Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Βασίλη Ι. Τζανακάρη, «Ένα παιδί μετράει κεφάλια».

 

 

 

Μια ιχνηλάτηση της προσωπικής διαδρομής του συγγραφέα και στα γεγονότα που τον σημάδεψαν σε 27 αφηγήσεις.

 

Το Βιβλίο

Τίτλος: Ένα παιδί μετράει κεφάλια

Συγγραφέας: Βασίλης Ι. Τζανακάρης

Θεματική κατηγορία: Πεζογραφία

ISBN: 978-618-03-3751-8

Σελίδες: 264

Τίτλος: 15,50€

Διαστάσεις: 13 x 20

Εξώφυλλο: Μαλακό

 

Ιστορίες του Βασίλη Τζανακάρη, κυρίως από την εποχή του Εμφυλίου, και όχι μόνο. Καλογραμμένες, ιστορικά ενδιαφέρουσες, συγκινητικές.

 

«Βίωσα μια σειρά από γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη µου τις Σέρρες αλλά και σ’ εμένα προσωπικά, που µε σημάδεψαν από την παιδική µου ηλικία και που νομίζω ότι έπρεπε να τα καταγράψω µε τη μορφή μιας σειράς βιωματικών αφηγημάτων ή και διηγημάτων, στα οποία τα ίχνη της μυθοπλασίας που χρησιμοποίησα δεν αποτελούν το κεντρικό σημείο αναφοράς αλλά βοηθούν στην καλύτερη κατανόησή τους. Όπως η ιστορία που δάνεισε τον τίτλο του βιβλίου, µε την εικόνα των κομμένων κεφαλιών ανταρτών και κυρίως η τοποθέτησή τους στο πλέον κεντρικό σημείο της πόλης µου ήταν κάτι σαν την ομηρική ύβρη που έμεινε ανεξίτηλα αποτυπωμένη στην παιδική µου μνήμη, καθώς αυτή και µόνο αυτή μπορούσε να καταγράφει µε ιδιαίτερα οδυνηρό τρόπο το βιωματικό γεγονός.
Γι’ αυτό μπορώ να πω ότι οι 27 αφηγήσεις µου είναι μια εσωτερική συνάντηση µε τον εαυτό µου, η ιχνηλάτηση μιας προσωπικής διαδρομής και αναζήτησης, µε ιδιαίτερα εμφανές το στοιχείο της απώλειας».
B. Tζ.

 

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

 

Ο Συγγραφέας

Ο Βασίλης Ι. Τζανακάρης γεννήθηκε στην Πεντάπολη Σερρών και σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο ΑΠΘ. Από τα γυμνασιακά του χρόνια ασχολήθηκε με το γράψιμο και τη δημοσιογραφία. Έχει εκδώσει τρεις εφημερίδες, 28 βιβλία και έχει διοργανώσει 14 εκθέσεις αρχειακού υλικού. Από το 1975 και για 34 χρόνια εξέδιδε το μηνιαίο περιοδικό Γιατί. Υπήρξε από τους πρωτοπόρους στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, με τα οποία ασχολήθηκε επί σειρά ετών. Είναι μέλος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος και αντεπιστέλλον μέλος της ΕΣΗΕΜΘ. Το βιβλίο του Εάλω η Σμύρνη-Δακρυσμένη Μικρασία 1919-1922 τιμήθηκε το 2008 με το Α΄ Κρατικό Βραβείο χρονικού-μαρτυρίας.

 

 

0