Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τίμοθι Γκάρτον Ας, καθηγητή Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συγγραφέα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» (πρώην Πολυχώρος) του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα).

 

 

 

 

Ομιλητές: Κώστας Κωστής, καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ & διευθυντής του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας, Γιάννης Παλαιολόγος, δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από τα αγγλικά.

 

 

Ο Συγγραφέας

Ο ΤΙΜΟΘΙ ΓΚΑΡΤΟΝ ΑΣ γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1955 στο Λονδίνο. Σπούδασε Σύγχρονη Ιστορία στο Κολέγιο Έξιτερ της Οξφόρδης και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Κολέγιο Σεντ Άντονι, καθώς και στο διαιρεμένο τότε Βερολίνο: στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δυτικού και στο Πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Ανατολικού. Στη δεύτερη περίοδο τον παρακολουθούσε η Στάζι, γεγονός το οποίο κατέγραψε στο βιβλίο του The File (1997). Στη δεκαετία του 1980 εργάστηκε ως αρθρογράφος –για ζητήματα Διεθνών Σχέσεων– στο ευρωσκεπτικιστικό αγγλικό περιοδικό The Spectator. Είναι καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, διδάκτορας στην έδρα Isaiah Berlin του Κολεγίου Σεντ Άντονι και επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Χούβερ του Πανεπιστημίου Στάνφορντ. Διατηρεί επίσης μακροχρόνια συνεργασία με το New York Review of Books και τη βρετανική εφημερίδα The Guardian. Έχει γράψει 11 βιβλία με βασικά θέματα την Ιστορία της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, τη μεταπολεμική πορεία ενοποίησης της ηπείρου και τις επιπτώσεις του παρελθόντος στο παρόν. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Τζορτζ Όργουελ (για πολιτικό δοκίμιο) το 2006 και με το Βραβείο Καρλομάγνου το 2017. Το βιβλίο του ΠΑΤΡΙΔΕΣ μεταφράζεται σε περισσότερες από 15 γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

 

 

0