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1998. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: Η αναζήτηση (1998), Η ανατροπή (2000), Η αναλαμπή (2003), Για μια συντροφιά ανάμεσά μας (2005), Μια ζωή δυο ζωές (2007), Οι αλήθειες των άλλων (2008), Η συμφωνία των ονείρων (2010) και το 2014 εκδόθηκε Η αναχώρηση, το μεταθανάτιο βιβλίο του Νίκου Θέμελη – τα δύο τελευταία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Το 2001 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος και με το αντίστοιχο του περιοδικού Διαβάζω για την Ανατροπή. Πέθανε στις 20 Αυγούστου 2011.

 

 

0