Από τις εκδόσεις Ρώμη κυκλοφορεί το βιβλίο του Τάσου Αγγελίδη-Γκέντζου «Παραμύθιον: Η έφηβη με τον ερυθρό πίλο, ήτοι η Κοκκινοσκουφίτσα», μια  παρωδία του μύθου και της γραφής σε τρία μέρη.

 

Το Βιβλίο

Τάσος Αγγελίδης-Γκέντζος
Παραμύθιον: Η έφηβη με τον ερυθρό πίλο, ήτοι η Κοκκινοσκουφίτσα
Παρωδία του μύθου και της γραφής σε τρία μέρη
ISBN: 978-960-655-056-0
Αριθμός Σελίδων: 50
Τιμή: 8,00€
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Έργο εξωφύλλου και σχέδια: Διονύσης Γκέντζος
Διαστάσεις: 14×17 cm
Γλώσσα Γραφής: Ελληνικά
Έτος Έκδοσης: 2021

 

Σήμερα, στην εποχή της μάσκας και των ιών, το κόκκινο… είναι κόκκινο πανί για μερικούς. Μια ιστορία για μεγάλους ή ένα συμβολικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους το παρόν βιβλιδάριον; Τι ακριβώς κρατάμε στα χέρια μας; Έχουμε μια αφήγηση με πολλές αναγνώσεις, μια σοβαρή σκιά παρωδίας, μια ιδεολογική προσέγγιση ενός παρελθόντος που δεν πουλάει την πραμάτεια του σε νέους και λιγότερο νέους. Πρωταγωνιστές της αιρετικής ιστορίας μας μία Κοκκινοσκουφίτσα, η γιαγιά της, η μητέρα της, ένας λύκος και ένας ξυλοκόπος. Τι παραπάνω θα μπορούσε να προσθέσει ένας συγγραφέας πάνω σε αυτήν την ιστορία; Όταν την έγραφα –με πολύχρωμη και ασπρόμαυρη πένα– έριχνα πάνω από τα σκηνικά και τα πρόσωπα μεγάλα διάφανα σεντόνια κι ανάμεσα σε τούτα τα σεντόνια έκλεινα –σφράγιζα ίσως θα ήταν καλύτερα να πω– ποικίλα αρώματα αισθητικής, σάτιρας, ιδεολογίας, κριτικής και αυτοσαρκασμού!

 

Ο Συγγραφέας

Ο Τάσος Αγγελίδης – Γκέντζος γεννήθηκε στην Κολονία και μεγάλωσε στην Καβάλα, όπου τελείωσε το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο. Αποφοίτησε από το Φιλολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ με μαθήματα ειδίκευσης από τους τομείς της Κλασικής Φιλολογίας και της Μεσαιωνικής και Νεότερης Ελληνικής Φιλολογίας. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στη Νεοελληνική Ποίηση και Πεζογραφία και στη Βυζαντινή Ιστορία. Δίδαξε για χρόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος στο Πρώτο Λύκειο του Αμερικανικού Κολεγίου “Ανατόλια”, έχοντας παράλληλα αναπτύξει πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες γύρω από τα ταξίδια, τα Μ.Μ.Ε. και τον πολιτισμό.

 

0