Παρουσίαση του βιβλίου “Γιάννης Ψυχοπαίδης: Artist’s books, 1979-2023” στις  14 Δεκεμβρίου 2023 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

 

 

 

κατάλογος της αναδρομικής έκθεσης του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, Γιάννη Ψυχοπαίδη, αποκλειστικά με artists books, που φιλοτέχνησε στη διάρκεια της καριέρας του (1979-2023), σε επιμέλεια της Λουΐζας Καραπιδάκη, μόλις κυκλοφόρησε.

 

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, στις 19:00, η έκδοση θα παρουσιαστεί στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, παρουσία των συντελεστών της και του ζωγράφου.

 

Η έκθεση “Γιάννης Ψυχοπαίδης: Artist’s books” πραγματοποιείται στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και θα διαρκέσει έως τις 22 Δεκεμβρίου 2023.

 

Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης είναι από τους πρώτους Έλληνες καλλιτέχνες που παρουσίασαν στην Ελλάδα, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ιταλία  artist’s books. Παράλληλα με την τεράστια εικαστική του διαδρομή και την εικονογράφηση πλήθους λογοτεχνικών και ποιητικών έργων που κυκλοφορούν σε ειδικές εκδόσεις περιορισμένου αριθμού αντιτύπων, ο Γιάννης Ψυχοπαίδης έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τη δομή των leporello για τη δημιουργία των Artist’s Books του.

Ομιλητές

«Ανιχνεύοντας το συναίσθημα στα βιβλία τέχνης»

Δρ Νίκη Τσιρώνη, Ιστορικός, σύμβουλος ψυχικής υγείας

Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών – Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων

Κατόπιν, η επιμελήτρια της έκθεσης και ιστορικός τέχνης, Λουΐζα Καραπιδάκη παρουσιάζει το βιβλίο και συνομιλεί με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη και το κοινό.

Πριν από την παρουσίαση, στις 18:00, η επιμελήτρια και ο εικαστικός θα υποδεχτούν το κοινό στην έκθεση για μια σύντομη ξενάγηση.

 

Ημερομηνία εκδήλωσης  

 

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, 19:00

 

 

 

Διεύθυνση


Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα

 

 

Είσοδος

 

 

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

 

 

Πληροφορίες

 

 

Διεύθυνση Πολιτιστικών, 210 3680052, culture@hau.grwww.hau.gr

 

 

 

 

0