Από τις εκδόσεις Κίχλη κυκλοφορεί η νουβέλα της Ούρσουλας Φωσκόλου “Η Παναγία των εντόμων”.

 

 

Το Βιβλίο

Ούρσουλα Φωσκόλου

“Η Παναγία των εντόμων”

Νουβέλα

Σελίδες: 112 • Σχήμα: 14,5 x 22 εκ. •  ISBN: 978-618-5461-15-7 • Τιμή: 10,00 €

 

ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΕΝΤΟΜΩΝ παρακολουθούμε τα βήματα του νεαρού αφηγητή, που, ενώ περιδιαβάζει τους άδειους διαδρόμους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, το μυαλό του κατακλύζεται από εικόνες του παιδικού του έρωτα. Ένα αθέατο ζευγάρι μάτια τον παρατηρεί από μακριά να περπατά υπνωτισμένος ανάμεσα σε κουφάρια ζώων και απολιθώματα.

Δύο άνθρωποι φαινομενικά ανόμοιοι μεταξύ τους κινούνται παράλληλα σε αυτή τη νουβέλα, η οποία με τη σειρά της κινείται στη σκοτεινή επικράτεια του άρρητου και του μυστηριακού, εξερευνώντας την ύλη του εαυτού, του ιερού και του άλλου. Διαρκείς εναλλαγές φωτός και σκιάς, μια μεγάλη βόλτα στην ανοιξιάτικη Αθήνα, ένας έρωτας που εκ-πληρώνεται με τρόπο παράδοξο κι ένας άλλος που θα μείνει ανεκπλήρωτος. Μια ιστορία που ακροβατεί στο τεντωμένο σχοινί ανάμεσα στον έρωτα και τον θάνατο.

 

 

Η Συγγραφέας

Η Ούρσουλα Φωσκόλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε νομικά και εργάζεται ως γραφίστρια και web designer. Συμμετέχει στη συντακτική επιτροπή του λογοτεχνικού περιοδικού Φρέαρ και επιμελείται τη σελίδα του στο διαδίκτυο. Διηγήματα και μεταφράσεις της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά. Η πρώτη της συλλογή διηγημάτων “Το κήτος” (Κίχλη, 2016) τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα και με το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη του περιοδικού Έναστρον – Κλεψύδρα 2017.

 

 

0