Τζούλια Γκανάσου "Γόνιμες μέρες" από τις εκδόσεις Γκοβόστη

Από τις εκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφορεί το βιβλίο της Τζούλιας Γκανάσου “Γόνιμες μέρες”.

 

Το Βιβλίο

Τζούλια Γκανάσου "Γόνιμες μέρες" από τις εκδόσεις Γκοβόστη

Τίτλος: Γόνιμες μέρες
Συγγραφέας: Τζούλια Γκανάσου
ISBN: 978-960-606-171-4
Σελίδες: 144
Τιμή: 10,00€
Έτος έκδοσης: 2021
Πρώτη έκδοση: Ιούνιος 2021
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 14×21

 

Ένας άντρας βρίσκεται αναίσθητος δίπλα σε έναν νεκρό. Χαρακτηρίζεται ως ύποπτος.

Του χορηγείται φάρμακο ώστε να βγει από το κώμα και να δώσει κατάθεση.

Θυμάται την τελευταία αίσθηση προτού κλείσει τα μάτια: γινωμένο πορτοκάλι, γλυκό.

Θυμάται έναν άντρα αιμόφυρτο και έναν σκελετό βλοσυρό.

Ξαφνικά, αποκτά πρόσβαση στην εποχή πριν από τα πέντε του χρόνια, πριν απ’ τη μνήμη, στην αχαρτογράφητη ζώνη της ύπαρξης. Κυριαρχεί μια γυναίκα της οποίας αναζητά τη μορφή, ένα μυστικό που του κλέβει, τελικά, τη φωνή.

Την ίδια ώρα, ακούει τους δικούς του να ομολογούν όσα έπρεπε να αγνοεί.

 

Ένα κυνήγι θησαυρού στα πρώτα χρόνια της ζωής, μια αφήγηση από και προς το σώμα, μια πορεία ανασύστασης μετά από πτώση σε γκρεμό, ένα παζλ που ξορκίζει την απώλεια κι ο πόθος του νέου προορισμού με αφορμή την επιβίωση, το όνειρο και πάντα, την ελπίδα.

 

«Η Τζούλια Γκανάσου αποτελεί φαινόμενο στον κόσμο της λογοτεχνίας. Φωνή εσωτερική, θέματα οδυνηρά που δύσκολα αγγίζει κανείς, λυτρωτική και παρηγορητική συγχρόνως, έχει αφήσει βαθιά σημάδια στους αναγνώστες της ήδη από τον «Ομφάλιο λώρο», «Σε μαύρα πλήκτρα», «Ως το τέλος» και τους «Γονυπετείς».
Liberal.gr , Ε. Γκίκα

 

Η Συγγραφέας

Τζούλια Γκανάσου "Γόνιμες μέρες" από τις εκδόσεις Γκοβόστη

Η Τζούλια Γκανάσου σπούδασε Πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Λογοτεχνία (ως υπότροφος) στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ε.Α.Π.. Βιοπορίζεται από την πληροφορική. Κείμενά της δημοσιεύονται σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά.

Έχει εκδώσει τα βιβλία:
«Σε μαύρα πλήκτρα» (Μυθιστόρημα, Εκδ. Γκοβόστη 2006 & συλλογική έκδοση Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου «Παγκοσμιουπόλεις» 2007).
«Ομφάλιος λώρος» (Μυθιστόρημα, Εκδ. Γκοβόστη 2011 – 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Dasein, 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών Αθήνας, 9ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών Γλασκώβης).
«Ως το τέλος» (Νουβέλα, Εκδ. Γκοβόστη 2013 – υποψήφιο για το «Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2013» Λογοτ. Περιοδικό «Κλεψύδρα» & για το «Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2014»).
«Γονυπετείς» (Νουβέλα, Εκδ. Γκοβόστη 2017, Γ’ Έκδοση – «Βραβείο Αφηγήματος Μεσόγειος 2018» Παν/μιο του Έξιτερ & «Βραβείο Διηγήματος» Βραβεία Βιβλίου Public 2018).

 

Τζούλια Γκανάσου "Γόνιμες μέρες" από τις εκδόσεις Γκοβόστη

 

0